Ankara Kent Konseyi haberleri sayfasında Ankara Kent Konseyi hakkında son dakika haberler ve güncel bilgiler bulunmaktadır. Toplam 1129 Ankara Kent Konseyi haberi, videosu, fotoğrafı ve yazar yazısı yer almaktadır. Geçmişte ve bugün yeni yayımlanan son durum gelişmeleri ile pek çok haber sayfamızdan takip edilebilir.
AKK, yeni dönem Genel Kurulu ‘Bu Seyirde Herkes Kaptan’ sloganı ile gerçekleştirildi. Genel Kurul’da, 2 bin 450 delegenin katılımıyla yapılan oylamada, Halil İbrahim Yılmaz 2 bin 446 oy alarak yeniden başkanlığa seçildi. Yılmaz, "Bu kentteki herkesin, ‘6 milyonun aklına ihtiyacım var’ diyen özgüveninin çağrısını çok önemsedik, ciddiye aldık. Farklılıklarımızın zenginlik olduğunu tekrar anladık” dedi.
#Ekin Hazal DOĞRUYUSEVERAnkara Kent Konseyi’nin ‘Kültürden Kültüre İftar Programı’, Ankara’da belediye başkanları, siyaset, iş dünyası, STK ve sanatçıları bir araya getirdi. Programa katılan ABB Başkanı Mansur Yavaş, “Kimseyi ötekileştirmedik, herkesin ihtiyacı neyse ona göre çalıştık. Şeffaf bir şekilde davrandık. Sonuçta bu belediyecilik sistemi, Ankara halkında karşılık buldu” dedi.
#Ankara Kent KonseyiTürkiye Kent Konseyleri Birliği (TKKB) ve Ankara Kent Konseyi (AKK) Başkanı Halil İbrahim Yılmaz, Türkiye’de 2.1 milyon futbol sahası büyüklüğündeki 1.5 milyon hektarlık tarım arazisinin atıl durumda olduğuna dikkat çekti. Ortak akılla hazırlayacakları kapsamlı bir raporu, Tarım ve Orman Bakanlığı’na sunmaya hazırlandıklarını belirten TKKB ve AKK Başkanı Halil İbrahim Yılmaz, başkent Ankara’ya yönelik de “Ankara’daki teknoloji firmaları, yeteneklerini akıllı tarım uygulamalarına da aktarabilirler. Atıl tarım alanlarında Tarıma Dayalı İhtisas OSB’leri kurulabilir. Hem üretim hem de istihdam artışı sağlanabilir” önerisinde bulundu.
#Ankara Kent Konseyi‘C’ plakalı servis aracı yetersizliği nedeniyle velilerin sıkıntı yaşadıklarına dikkat çeken AKK Başkanı ve ATO Başkan Yardımcısı Halil İbrahim Yılmaz, “Sorun kökten çözülünceye kadar S plakalı araçların devreye alınması velileri rahatlatacak, büyük bir kaosun önüne geçilmesini sağlayacaktır” önerisinde bulundu.
#Ankara Kent KonseyiAnkara Kent Konseyi(AKK) 5. Olağan Genel Kurulu, dün çevrim içi olarak gerçekleştirildi. Genel kurulda, Cumhuriyet’in 100’üncü yılında 100+ tavsiye kararı da alındı. AKK Başkanı Halil İbrahim Yılmaz, Ankara’dan milletvekili adayı olan isimlere, “Kentimiz gelişmeyi, büyümeyi, 100. Yılda ayağa kalkmayı beklemektedir” çağrısı yaptı.
#Ankara Kent KonseyiDepremin ardından Kesikköprü Kamp Alanı’na yerleşen 51 depremzede kadının 8 haftalık el emeği ürünleri, Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB) öncülüğünde ve Ankara Kent Konseyi (AKK) ev sahipliğinde gerçekleştirilen kermeste beğeniye sunuldu. Kermese katılan depremzede Gülser Alkayış, “Üretmek bana şifa gibi geldi” dedi.
#Ankara Kent KonseyiTürkiye Kent Konseyleri Birliği tarafından Ankara Kent Konseyi ev sahipliğinde, ‘Dayanışma Depremden Güçlüdür’ temasıyla düzenlenen programda depreme karşı hazırlıklı olmanın önemi vurgulandı. ABB Başkanı Mansur Yavaş, “Kamu yöneticilerinin en önemli görevi önce ‘afete hazırlık’ olmalı. İbret almıyoruz” dedi. Türkiye Kent Konseyleri Birliği Başkanı Halil İbrahim Yılmaz da “Depremler olacak ama tedbirler de olacak. Tedbir depremden güçlüdür” diyerek “Önlem almak durumundayız” ifadelerini kullandı.
#Türkiye Kent Konseyleri BirliğiAnkara Kent Konseyi (AKK), Türkiye’yi yasa boğan deprem felaketinin ardından başkente bir ‘deprem müzesi’ kurulmasını önerdi. AKK Başkanı Halil İbrahim Yılmaz, “Deprem konusunda farkındalığı gelecek kuşaklara aktarmak, depremde yaşananların ve yazılanların da toplanacağı, ihmallerinin de esere dönüştürüleceği bir deprem müzesi yapmak lazım” dedi.
#Murat YILMAZAnkara Kent Konseyi’nin (AKK) bin 800 bileşeni ve Başkent Gençlik Meclisi’nin 2 bin üyesi, deprem felaketinin yaralarını sarmak için seferberliğe devam ediyor. AKK binasında depremzede ailelerin çocukları için oluşturulan oyun alanında çeşitli aktiviteler de gerçekleştiriliyor.
#Ankara Kent KonseyiAnkara Kent Konseyi (AKK), 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nde özel bir etkinliğe ev sahipliği yapacak. AKK, Türk İnternet Medya Birliği (TİMBİR), İnternet Medya ve Bilişim Federasyonu (İMEF) ile ANKHABER Medya’nın iş birliğinde gerçekleşecek olan ‘10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü Sohbeti’ önemli konukları da bir araya getiriyor.
#Ankara Kent KonseyiAnkara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, CHP'de cumhurbaşkanı adayı belirleme sürecine ilişkin, "Her şeyden önce aday belirlemenin çok erken olduğu düşüncesindeyim. Seçim tarihi belli değil; o zamana kadar Türkiye'de şartlar değişir, her şey değişir" dedi.
#Mansur YavaşBaşkent Ankara’da artan trafik yoğunluğunun yarattığı olumsuzluklara değinen ABİDOSD ve AKK Bisiklet Meclisi Kurucu Üyesi Murat Görücü, bisiklet kullanımının çözümün bir parçası olarak görülmesi gerektiğini söyledi. Görücü, “Bisikleti teşvik etmek, trafik sıkışıklığını ve zaman kaybını önlemek için bisikletle işe gidip gelenlere çeşitli ülkelerde işletmeler tarafından ödenek verilmekte, bizde de uygulanabilir” dedi.
#BisikletlilerAKK, yeni dönem Genel Kurulu ‘Bu Seyirde Herkes Kaptan’ sloganı ile gerçekleştirildi. Genel Kurul’da, 2 bin 450 delegenin katılımıyla yapılan oylamada, Halil İbrahim Yılmaz 2 bin 446 oy alarak yeniden başkanlığa seçildi. Yılmaz, "Bu kentteki herkesin, ‘6 milyonun aklına ihtiyacım var’ diyen özgüveninin çağrısını çok önemsedik, ciddiye aldık. Farklılıklarımızın zenginlik olduğunu tekrar anladık” dedi.
#Ekin Hazal DOĞRUYUSEVERBaşkentte bisiklet kullanımının artması ve yeni yolların yapılması için yerel yönetimlere seslenen ABİDOSD ve AKK Bisiklet Meclisi Kurucu Üyesi Murat Görücü, “Üniversitelerde, fabrikalarda, kamu kurum ve kuruluşlarında güvenli bisiklet yollarının yaygınlaştırması gerek. Çok ciddi ulaşım ağına sahip olmak ve bisiklet şehri olarak anılmak istiyoruz” dedi.
#Murat GörücüAnkara Kent Konseyi’nin ‘Kültürden Kültüre İftar Programı’, Ankara’da belediye başkanları, siyaset, iş dünyası, STK ve sanatçıları bir araya getirdi. Programa katılan ABB Başkanı Mansur Yavaş, “Kimseyi ötekileştirmedik, herkesin ihtiyacı neyse ona göre çalıştık. Şeffaf bir şekilde davrandık. Sonuçta bu belediyecilik sistemi, Ankara halkında karşılık buldu” dedi.
#Ankara Kent KonseyiAKK Ankara Kalesi Çalışmaları Meclisi Sözcüsü Şevket Bülend Yahnici, Ulus’ta İtfaiye Meydanı’nın hemen üst tarafında yer alan ‘Yahudi Mahallesi’ ile ilgili çağrıda bulundu. Yahnici, mahallede bulunan tarihi evlerin koruma altına alınması gerektiğini söyleyerek “Yahudi Mahallesi acil olarak ilgiye muhtaç. Evler koruma ihtiyacında. Sinagog bakıma alınmalı” dedi.
#AKK Ankara Kalesi Çalışmaları Meclisi SözcüsüAnkara Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği’nin (ANKESOB) düzenlediği istişare toplantısına katılan Ankara Büyükşehir Belediye(ABB) Başkanı Mansur Yavaş, Mamak metrosuna ilişkin (Dikimevi-Natoyolu hattı), “Mart ayı gelmeden temelini atacağız” dedi.
#Ankara Esnaf Ve Sanatkarlar Odaları BirliğiSokak hayvanlarının popülasyonuna yönelik artarak devam eden tartışmaları hayvansever STK’lara ve veteriner hekimlere sorduk. Köpeklerin barınaklarda toplanılması ve uyutulma önerilerine şiddetle karşı çıkan kuruluşlar, çözüm olarak tüm ülkede ‘eşzamanlı kısırlaştırma’ önerdi. Bu durumda sorunun üç yılda kontrol altına alınacağını belirten hayvanseverler, Hürriyet’e şu tespit ve önerilerde bulundu.
#Sokak HayvanlarıTürkiye’nin ve Ankara’nın turizm alanındaki en önemli buluşmalarından biri olan ‘TravelEXPO 6. Uluslararası Ankara Turizm ve Seyahat Fuarı’, bu yıl 75 bine yakın ziyaretçiyi ağırladı. Fuarda ‘ortak akıl’ sergilediklerini söyleyen ATO Başkan Yardımcısı ve AKK Başkanı Halil İbrahim Yılmaz, “Bu fuarla beraber toplumun tamamı ‘bu kentte turizm olmaz, turizm konuşulmaz, Ankara turizmin konusu değil’ diyenlere ağır bir cevap verdi” dedi.
#Travelexpo