amino asit haberleri sayfasında amino asit hakkında son dakika haberler ve güncel bilgiler bulunmaktadır. Toplam 633 amino asit haberi, videosu, fotoğrafı ve yazar yazısı yer almaktadır. Geçmişte ve bugün yeni yayımlanan son durum gelişmeleri ile pek çok haber sayfamızdan takip edilebilir.
Karnitin, besinlerin enerjiye çevrilmesinde rol oynamaktadır. Yağların sindirilmesinde, enerji üretimi için yağ asitlerinin mitokondriye girmesinde karnitine ihtiyaç duyulur. Peki L- karnitin nedir, ne işe yarar? L-karnitin hangi besinlerde bulunur? İşte konuyla ilgi detaylar...
#L- KarnitinAmino asitler vitaminler ve mineraller gibi iyi ve sağlıklı durumda kalmamıza yaradıkları gibi, mikro-besinleri optimize ederek vücut fonksiyonlarını yerine getirme, büyüme ve sağlıklı kalma gibi genetik işlevleri yerine getirirler. Yediğimiz yiyeceklerden aldığımız amino asitler proteinleri oluşturur. Protein sindirildiği zaman tekrar amino asitlerine ayrıştırılır ve vücutta farklı amaçlar için kullanılır. İşte ‘amino asit nedir?’ sorularının detayları!
#Amino AsitFizik Tedavi veRehabilitasyon Uzmanı / Proloterapi eğitmeni Uzm. Dr. Ülkü Sarpkaya cevapladı; PRPdenir - Hangi hastalıkların tedavisi kullanılır?Prp uygulaması için kişilerden bir miktar kan alınır. Özelbir santrifüj yardımıyla serum hazırlanır. Bu serumun içerisine konsantrebüyüme faktörleri ve zengin amino asit, vitamin ve mineraller vardır.
#PrpDeğerli okurlarım ve lezzetsever dostlarım; bugün sizleri, biz torunlarına geniş bir lezzet seçkisi bırakan Osmanlı saray mutfağına ait en özel tatlarından biri ile buluşturmak istiyorum: kayısılı yahni… Dünya tarihinin en önemli ve en güçlü imparatorluklarından biri olan Osmanlı İmparatorluğu, 700 yıl gibi uzun bir döneme yayılan egemenliğin hükümdarlığını sürdürdü. Sınırlarını ve topraklarını genişlettikçe birçok kültürü ve mutfağı himayesine katan Osmanlı, zamanla bu çeşitliliği kendi saray mutfağına da uyarladı. Bu özel mutfağın farklı çeşit ve tatlara sahip olmasının en büyük nedenlerinden biri de payitahtta farklı kültürlerin bir arada yaşamasıydı. Et yemeklerinin büyük önem taşıdığı saray mutfağında, en fazla tercih edilen etlerin başında ise koyun eti, keçi eti ve oğlak eti gelirken, etin en büyük eşlikçisi de tereyağı ve kuyruk yağı oluyordu. Meyve ve bol baharat kullanımı da saray mutfağında öne çıkan özellikler arasında sayılıyordu. Öyle ki kayısı, erik, üzüm hatta kavun, saray mutfağında et yemeklerinin vazgeçilmezi olmuştu.
#Kayısılı YahniYaşlanma karşıtı sihirli bir iksir mi arıyorsunuz? Kırışıksız bir cildin sırrının buzdolabınızda olduğunu söylesem ne dersiniz? Şaşırtıcı bir şekilde, genç ve kırışıksız bir cildin sırrı hep göz önünde duruyordu. Son araştırmalar, vücudumuzda bulunan bir protein olan kolajenin yaşlandıkça cilt esnekliğini korumada önemli olduğunu gösteriyor. Pahalı yaşlanma karşıtı iksirlere ihtiyacınız yok çünkü yaşlanmayı durdurmanın gücü tabağınızda zaten mevcut.
#KolajenZamanla bedenimiz yaşlanır ve bu süreçte hücrelerimiz de yenilenme ve onarım yeteneklerini kaybederler. Bu durum, çeşitli sağlık sorunlarına yol açabilir. Neyse ki, bazı besinler ve içecekler, kök hücrelerimizin yenilenmesini teşvik ederek bu süreci geciktirmeye ve genel sağlığımızı korumaya yardımcı olabilir.Bu yazıda, kök hücre yenilenmesi üzerinde bilinen en etkili üç içecek olan nar suyu, yeşil çay ve pancar suyuna detaylı bir bakış atacağız. Her bir içeceğin içeriğini, kök hücre yenilenmesine nasıl katkıda bulunduğunu, faydalarını ve potansiyel yan etkilerini inceleyeceğiz.
#Kök Hücreİş hayatının yoğunluğu ve gündelik hayatın koşuşturması derken bazı zamanlarda vücudumuza aşırı stres yüklemesi yapabiliyoruz. Kimileri bu stresle başa çıkabilmek için aşırı yemeye yönelirken kimileri de stres altındayken hiçbir şey tüketmiyor. Aslında doğru besinlerle stres seviyesinin kontrol edilmesi mümkün… Peki stresi azaltan bu besinler neler? Ne sıklıkla tüketmek gerekiyor? Uzman Diyetisyen Ayça Sena Yılmaz, hurriyet.com.tr’ye anlattı.
#SağlıkHepimiz bayılıyoruz, yememek için kendimizi zor tutuyoruz. Ama ‘Bir ısırık alıp bırakacağım’ dedikten sonra kendimizi kaybediyoruz ve sonrası pişmanlık... Çikolata, çok lezzetli bir atıştırmalık ama içerisinde yağ ve şeker olduğu için sağlıksız olduğu düşünülüyor ve gönül rahatlığı ile tüketilemiyor. Özellikle kilo problemi olan kişilerin rüyalarını süsleyen çikolata, acaba sağlıklı bir gıda olabilir mi? Uzmanlar doğru çikolata türünü seçtiğiniz sürece bu soruya ‘evet’ yanıtını veriyor.
#ÇikolataKendinizi biraz gergin, biraz stresli, biraz mutsuz, hissettiğinizde eliniz sebepsizce çikolataya mı gidiyor? Peki yedikten sonra duygu durumunuzu hiç gözlemlediniz mi? Mutlu mu oluyorsunuz yoksa ölçüyü kaçırdığınızı hissedip ‘kilo alacağım’ diyerek suçluluk duygusuna kapılıp mutsuz mu? Acaba çikolata yerine sizi mutlu edebilecek besinler neler? Hangi çikolata diğerlerine göre daha masum? İşte tüm bu soruların cevabı bu haftaki yazımızda...
#ÇikolataKalıtsal faktörlerden güneş ışığı ve hava sıcaklıkları gibi dış etkenlere kadar birçok şey, sağlığımız üzerinde büyük etkiye sahip. Beslenme de bu etkenlerden biri. Bu bağlamda yaşlanma karşıtı besinler sık sık gündeme geliyor. Çin’de yapılan yeni bir araştırma da çayın yaşlanmayı yavaşlatmaktaki rolünü ortaya koydu. Peki çay bunu nasıl başarıyor? Günde kaç bardak tüketmek gerekiyor? Tüm çay türleri aynı etkiyi yapıyor mu? Uzmanlar hurriyet.com.tr’ye anlattı.
#SağlıkKulak Burun Boğaz Hastalıkları ve Baş Boyun Cerrahisi Uzmanı Op. Dr. Ahmet Berber, yüz bölgesinin gençleşmesine yönelik uygulanan burun, göz kapağı, yanak, kulak, kaş estetiği cerrahileri haricinde medikal estetik uygulamaları ile de güzel sonuçlar alınabildiğini belirterek, yüz bölgesinde gerçekleştirilen yöntemler hakkında şu bilgileri verdi:
#1Eczacıbaşı Topluluğu’nun 1959’dan bu yana tıp ve eczacılık bilimlerini desteklemek üzere düzenlediği Dr. Nejat F. Eczacıbaşı Tıp Ödülleri’nde bu yılın kazananları belli oldu. 64’üncü kez verilen destekler bu yıl; Tıp Onur Ödülü, Tıp Bilim Ödülü, Tıp Teşvik Ödülü ile Bilimsel Araştırma Destek Ödülleri ve Tıp Öğrencileri Proje Ödülleri kategorilerinde sahiplerini buldu.
#Eczacıbaşı TopluluğuAspartat Aminotransferaz kısaltılmış haliyle AST genellikle rutin kan testlerinde yapılır. Bazı durumlarda karaciğer hasar almış olabilir. Bu hasarın tespiti için kanda Aspartat Aminotransferaz (AST) testi yapılmaktadır. Peki, AST nedir? AST (Aspartat Aminotransferaz) normal değeri kaç olmalıdır? AST yüksekliği ve düşüklüğü belirtileri
#AST: Aspartat Aminotransferaz NedirAraştırmacılar, et ve balıkta bulunan, takviye olarak satılan ve enerji içeceklerinde bulunan taurinin çeşitli hayvan türlerinde ömrü uzattığını ve sağlığa iyi geldiğini söylüyor. Peki bu madde insan ömrünü de uzatır mı? Takviye olarak kullanılması sakıncalı mı? Araştırmalar ve uzmanlar ne diyor?
#Taurinİnsanlar yaşlandıkça vücutlarındaki yararlı maddelerin azalması nedeniyle bazı hastalıklar ortaya çıkar. Bu azalan maddelerden biri de taurin. Araştırmacılar, et ve balıkta bulunan, takviye olarak satılan ve enerji içeceklerinde bulunan bu amino asitin çeşitli hayvan türlerinde ömrü uzattığını ve sağlığa iyi geldiğini söylüyor. Peki bu madde insan ömrünü de uzatır mı? Takviye olarak kullanılması sakıncalı mı? Araştırmalar ve uzmanlar ne diyor?
#SağlıkSelülit, her türlü bedensel özellikten bağımsız olarak görülebilen bağ dokuda gelişen bir metabolik sorun. Bağ doku arasına sıkışan yağ hücreleri girintili çıkıntılı bir görünümün oluşmasına neden olur. Yaygın kullanım dili ile portakal kabuğu olarak nitelendirilen bu görünüm, az ya da daha çok olabilir. Bu görünümle yaşamak isteyebileceğiniz gibi medikal estetik teknolojilerinin geliştirdiği birçok yöntemle selülitlerden kalıcı olarak kurtulmak mümkün.
#SelülitSaç dökülmesi çoğu zaman göz ardı edilen ancak dökülmenin gözle görülür etkileri ortaya çıktığında ciddiye alınan bir problem... Oysa dökülmeden bağımsız tıpkı cildimiz gibi saçlarımızın da bakıma, güçlendirilmeye ihtiyacı vardır. Bunun için de en uygun mevsim; saçların özellikle yazın deniz, kum, güneşten yıpranmış olduğunu varsayarsak sonbahardır.
#SAÇBal limon karışımı yapmak için öncelikle yarım limonu bir kaba sıkın ve bir cezvede su kaynatın. Kaynayan suyun içinde bal ile limon suyunu koyun ve bal eriyene kadar kaynatın. Bal eridikten sonra kaynayan suyu alabilir ve tüketebilirsiniz. Bal limon karışımının nasıl yapıldığı hakkında ayrıntıları derledik.
EKOL Balçova Tıp Merkezi Dermatoloji Uzmanı Doç. Dr. Sıla Şeremet, dolgu uygulamalarıyla daha genç bir görünümün elde edilebildiğini ifade etti. Dolgu uygulamasıyla birlikte ciltteki kolajen üretimini desteklemek ve gereken nemi tekrar kazandırmak için uygulanabilen işlemler hakkında bilgi veren Doç. Dr. Sıla Şeremet, “Cildimiz yaşlandıkça kolajen, elastin doku ve hyalüronik asit miktarında azalma meydana gelir. Hacim ve elastikiyetini kaybetmiş olan bölgelere, hyalüronik asit içeren dolgu maddeleri uygulanarak bu bölgelerin desteklenip hacim kazanması sağlanır. Hyalüronik asit dolgu uygulamalarında en çok başvurulan dolgu maddesidir” dedi.
#1Yazın en sıcak zamanları; deniz, kum, güneş... Bronzlaşan tenler, güneş koruyuculardan dolan gözenekler... Eskiden yazın cilt bakımı yaptırılmaz, sonbahar beklenirdi. Oysa şimdi sıcak yaz günlerinde de cilde bakımla nefes aldırıp, vitamin kokteylleriyle derinden nemlendirmek mümkün.
#GüzellikKonu cildiniz olduğunda; ne yersen osun demende doğruluk payı olabilir. Çok uyumanın, stresi yönetmenin ve güneş kremi kullanmanın yanı sıra besleyici gıdalar yemek, sağlıklı cildi korumanın anahtarıdır. Peki, sağlıklı bir cilt için hangi ürünler tüketilir ayrıntıları ile derledik.
#CiltKarnitin, besinlerin enerjiye çevrilmesinde rol oynamaktadır. Yağların sindirilmesinde, enerji üretimi için yağ asitlerinin mitokondriye girmesinde karnitine ihtiyaç duyulur. Peki L- karnitin nedir, ne işe yarar? L-karnitin hangi besinlerde bulunur? İşte konuyla ilgi detaylar...
#L- KarnitinHavaların ısınmasıyla birlikte düğün sezonu da başlıyor. Gelin adayları düğün öncesinde adeta bir hazırlık kampına giriyorlar. Bölgesel zayıflamadan sıkılaşmaya, cilt bakımından cilt yenilemeye kadar birçok işlem yaptırıyorlar. Ben de hayatlarının en özel gecelerinde bir prenses gibi görünmek isteyen gelin adaylarıyla özellikle cilt bakımıyla ilgili öneriler ve uygulamaları paylaşmak istiyorum.
#Cilt BakımıLibido, genellikle cinsel aktivite ya da cinsel dürtü isteğini tanımlamak için kullanılır. İnsanın yaşama gücünün temelini oluşturan bu cinsel içgüdünün yükselmesi ve düşmesi günlük yaşantıyı da yakından etkiler. Aldığımız besinler ve yiyecekler de libidomuzu doğrudan etkileyen şeylerdir. Peki, libidoyu ne arttırır, ne düşürür? İşte, libidoyu arttıran ve yükselten yiyecekler ve besinler...
#Libidoyu Arttıran YiyeceklerSöz konusu kişisel bakımsa artık kadın-erkek fark etmiyor; herkes cilt, saç sağlığına özen göstermeye, yaşlanma etkilerini yavaşlatmaya çalışıyor. Kozmetik dünyası da son yıllarda erkeklere yönelik seçeneklerini arttırıyor. Bazı markalar üniseks bakım ürünleri sunsa da pek çoğu erkeklerin cilt yapısı ve hormon dengesini dikkate alarak ürünlerini tasarlıyor. Biz de jürimize en etkili erkek bakım ürünlerini sorduk.
#CiltPeptit, "sindirilmiş" anlamına gelen Yunanca bir kelimedir. Bir peptit, bir amid bağı ile bağlanan amino asit monomerlerinin kısa bir polimeridir. Peki, Peptid bağı nedir, nerelerde bulunur tüm detayları ile derledik.
#Eğitim