Bilindiği üzere zayıflamak ve ideal kiloya ulaşmak günümüzde birçok kişinin hayalini kurduğu şeyler arasında bulunur. Bu amaç doğrultusunda kilo vermek isteyen kişiler birçok farklı yöntem deneyip sağlıklarını tehlikeye atabiliyor. Herhangi bir risk oluşturmayıp sağlıklı bir şekilde kilo verebilmek içinse her zaman olduğu gibi doğal yöntemler en iyi seçenek oluyor. Tilya kürü de bu yöntemlerden birisi olup ne olduğu, işe yaradığı ve nasıl yapıldığını sizin için derledik.
Altın otu, ülkemizin pek çok bölgesinde yetişen ve adını da altın sarısı renginden alan bir bitki. İçerisinde flavonlar, reçine ve benzer bileşenler bulunduran bu bitki çeşitli yararları bulunuyor. Peki altın otunun faydaları nelerdir, çayı nasıl hazılanır? İşte altın otunun faydaları...
#Altın Otu FaydalarıBitkilerin birbirinden farklı yararları vardır. Yetiştikleri yere ve özelliklerine göre altın otunun sağlığa yararları bulunur. Altın otu ise çok yıllık otsu bir bitki olarak bilinir. Altın otu nasıl yetişir? Tüm ayrıntıları ile sizler için derledik.
Son zamanlarda oldukça rağbet gören adını renginden alan altın otu birçok vatandaş tarafından da merak edilmeye başlandı. Bilimsel adı Helichrysum Arenarium olan otun sindirimi kolaylaştırması, eklem ağrılarına iyi gelmesi ve mide dostu olduğu belirtiliyor. Diyetisyen Berna Göbeloğlu da altın otunun faydalarıyla ilgili bilgi verdi ve kullanımıyla ilgili tavsiyelerde bulundu.
#Altın OtuBitkilerin efendisi Maranki’nin ‘Doğadan gelen şifa’ yazısı dizisi bugün başladı.Sağlığın, güzelliğin ve hatta mutluluğun sırrı doğada... Bitkiler, uzmanların yönlendirmesi doğrultusunda kullanıldıklarında toksin atımından depresyon tedavisine her konuda en önemli yardımcılarımız.
#MarankiIsparta’nın Eğirdir Gölü rüzgara ve ışığa göre renk değiştiriyor ve “Yedi renkli” diye anılıyor. Bu yıl yağışların artmasıyla gölün su seviyesi bir metre yükseldi, doğa yeniden canlandı. Yalvaç İlçesi’ndeki Taşevi Plajı kaymakamlık tarafından düzenlendi. Kumsalı, yeşil alanları, sosyal tesisi, gül bahçesi ve piknik alanlarıyla dört dörtlük bir plaj görünümüne kavuştu.
Maslak’ta duvarları sanat eserleriyle dolu, etkileyici bir gökdelenin içindeyiz… Bu modern yapının bir köşesindeyse bizi 1900’lü yıllara götüren bir eczane duruyor! Türkiye’nin en köklü ilaç firmalarından Abdi İbrahim’in merkezindeyiz. Tarihi eczanenin içinde de yerli ilaç sanayimizin medarıiftiharı Abdi İbrahim’in Yönetim Kurulu Başkanı Nezih Barut var… Büyük dedesi Abdi İbrahim’in Selanik’teki barut imalathanesinde başlayan ve bugün bir ilaç devi haline gelen başarı hikâyesini dinliyoruz...
#Abdi İbrahimPerşembe günü başlayan Alaçatı Ot Festivali tüm hafta sonu boyunca devam edecek. Biz de tezgâhlara çıkan çeşit çeşit taze otu mutfağında değerlendirmek isteyenler için The Marmara Bodrum’daki Tuti Restaurant’ın şefi Hakan Süve ve Ahali Alaçatı’nın koordinatör şefi Altuğ Tezer’den nefis tarifler ve pratik öneriler aldık.
#GİZEM DİNÇBAŞLatince adı Narcissus Jonquilla olan fulya, ilkbahar mevsiminin başında tomurcuklanıp yazın çiçek açan bir bitki türüdür. Görünümü papatyayı andıran bu çiçeğin ortası sarı, taç yaprakları ise beyazdır. İtalya, Hollanda, Litvanya, Kanada ve Macaristan, en fazla fulya yetiştiren ülkeler arasında yer alıyor. Bu çiçeğin en nadir bulunan türleri Yabani Nergis ve Mısır Gülü'dür. Fulya ismi kaç kişide var? Bu ismi taşıyanların karakteristik özellikleri nelerdir ayrıntıları ile derledik.
Üç tarafı denizlerle çevrili ülkemiz, her köşesinde masmavi plajlar barındırıyor. Bu plajların içinde Mavi Bayraklı olanlar çok daha özel. Biz de bu hafta uzmanlarımıza ‘Kavurucu sıcaklarda serinletecek en güzel Mavi Bayraklı halk plajları hangileri?’ diye sorduk. 6 şehirden ücretsiz giriş yapılabilen 10 halk plajını önerdiler.
#RotaGençlik ve Spor Bakanlığı onayı ile ülkemizde 2017 yılından bu yana düzenlenen, 2019 yılından itibaren de TEKNOFEST kapsamına alınan STM yürütücülüğünde düzenlenen TEKNOFEST Drone Şampiyonası, havada büyük bir rekabete sahne oluyor.
#Gençlik Ve Spor BakanlığıIV. Uluslararası Gaziantep Gastronomi Festivali (GastroAntep) bu yıl 15-18 Eylül arasında... Festival öncesi yemek kültürü araştırmacısı ve rehber Filiz Hösükoğlu’yla bir araya geldik. Şiveydiz, çir aşı, ayvalı pilav, yuvarlama, erik tavası gibi ev yemeklerinden tadanı hayran bırakan meşhur sokak lezzetlerine, Gaziantep mutfağının inceliklerini konuştuk...
#KebapKekik balı göğüs yumuşatması ve nefes açıcı olması ile ön plana çıkan bir bal çeşididir. Zatürre, astım, mide hastalıkları ve egzama için de oldukça etkili bir baldır. Grip, sinüzit ve nezle gibi hastalıklarda da kekik balı tüketmekte fayda vardır. Kekik balının faydaları ve nerede yetiştiği hakkında ayrıntıları derledik.
#Kekik BalıGastronomi, kültür, sanat ve eğlence dünyası geçen hafta sonu Kuşadası’nda buluştu. Kuşadası Sokak Festivali’ne gittik; yerel yemeklerin peşine düştük. İlçenin mutfağını anlatan şef Ozan Güngör: “Arapsaçı, ebegümeci ve tilkişen gibi otların yemeği çok seviliyor. Enginar, zeytinyağlı ve bol baklalı yeniyor.”
#GastronomiEmzirme döneminde hamilelikte olduğu gibi bazı besinler tüketilmesi olumsuz etkide bulunabilir. Bu dönemde en çok araştırılanlardan biri de ödem atmaya ve metabolizmayı hızlandırmaya yaradığı bilinen yeşil çayın etkisi oluyor. Peki, emzirirken yeşil çay içilir mi? Emziren annelere yeşil çay zararlı mı? İşte, yeşil çayın hamileliğe ve emzirmeye etkileri...
#Emzirirken Yeşil Çay İçilir MiHayal Bahçe’den markasının kurucusu Kutanoğlu, “Sağlıklı beslenmeyle ilgili farkındalık arttıkça zeytin ve zeytinyağına talep de arttı.Hedefimiz Türk zeytinyağının kalitesini dünyaya duyurmak. Aldığımız ödüllerle de bu hedefimize emin adımlarla yaklaşıyoruz” dedi.
#1