Oya Neva Demirkol
Oya Neva Demirkol
Oya Neva Demirkol

Sinirleri yatıştırmaya birebir!

Doğanın parlayan hazinesi: Altınbaşak otu.

Haberin Devamı

İdrar yolları hastalıklarına şifa gibi gelen bu altın sarısı bitki, böbrek taşlarının ve kumlarının düşürülmesine de yardımcı oluyor. İdrar söktürücü özelliğiyle ödem sorunu yaşayanların rahatlıkla tercih edebileceği altınbaşak otu, aynı zamanda çeşitli bağırsak rahatsızlıklarına da deva oluyor.

Bu muhteşem bitkinin etkileri sadece bunlarla sınırlı değil! Vücuttaki her türlü iltihabın giderilmesinde etkin olan bu harika bitki, gut ve eklem iltihaplanmalarının hafiflemesinde büyük rol oynuyor. Aynı zamanda kan temizleyici etkiye de sahip altınbaşak otu, vücudunuzun enfeksiyonlardan arınmasına yardımcı olacak. Bilinen bir diğer adı da ‘yara otu’ olan altınbaşak otu gerçek anlamda adının hakkını veriyor. Bu harika bitki söz konusu yaraları iyileştirmek olduğunda harika hünerler sergiliyor ve yaralarınızı iyileştiriyor.

Haberin Devamı

Sindirim problemlerine karşı 1 fincan altınbaşak otu!

Eğer sindirim sıkıntılarınız varsa 1 fincan altınbaşak otu bütün bu sıkıntıları çözme konusunda size destek olabilir. Çünkü altınbaşak otu gaz ve şişkinlik sıkıntılarının üstesinden gelme konusunda da oldukça başarılı.

Zaman zaman gergin hissediyorsanız altınbaşak otu ile bütün dertlerinizi ve sıkıntılarınızı unutabilirsiniz. Bu harika bitki sinirlerinizin yatışmasında ve huzursuz ruh halinin giderilmesinde size yardımcı olacak.

Altınbaşak otu çayı nasıl hazırlanıyor?

Altın otu çayınızı; 1 fincan kaynar suyun içerisine 1 tatlı kaşığı kadar kuru altın otu katıp 10-15 dakika demlemeye bırakarak hazırlayabilirsiniz. Çayın içimini yumuşatmak için içerisine çubuk tarçın, karanfil veya birkaç limon damlası katarak kan şekerinizin dengelenmesine yardımcı olabilir ve çayınızı daha keyifle tüketebilirsiniz.

Tüketirken dikkat!

Araştırmalar altın otu çayının bilinen bir yan etkisi olmadığını söylüyor. Ancak 2 yaşından küçük çocukların ve hamilelerin bu çayı kesinlikle kullanmaması, sağlıklı yetişkin bireylerin ise günde 1-2 fincandan fazla tüketmemesi gerekmektedir. Kronik hastalığa sahip olanların, düzenli ilaç kullananların veya herhangi farklı bir tedavi görenlerin bu çayı tüketmeden önce mutlaka doktorlarına danışmaları gerekmektedir.