Paylaş
Özellikle böbrek ve idrar yolları hastalıklarına muhteşem etkileri olan bu altın sarısı bitki; böbrek taşlarının düşürülmesine, prostat ve idrar yolları iltihaplarının giderilmesine yardımcı oluyor. İdrar söktürücü özelliğe sahip olduğundan özellikle ödem sorunu yaşayanların rahatlıkla kullanabileceği bu mucizevi bitki, aynı zamanda basur ve prostat gibi hastalıkların semptomlarının hafifletilmesinde de oldukça etkili.
Safra, pankreas ve mide öz suyunu arttırma gibi özelliklere sahip altın otunu hazımsızlık gibi sindirim problemleri yaşayanlar da rahatlıkla kullanabilir. Altın otu çayı düzenli olarak tüketildiğinde romatizma ve kireçlenme gibi problemlerin üstesinden nasıl geldiği görebilirsiniz.
Adet döneminin düzenlenmesi, akıntı ve iltihapların giderilmesi gibi pek çok şikayetin son bulmasında önemli rol oynayan altın otu bitkisi, vücuttan her türlü iltihabın atılması için adeta savaş veriyor.
Altın otu çayı diyet programlarına da olumlu yönde bir etkiye sahip. Uygun miktarda tüketildiğinde tokluk hissini arttırarak yeme ve tatlı ataklarını engelleyen bu çay sayesinde diyet programınızı desteklemeniz mümkün. Ancak kesinlikle sadece bitki çayı tüketerek kilo vermeyi hedeflememeli ve size özel sağlıklı ve dengeli bir beslenme programının yanında uygun miktarda bitki çayı tüketebileceğinizi unutmamalısınız.
Altın otu çayınızı; 1 fincan kaynar suyun içerisine, 1 tatlı kaşığı kadar kuru altın otu katıp 10-15 dakika demlemeye bırakarak hazırlayabilirsiniz. Çayın içimini yumuşatmak için içerisine çubuk tarçın, karanfil veya birkaç limon damlası katarak kan şekerinizin dengelenmesine yardımcı olabilir ve çayınızı daha keyifle tüketebilirsiniz.
Araştırmalar altın otu çayının bilinen bir yan etkisi olmadığını söylüyor. Ancak 2 yaşından küçük çocukların ve hamilelerin bu çayı kesinlikle kullanmaması, sağlıklı yetişkin bireylerin ise günde 1-2 fincandan fazla tüketmemesi gerekmektedir. Kronik hastalığa sahip olanların, düzenli ilaç kullananların veya herhangi farklı bir tedavi görenlerin bu çayı tüketmeden önce mutlaka doktorlarına danışmaları gerekmektedir.
Paylaş