Sadece meşhur kahvesiyle değil, Kolonyal tarzı binaları, renkli sokakları, tarihi Bolivar Meydanı, Botero’nun müzesi ve botanik bahçesiyle Kolombiya’nın başkenti Bogota görülmeye değer bir şehir. Her ne kadar uyuşturucu kartelleri sebebiyle ülkenin ünü kötü olsa da İstanbul’dan 14 saatlik bir ucuş sonrası “İyi ki gelmişim” diyeceksiniz.
#SeyahatBize olan uzaklığı nedeniyle gözardı edilse de dünyanın en popüler seyahat noktalarından Kolombiya. Karlarla kaplı dağları, kızgın volkanları, ıssız çölleri, yılın neredeyse tamamında güneşli plajları ve kültürünün son damlasına kadar işlemiş yerli kültürü ile gözde bir turistik ülke. En güzeli de Kolombiya’nın vize istememesi! Gümrük memuru ne kadar kalacağınızı sorup 90 günlük kalış damgası vuruyor pasaportlarınıza, o kadar…
#Kolombiya Gezisiİstanbul’dan 14 saat uçak yolculuğuyla gidilen Kolombiya ile ilgili aklımda tek bir soru vardı. 3 günlük Kolombiya seyahati için hangi şehre gitmeliydim? Tercihim Kolombiya'nın başkenti ve en kalabalık şehri olan Bogota oldu. Çünkü orijinal sokaklarıyla, grafitileriyle, puslu havasıyla, enfes kahvesiyle ve birbirinden güzel çiçek çeşitleriyle burası kesinlikle görülmeye değer. İşte Bogota gezi rehberi...
#KolombiyaKolombiya denince genellikle insanların aklına uyuşturucu kaçakçılarının merkezi, güvenli olmayan gece hayatı ve bunun gibi birçok olumsuz durum geliyor. Ülkeye adım attığınızda yanıldığınızı anlayacaksınız. Çok eskilerde kalmış olan güvensiz seyahat rotası sıfatı, artık Kolombiya için geçerli değil emin olabilirsiniz. Özellikle ülkenin en tarih kokan şehri Cartagena'da...
#KolombiyaTürk Hava Yolları, seferlerin başlamasından 60 gün önce İstanbul’dan Kolombiya’da Bogota ve Panama’da Panama City hatlarını satışa sundu. İki ayda tam 35 bin bilet sattı. Avrupa’da İspanya, Almanya, İtalya’dan yoğun talep var. Türkiye’den de Orta ve Güney Amerika turlarında yeni bağlantı noktası Bogota…
#Bogota'da Gezilmesi Gereken YerlerTürk Hava Yolları, seferlerin başlamasından 60 gün önce İstanbul’dan Kolombiya’da Bogota ve Panama’da Panama City hatlarını satışa sundu. İki ayda tam 35 bin bilet sattı. Avrupa’da İspanya, Almanya, İtalya’dan yoğun talep var. Türkiye’den de Orta ve Güney Amerika turlarında yeni bağlantı noktası Bogota…
#Uğur CebeciCumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Latin Amerika ziyaretinin ilk durağı olan Kolombiya'nın başkenti Bogota'da şehir turu yaptı. İlk olarak eşi Emine Hanım'la Altın Müzesi'ni gezdi.Cumhurbaşkanı Erdoğan, altın müzesini gezdikten sonra, kendisini izleyen gazetecilerle birlikte fotoğraf çektirdi.DHA'nın haberine göre; daha sonra el sanatları ürünleri satan birmağazadan bronzdan yapılmış el heykeli alan Erdoğan, gazetecilerin birsorusu üzerine, "O heykelin Rabia işareti yapanı olsaydı, pazarlığımdaha başka olurdu" dedi.
#ErdoğanLatin Amerika’da doğanın kendini cömertçe sergilediği ülkelerin başında geliyor Kolombiya. Acımasız uyuşturucu mafyası, gerillaları, bitip tükenmek bilmeyen çatışmaları nedeniyle kitle turizmine yeterince açılamıyor. Turlar yerine yalnız seyahati tercih edenler için zorlu bir rota. Gözü kara gezginler gidiyor, doğanın nimetlerinden yararlanıp, ülkenin rengarenk kültürüyle tanışıyor. Şeref Pınarcı bu şanslı gezginler arasında. Korkuyla yola çıktı, beklemediği süprizlerle karşılaştı.
Türkiye’de sosyal psikolojinin duayen isimlerinden Profesör Çiğdem Kağıtçıbaşı, araştırmaları için Amerika’dan Uzakdoğu’ya sayısız ülke gezdi. 1995 sonrası kültür turlarına katılıp gezilerini sürdürdü. 1970’lerin sonundan bu yana ders vermek, gezmek amacıyla Hindistan’a defalarca gitti. "Hinduların egemen olduğu bir kültür kentini, sosyal ilişkilerini merak ediyorsanız, Baroda’ya gidebilirsiniz" diyen Kağıtçıbaşı beş hafta kaldığı kenti anlattı.
İlber Ortaylı’yı bilmeyen yok ve sanırım bu kadar geniş bir kitle tarafından tanınan ender tarihçilerden kendisi. Seviliyor ve sayılıyor olması boşuna değil. Sadece ülkemizde değil dünya çapında saygın bir yere sahip olan Prof. Dr. İlber Ortaylı’nın yazdığı onlarca kitap, verdiği yüzlerce seminer, konferans, ana dili gibi konuştuğu beş dil ve bir çok diğer diller, durmadan anlattığı Türkiye’nin tarihi ve dünya tarihi ile olan o muazzam bilgi haritasından bizlere sunduğu perspektif ile bambaşka vizyonlar sunan çok değerli bir isim ile bir araya gelmekten mutluluk duydum. Çok kısa bir zaman diliminde, olabildiğince merak ettiklerimizi sormaya çalıştım. Ama her soruya kısa cevaplar yerine engin bilgi deryasından iç içe geçmiş onlarca sorunun yanıtları içinde buldum kendimi. Müthiş keyifliydi… Sınırlı zamanda, kısa bir sohbet oldu ama daha detaylı ve uzun bir röportaj için hem kendime hem sizlere buradan söz vereyim. Yüzde Yüz İlham Veren Sohbetler’de kıymetlimiz Prof. Dr. İlber Ortaylı ile sizleri baş başa bırakıyorum.
#Sponsorlu İçerikİlber Ortaylı’yı bilmeyen yok ve sanırım bu kadar geniş bir kitle tarafından tanınan ender tarihçilerden kendisi. Seviliyor ve sayılıyor olması boşuna değil. Sadece ülkemizde değil dünya çapında saygın bir yere sahip olan Prof. Dr. İlber Ortaylı’nın yazdığı onlarca kitap, verdiği yüzlerce seminer, konferans, ana dili gibi konuştuğu beş dil ve bir çok diğer diller, durmadan anlattığı Türkiye’nin tarihi ve dünya tarihi ile olan o muazzam bilgi haritasından bizlere sunduğu perspektif ile bambaşka vizyonlar sunan çok değerli bir isim ile bir araya gelmekten mutluluk duydum. Çok kısa bir zaman diliminde, olabildiğince merak ettiklerimizi sormaya çalıştım. Ama her soruya kısa cevaplar yerine engin bilgi deryasından iç içe geçmiş onlarca sorunun yanıtları içinde buldum kendimi. Müthiş keyifliydi… Sınırlı zamanda, kısa bir sohbet oldu ama daha detaylı ve uzun bir röportaj için hem kendime hem sizlere buradan söz vereyim. Yüzde Yüz İlham Veren Sohbetler’de kıymetlimiz Prof. Dr. İlber Ortaylı ile sizleri baş başa bırakıyorum.
#1Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu ulu önder Mustafa Kemal Atatürk, bundan 86 yıl önce bugün hayata gözlerini yumdu. Her yıl rekor ziyaretçi sayısıyla artık bir anıt mezardan çok halkın Atatürk’e kavuşma alanına dönüşen Anıtkabir’in temeli de bundan 80 yıl önce bugünlerde atılmıştı… Ata’nın ebedi istirahatgâhını iki mimar, Emin Onat ve Orhan Arda tasarlamıştı. Anıtkabir’in mimari müellif vekili, Orhan Arda’nın oğlu yüksek mimar Ömer Arda ile buluştuk; Anıtkabir’in hikâyesini dinledik...
#AnıtkabirÜstün teknoloji ürünü bir robot ıssız adaya düşer ve burada himayesine aldığı yavru kazı anne tavrıyla büyütmeye ve hayata hazırlamaya çabalar. ‘Lilo&Stitch’ ve ‘Ejderhanı Nasıl Eğitirsin?’ gibi yapıtlarıyla hatırladığımız Chris Sanders imzalı ‘Vahşi Robot’ görselliği ve yüreklere seslenen hikâyesiyle son dönemlerin en güzel animasyon çalışması olmuş.
#Vahşi RobotBavyera eyaletinin üçüncü büyük şehri Augsburg, müzeleri, katedralleri ve kiliseleriyle tarihini özenle korumuş, büyüleyici bir atmosfere sahip bir şehir. Orta Çağ’ın izlerini hissetmek isteyenler için özellikle sonbahar, Augsburg’u ziyaret etmek için en güzel zamanlardan biri.
#Almanya'Avrasya-Avrupa Koşusu' adıyla ilki 1 Nisan 1979'da atletizme gönül verenlerin gayretiyle gerçekleştirilen ve "1 Nisan şakası" olarak algılanan İstanbul Maratonu, zaman içinde dünyanın en iyi maratonları arasındaki yerini aldı
#İstanbul MaratonuKültür ve Turizm Bakanlığı, Türkiye’den yasa dışı yollarla Amerika’ya kaçırılan 2 bin 700 yıllık Bintepeler kolyesini doğduğu topraklara geri getiriyor. Boston Güzel Sanatlar Müzesi, Manisa’daki Bintepeler arkeolojik alanından çıkarılan altın kolyeyi iade etti.
#Kültür Ve Turizm Bakanlığı