KÜLTÜR sanat dünyasının en önemli simalarından Arif Keskiner’i, yaygın bilinen adıyla Çiçek Arif’i kaybettik. Nadir görülen bir kan hastalığı tedavisi görüyordu son 15 yıldır. Uzun süren tedavi süreci kalbini ve böbreklerini de yormuştu.
#Arif KeskinerBir süredir herkesin dilinde ‘pavyon’ var. Bunun sebebi yeni yayımlanmaya başlayan ‘İnci Taneleri’ dizisi, daha doğrusu dizide Dilber adlı bir konsomatrisi canlandıran Hazar Ergüçlü’nün yaptığı dans... Dans fenomen olurken Ergüçlü’nün giydiği elbise yok sattı. Herkes pavyonları merak ediyor, hatta pavyon dansı dersi alanlar var. Bu yüzden sosyal medyada linç edilenler de oldu çünkü bu mekânların acımasızlığının, o hayatın zorluklarının göz ardı edildiğini düşünen de çok.
#Pavyonİstanbul Taksim’de Alman turist, sokakta tanıştığı yabancı uyruklu şahsın götürdüğü mekanda alkol bardağına ilaç atmasının ardından kendisinden geçti. Yeşilçam filmini aratmayan olayda turistin cep telefonunu ve parasını gasp ederek kaçan şahıs, polis ekipleri tarafından yakalandı.
#İstanbulAnkara´da, gelen ihbarlar üzerine eğlence mekânlarına düzenlenen operasyonda, çok miktarda sahte içki ele geçirildi. Bir mekânın arka bahçesinde ise sahte içki dolu damacanalar 30 santimetre derinliğindeki çukurda gömülü bulundu. Operasyonda 2 kişi gözaltına alındı.
#Kaçakçılık Suçlarıyla Mücadele Şube MüdürlüğüYozgat Valiliği’nin OHAL kapsamında il genelinde alkollü içecek tüketilen umuma açık işletmeleri kapatması kamuoyunda tartışma yaratırken kenti de ikiye böldü. Kararı destekleyenler, “Buralar pislik yuvası olmuştu” derken, karşı çıkanlar ise “Yozgat’ın adı yobaza çıktı. Sorun bu yerlerde değil, denetimlerde” diye konuştu.
#YozgatÇeşme'deki Before Sunset adlı mekanda 4 bin lira hesap ödeyip üzerine bir de feci bir şekilde dayak yiyen B.D.'nin yaşadıkları gözlerin tatil bölgelerindeki bodyguard ve vale sistemine çevrilmesine neden oldu. Günde ortalama 200 lira kazanan bodyguard'lar sistemin nasıl işlediğini hurriyet.com.tr'ye anlattı...
Dünyanın başka şehirleriyle kıyasladığımızda İstanbul gece hayatı efsaneleşme yolunda emin adımlarla ilerliyor. Her gece binlerce insan dışarı çıkıyor; hafta içi bile iğne atsan yere düşmez kıvamında mekânlar var. Peki neden? Gecelerde ne arıyoruz? İş, seks, para, cazibe, tutku, aşk, avlanmak, gülmek, dans etmek... Hangi mekân hangi duygumuzu tatmin ediyor? Yılbaşına yaklaşırken hafta içi bile birçok partinin düzenlendiği İstanbul’da dört gece dışarı çıktık ve arı kovanına çomak soktuk. İşte mekânların ve gece müdavimlerinin haleti ruhiyesi
Soğuk kış günlerinde akla gelen birkaç içecekten biri sıcak şarap. Kuzey Avrupa ülkelerinde yayılmaya başlamış, ülkemize de Uludağ’dan girmiş. Tüm Avrupa şehirlerinde kurulan Noel panayırlarında şimdi sıcak şarap satışı yapılıyor. Genelde açık havada, kalın giyinmişken içinizi ısıtmak için tercih ediliyor. Mis gibi tarçın kokusu ve taptaze meyvelere, özel baharatlar ve zencefil de eklendi mi değmeyin keyfinize. İster kayak sonrası yorgunluğunuzu atarken, ister iş çıkışı dinlenirken ya da haftasonu mangal partisi sırasında için. İşte sıcak şarabın en iyi adresleri.
Bunu nasıl beceriyorlar diye düşünmemek imkansız. Haftanın beş gecesi gece kulüplerinde, restoranlarda, ev partilerinde geziyorlar. En erken, gece üçte uyumalarına, bünyelerini alkole banmaktan sakınmamalarına rağmen, sabah dokuz, hadi bilemedin onda işlerinin başındalar.