Dönem dönem gündemde birçok popüler diyet vardı. Kimi yüksek proteini savunurken kimi yağ tüketimini artırmamızı önerdi. Atkins diyeti, İsveç diyeti, Dukan diyeti, aralıklı oruç diyeti, paleo diyeti popüler diyetlerin başında geliyordu. Fakat popüleritesini kaybetmeyen diyetlerden biriyse alkali diyeti oldu. Hala en çok merak edilen diyetlerden birisi. Peki nedir bu alkali diyet?
#Alkali DiyetBeslenme ile kanser arasında yakın bir ilişki olduğu bilinmektedir. Daha önceki yıllarda her 100 kanser vakasından 30’unun beslenme ile ilişkili olduğu hesaplanmakta idi. Son 10 yılda bu oranın her 100 hastanın 60’ında beslenme ilgili yapılan hatalar nedeniyle kanser oluşumunun tetiklendiği düşünülmektedir.
#Alkali BeslenmeVücudun asit yükünü artıracak besinlerin daha az, alkaliye yöneltecek besinlerin daha fazla tüketilmesine dayalı alkali diyet, son dönemin popüler beslenme biçimleri arasında yer alıyor. Diyetisyen Yusuf Öztürk, alkali beslenmenin sağlık üzerine etkilerine ilişkin net bilgiler bulunmadığının ve araştırmaların devam ettiğinin altını çiziyor.
#Alkali BeslenmeGünümüzde birçok kişinin menüsü kimyasal ve toksinli, çok fazla şekerli ya da çok fazla tuzlu olan işlenmiş paket gıdalardan oluşuyor. Ve bu durum vücudumuzun dengesini altüst edebiliyor. Sizler de daha sağlıklı bir bünyeye sahip olmak için alkali besinlerden tüketmelisiniz.
#Alkali"Yanlış-metre" çalışmaya devam ediyor. Bu hafta da kanser, beslenme ve güzellik alanında doğru bildiğimiz bazı yanlışları ölçüyor! Mesela, hemoroid kremi göz altı morluklarını tedavi etmiyor, botoksla güzelleşmek beyni zedelemiyor, süt içmek kanseri tetiklemiyor. İşte en yaygın "sağlık yanlışları"ndan bazıları ve çözümleri...
Günlük yaşamımızın yoğun akışına kapılıp birçok ihtiyacımızı göz ardı edebiliyoruz. Enerjik bir bedene ve dinamik bir zihne sahip olmak istiyoruz ama iş hayatında kendimizi bazen gereğinden fazla yorabiliyoruz. Mevsim de kış olunca çok daha kolay tükenmişlik hissi yaşıyoruz. Oysa rutinimize bazı alışkanlıkları dahil ederek enerjimizi koruyabiliriz.
#Melis YILMAZBirçoğumuz yeni bir yıla girerken kendimizle ilgili kararlar alırız. Tam da ‘yeni bir ben’in arifesindeyken daha sağlıklı bir yaşam için doktorlara kulak vermeye ne dersiniz? Vücuda neyin yararlı, neyin zararlı olduğunu meslekleri gereği iyi bilen doktorlara beden ve ruh sağlıkları için ‘kullanmam, yapmam, yemem ve sürmem’ dediklerini sorduk. Ayrıca bağışıklıklarını güçlendirmek için hangi takviyeleri, ne kadar sıklıkla aldıklarını da anlattılar.
#Hazan Aköz IşıkAsit reflü, mide ekşimesi ya da mide yanması olarak bilinen bir hastalıktır. Bazı yiyecek ve içecekler mide yanmasını tetiklerken, bazıları da semptomları azaltarak mide sağlığını korur. Peki, hangi içecekler mide yanmasına iyi gelir? İşte, tüm detaylar.
#Mide YanmasıErik kilo aldırır mı sorusu pek çok vatandaşın bahar ayları ile birlikte gündeminde yer alıyor. 100 gram tüketilmesi halinde sadece 46 kalori aldıran erik, kilo aldırmayan ancak kilo vermeye de yardımcı olan meyvedir. Ekşi olması nedeniyle damaklarda hoş bir lezzet oluşturan erik, faydaları ile de çok konuşuluyor. Peki, yeşil eriğin faydaları nelerdir? İşte, uzman diyetisyenlerin konuyla ilgili yaptığı açıklamalar ve ve eriğin faydaları hakkında detaylar
#ErikPandemi ile birlikte ‘sağlıklı beslenmenin ve bağışıklık sistemini destekleyici besinler tüketmenin’ ne kadar önemli olduğunu bir kez daha anladık. “Sağlıklı besinler nelerdir?”, “Günlük tükettiğimiz gıdaları daha sağlıklı hale getirmek için neler yapabiliriz?” soruları ise en çok araştırılan konular arasında. Gelin biz de bugün yaşamımızı sürdürmek için ihtiyaç duymadığımız ancak hastalıklara karşı koruyucu etki gösteren fito besinlerin ne olduğuna ve bu besinlerle hazırlanmış detoks tariflerine bir göz atalım...
#Sağlık