Al-i İmran Suresi Medine döneminde inmiştir. 200 âyettir. Sûre, adını 33. âyette geçen “Âl-i İmrân” tamlamasından almıştır. Âl-i İmrân, İmran ailesi demektir. Al-i İmran Suresi anlamı ve faziletleri hakkında bilgi edinmek isteyen Müslümanlar Diyanet mealini okumak istiyor. İşte, Ali İmran Suresi Tefsiri, Türkçe ve Arapça okunuşu, tefsiri hakkında detaylı bilgiler
#AlimranÖzellikle kandil akşamları ve dini günlerde sıkıntı ve dertlerden kurtulmak için okunan rukye ayetleri merak ediliyor. Rukye maddi manevi birçok hastalığa ve sıkıntıya karşı okunan dua, sünnet ve Allah'ın sıfatlarıdır. Peki, Rukye nedir, nasıl okunur? Rukye ayetleri nelerdir? İşte, Diyanet Rukye ayetleri (Türkçe- Arapça okunuşu) ve anlamı, Rukye duası hızlı okunuşu...
#Rukye Ne Demek?Son dönemde popüler olan kız isimleri arasında ilk sıralarda Aleyna yer alıyor. Aleyna isminin ne anlama geldiği, özellikle yeni doğacak bebeklerine isim arayan anne ve baba adayları tarafından araştırılıyor. Peki, Aleyna isminin anlamı ne? Aleyna ne demek?
#Aleyna Ne Demek?Mekke döneminde inmiştir. 60 âyettir. Sûre, adını ilk âyette geçen “ez-zâriyât” kelimesinden almıştır. Zâriyât, esip savuran rüzgârlar demektir. Sûrede başlıca, öldükten sonra hesap için toplanma, inkârcıların ahirette karşılaşacakları azap, mü’minlere verilecek mükâfatlar, Allah’ın varlığını ve birliğini gösteren kevni deliller konu edilmektedir. Zariyat Suresi Oku - Zâriyât Suresi Anlamı, Tefsiri, Türkçe ve Arapça Okunuşu (Diyanet Meali)
#Zariyat Suresi OkuMeryem Suresi Mekke döneminde inmiştir. Bazı tefsir bilginlerine göre 58 ve 71. âyetler Medine döneminde inmiştir. Peki, Meryem Suresi anlamı ve fazileti nedir? Meryem Suresi Türkçe ve Arapça okunuşu nasıldır? Sizler için Meryem Suresi diyanet meali ile tefsiri ile ilgili tüm detayları bir araya getirdik.
#Meryem SuresiŞura suresi, 53 ayetten oluşmaktadır. Mekke döneminde inen sure, adını 38. âyette geçen “Şûrâ” kelimesinden almıştır. Şûrâ, danışma demektir. Sûrede başlıca müslümanların işlerini kendi aralarında danışma yoluyla yürüttükleri, ayrıca kâinatta Allah’ın birliğini gösteren deliller ve kıyamet gününün hâlleri konu edilmektedir. İşte Şura suresi anlamı, tefsiri, Türkçe ve Arapça okunuşu…
#ŞuraMedine döneminde inmiştir. 14 âyettir. Sûre, adını 4. âyette geçen “saff ” kelimesinden almıştır. Saff, sıra, dizi demektir. Sûrede başlıca, Allah yolunda cihadın fazileti konu edilmektedir. Saf Suresi Anlamı, Tefsiri, Türkçe ve Arapça Okunuşu (Diyanet Meali)
#Saf Suresi AnlamıTahrim suresini okuyan vatandaşlar, Tahrim suresinin anlamını ve tefsirini araştırıyorlar. 12 ayetten oluşan sure içerisinde Hz. Peygamber’in eşleriyle olan bazı münasebetleri ile, mutlu bir aile yuvasının oluşturulmasının temel prensipleri konu edilmektedir. Medine döneminde inen sure adını birinci ayetten almıştır. İşte Tahrim suresi anlamı, Türkçe ve Arapça okunuşu….
#Tahrimİbrahim suresini okumak ve anlamak isteyen Müslümanlar Türkçe ve Arapça yazılışını araştırıyorlar. Allah’ın varlığı ve birliği, vahiy, peygamberler, öldükten sonra dirilme ve sorgulanma gibi temel inanç konularını ana hatlarıyla içeren sure, mushaftaki sıralamada on dördüncü, iniş sırasına göre yetmiş ikinci sıradadır. İşte İbrahim Suresi anlamı, tefsiri ve okunuşu…
#İbrahimMaide suresinin anlamı ve okunuşu araştırılıyor. Medine döneminde inen Maide suresi 12. ayetten oluşuyor. Sûre, adını 112. ve 114. âyetlerde yer alan “mâide” (sofra) kelimesinden almıştır. Sûrede başlıca; verilen sözlerin yerine getirilmesi, İsrailoğullarının sözlerinde durmamaları, Hıristiyanların yanlış inançları, dünyaya düşkünlükleri ve yolsuzlukları, Müslümanlar için bazı talimat, uyarı ve dinî hükümler konu edilmektedir. İşte Maide suresinin Türkçe ve Arapça okunuşu...
#MaideYusuf suresinde, Yusuf Peygamberin hayatta karşılaştığı sıkıntılar ve bunlara sabrederek nasıl başarıya ulaştığı anlatılmakta ve inananlar için faydalı öğütler, önemli mesajlar verilmektedir. Peki, Yusuf suresi anlamı ve fazileti nedir? Yusuf suresi Türkçe ve Arapça okunuşu nasıldır?
#Yusuf Suresi Oku