Alfa lipoik asit bir antioksidandır ve vücut tarafından doğal olarak üretilen bir bileşiktir. Kanseri tedavi etmek ve kanserden korunmak, diyabet, diyabetik nöropatiler, HIV / AIDS ve karaciğer hastalıklarını tedavi etmek amacıyla alfa lipoik asit desteği alınabiliyor. Enerji üretiminde çok önemli bir rol oynayan alfa lipoik asit, güçlü bir antioksidan gibi davranır ve tümör hücreleri üzerine apoptotik (programlı hücre ölümü) etkisi olduğu iddia edilmektedir.
#Alfa Lipoik AsitÇeşitli yiyeceklerde bulunan ve vücutta sentezlenebilir bir madde olarak Alfa lipoik asit, ön plana çıkmaktadır. İlk olarak 1930'lu yıllarda tanımlanan Alfa lipoik asidin, 1950 yıllarına gelindiğinde karaciğerden saflaştırıldıktan sonra moleküler yapısı oluşturulmuştur. Peki Alfa lipoik asit nedir ve nasıl kullanılır? Alfa lipoik asit faydaları hakkında bilgiler nelerdir? İşte tüm bu soruların cevaplarını hazırladık.
#Alfa Lipoik Asit Nedir?Kronik hastalıklar genellikle üç temel mekanizma aracılığıyla ortaya çıkmaktadır bunlardan biri glikozilasyon yani şekerin dokularda harabiyet oluşturması ikincisi inflamasyon yani iltihaplanma üçüncüsü oksidasyon yani oksitlenme(paslanma) olarak adlandırılmaktadır. Vücudumuz bu üç mekanizmaya karşı çeşitli yöntemlerle savaşır ve hastalıkların ortaya çıkmasına engel olmaya çalışır. Oksidasyon başta olmak üzere bu üçlü mekanizmaya karşı vücudumuzda savaşan en önemli molekülleri antioksidanlar olarak tanımlamaktayız. Glutatyon vücudumuzun ana antioksidanı olup hücrelerimizi oksidasyondan koruyan moleküllerin en güçlüsüdür.
#GlutatyonCinsel performans psikolojik sorunlar ve fizyolojik hastalıkların yanı sıra beslenme ile de yakından ilişkili olabiliyor. 20 bin insan üzerinde yapılan araştırma bazı yaşamsal faaliyetlere dikkat ederek yaşam süresinin ciddi oranda uzayabileceğini ortaya koydu. Klinik Üro-Androloji Uzmanı Prof. Dr. Halim Hattat ömrü uzatan alışkanlıkların cinsel performansı da arttırdığını belirterek, cinsel performansı etkileyen yiyecekleri ve yaşamsal alışkanlıkları şöyle sıraladı:...
#Cinsel PerformansYaşlanma konusunda çalışan uzmanlar, yaşımız ilerledikçe yaşam kalitesinin azaldığını düşünüyor. Büyüme ve gelişme, erkeklerde 20’li yaşların ortasında, kadınlarda 30 yaş civarında yerini yavaş yavaş yaşlanmaya bırakıyor. Erkekler kadınlardan daha erken yaşlanmaya başlıyor.