akne nedir haberleri sayfasında akne nedir hakkında son dakika haberler ve güncel bilgiler bulunmaktadır. Toplam 241 akne nedir haberi, videosu, fotoğrafı ve yazar yazısı yer almaktadır. Geçmişte ve bugün yeni yayımlanan son durum gelişmeleri ile pek çok haber sayfamızdan takip edilebilir.
Günümüzde cilt sağlığı ve cilt bakımı çok önemlidir. Özellikle akne oluşumu hem ciltte kötü bir görüntüye neden olur hem de sağlık yönünden de belli hastalıkların habercisidir. Akne oluşumu ve tedavi yöntemleri de çok merak ediliyor. Akne nedir ve neden oluşur? Tüm ayrıntıları ile sizler için derledik.
#Akne Nedir?Günümüzde cilt sağlığı ve cilt bakımı çok önemlidir. Özellikle akne oluşumu hem ciltte kötü bir görüntüye neden olur hem de sağlık yönünden de belli hastalıkların habercisidir. Akne oluşumu ve tedavi yöntemleri de çok merak ediliyor. Akne nedir ve neden oluşur? Tüm ayrıntıları ile sizler için derledik.
#Akne Nedir?"Sivilce (Akne) nedir?", "Neden oluşur?", "Kimlerde daha çok görülür?", "Sivilceniz varsa neler yapmamanız gerekir?", "Tedavisi nasıl yapılır?" sorularının cevabını merak ediyorsanız, Uzm. Dr. Ayfer Aydın'ın sözlerine kulak verin... Akne ve sivilce problemleri konusunda dikkat edilmesi gerekenleri Uzm. Dr. Ayfer Aydın anlattı.
#SivilceAkne ve sivilceler hemen hepimizin yaşadığı cilt sorunlarının başında geliyor. Bu soruna iyi gelecek pek çok şey duyuyoruz, okuyoruz. Biz de bugün aknelere iyi gelen doğal bir besinden bahsedeceğiz; susam yağı! Susam yağının aknelere olan etkisi ve nasıl kullanılması gerektiği aşağıda.
#Susam YağıSon yıllarda cilt bakımı ve güzellik dünyasında büyük yankı uyandıran eksozomlar, gençleşme ve cilt yenilenmesinde devrim niteliğinde bir bileşen olarak kabul ediliyor. Peki, eksozomlar nedir ve güzellik alanında neden bu kadar önemlidir? Bu yazıda, eksozomların ne olduğundan, nasıl çalıştığından ve cilt bakımındaki potansiyel kullanım alanlarından bahsedeceğiz.
#EksozomlarCildimiz, vücudumuzun en büyük organı olmasının yanı sıra, milyonlarca mikroorganizmanın yaşadığı bir ekosistemdir. Bu mikroorganizmaların büyük bir kısmı bakterilerdir. Tıpkı bağırsaklarımızdaki mikrobiyom gibi, cilt mikrobiyotamız da sağlığımız için hayati bir rol oynar. Ancak, bu küçük canlılar sadece varlıklarını sürdürmekle kalmaz, aynı zamanda cildimizi dış etkenlere karşı korur ve bağışıklık sistemimizin düzgün çalışmasına yardımcı olur.
#Cilt MikrobiyotasıSon yılların en meşhur cilt bakım uygulamalarından biri şüphesiz PRP ya da diğer bilinen ismiyle ‘vampir yüz bakımı’. Ancak PRP yaptırdıktan sonra HIV virüsü kapan kadınlarla ilgili yeni bir rapor, bazı kozmetik prosedürlerin güvenliği konusunda soru işaretleri yarattı.
#PRPİnsanlar için 150 yaşına kadar yaşamak artık bir hayal olmaktan çıkıyor. ABD’li ünlü kardiyolog Prof. Dr. Ernst von Schwarz uzun yaşamın kök hücre tedavileriyle mümkün olabileceğini söylüyor. Üstelik Schwartz, bu tedaviyle 100 yaşını geçen insanların yatağa bağımlı kalmayacağını, sosyal hayata ve iş hayatına katılabilen, yaşam kalitesi yüksek aktif bireyler olacağını iddia ediyor. Halihazırda bazı hastalıklara karşı kök hücre tedavileriyle 150 yaşına kadar yaşamak mümkün olabilir mi? Mevcut uygulamalar içinde kök hücre tedavisinin başarı oranı nedir? En çok hangi alanlarda bu yöntem kullanılıyor? Uzmanlarla tüm bu sorulara cevap aradık.
#SağlıkGünümüzde bazı testlerin rutin olarak yapılması sağlık açısından oldukça önemlidir. Bu testlerin yüksek veya düşük çıkması bazı hastalıkların belirtisi olabilir. Bu testlerden birisi de Lipaz testidir. Peki, lipaz (LPL) nedir? Lipaz değeri kaç olmalıdır? Düşüklüğü ile yüksekliği nedenleri ve belirtileri ile lipaztesti hakkında bilinmesi gerekenleri sizler için derledik.
#SağlıkSon yıllarda yaşlanma karşıtı tedavilerde kök hücre kullanımının daha popüler hale gelmeye başladığını belirten Kulak Burun Boğaz ve Baş Boyun Cerrahisi Uzmanı Op. Dr. Cem Karas, yara iyileşmesi ve cilt yenilemesiyle ilgili gelişmelerin anti-aging kullanımını da gündeme getirdiğini belirterek, kök hücre ile cilt gençleştirme yöntemi hakkında bilgiler verdi. Vücudumuzun en büyük organı olan derinin, bariyer fonksiyonu, immün gözetim, D vitamini sentezi, sıcaklık dengesinin düzenlenmesi gibi işlevlerinin yanında kişinin dış dünyayla arasındaki katman olduğunu ve dış görünümde önemli rol oynadığını, bu nedenle sosyal ilişkilerin sağlanmasında da önem taşıdığını belirten Karas, “Derinin bu kadar önemli bir organ olması nedeniyle deri bütünlüğünün bozulması, yaşlanma belirtilerinin geri döndürülmesi, kaybolan deri eklerinin yeniden oluşturulması gibi pek çok alanda çalışmalar yapılmaktadır” dedi.
#1Lavanta ne zaman çiçek açar sorusu, ekim yapmak isteyen kişilerce merak ediliyor. Genel olarak Akdeniz Bölgesinde yetişen lavanta çiçekleri, günümüzde oldukça popüler bir çiçektir. Oldukça hoş kokusuyla beraber daha çok sıcak havalarda ve yaz mevsimlerinde açar. Peki lavanta çiçeği nedir ve bakımı nasıldır? Lavanta çiçeği anlamı, özellikleri, faydaları nedir ve yetiştiriciliği nasıldır? İşte, merak edilen tüm detaylar.
#Lavanta ÇiçeğiVücudumuzun kendi kendine üretemediği ve dışarıdan almak durumunda olduğu iyot, sağlığımız açısından çok önemli bir mineraldir. ‘İyot yararlı mı, yoksa zararlı mı’ sorusu ise en çok tartışılan konulardan biridir. Ancak yapılan araştırmalar, bu mineralin insan sağlığı açısından oldukça faydalı olduğunu ve iyot eksikliğinin de birçok hastalığı beraberinde getirdiğini gözler önüne sermiştir.
#AnkaraÇörek otu, yüzyıllardır dünya çapında farklı uygarlıklarda çeşitli hayvan ve insan rahatsızlıklarını tedavi etmek için kullanılmıştır. Şimdiye kadar, çok sayıda çalışma, çörek otu tohumunun ve ana aktif bileşeni olan timokinonun, nörolojik ve zihinsel hastalıklar da dahil pek çok soruna tedavi niteliğinde olduğunu göstermiştir. Peki, çörek otu nasıl kullanılır, neye iyi gelir? İşte çörek otunun faydaları ve kullanımı...
#Çörek Otu