Et, tavuk, balık gibi her türlü hayvan etinin, bu hayvanların doğal hayatta yavruları için yaptığı süt, yumurta, bal gibi hayvansal ürünlerin ve bu ürünlerden elde edilen peynir, yoğurt, kefir gibi yiyeceklerin hiçbirinin tüketilmediği beslenme şekline vegan beslenme deniyor. Ama veganlık sadece bir beslenme biçimi değil. Etik, sağlık ve çevre olmak üzere başka boyutları olan bir yaşam felsefesi. Yarın 1 Kasım Dünya Vegan Günü. 1944’te İngiltere Vegan Topluluğu tarafından ilan edilmiş bu gün vesilesiyle yeme-içme alışkanlıklarından modaya, restoran ve kafelerden tariflere kadar konuyla ilgili pek çok başlığı veganlara ve uzmanlara danıştık.
#GazetehaberleriDört genç girişimci, 20 yıllık sebze meyve tedarikçisini satın alıp ‘hazır salata fabrikası’ kurdu. Günde 4 ton doğranmış soğan, 1 ton havuç, 500 kilo Akdeniz salata gibi karışımlar hazırlayıp sabah 05-00’da Gebze’den Beylikdüzü’ne kadar servis ediyorlar.
#FRESH WorldHayalini kurduğu üniversitenin kapılarını aralayan gençler, akademik yılın başlamasıyla geleceklerine doğru önemli bir adım atacak. Bu süreçte yaşadığı şehirden ayrılıp başka bir kentte eğitimini sürdürecek olanları yalnız bırakmadık. Tecrübeli öğrencilerden öneriler alarak bir rehber hazırladık.
#ÖğrenciSağlıklı yaşamak ve sağlıkla yaş almak herkesin hayali. Bu bağlamda yaşam tarzı özellikle de beslenme ve egzersiz alışkanlıkları en az genler ve çevresel faktörler kadar etkili. Sağlıklı yaşlanma konusunda uzman olan Dr. Michael Roizen, beslenme ve egzersiz tercihleriyle biyolojik yaşını 20 yıl geriye çektiğini söyledi. Peki ama nasıl? İşte Roizen'ın kendi hayatında uyguladığı yedi temel prensip...
#Sağlık