GeriSeyahat Reyhanca
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi
Reyhanca

Reyhanca


Reyhan BAŞAL

Gourmet Club

Akdeniz mutfağının yeni gözdesi bir mekan PASİS

İspanya'dan pepe salçalı kılıç balığı ve sebzeyle doldurulan ahtapot tüpleri

AKDENİZ'in zengin mutfağını ve sıcaklığını tam anlamıyla yaşayabileceğimiz yeni bir mekan Pasis. Henüz bir kaç hafta oldu hizmete gireli, ama şimdiden özenli mutfağı ve leziz yemekleriyle hepimizin gözdesi oldu. Pasis Restaurant & Bar, Antalya'da sanırım ilk olan buharla sterilizasyon yöntemini kullanacak kadar ayrıntıya önem veriyor, müşterisine de... Hatta doğaya da...

Mutfakta doğal, katkısız ve rafine edilmemiş malzeme ve materyaller kullanmaya özen gösteriyor. Zaten Amerika'da bile restoranı olmuş bir işletme sahibinden ve Avusturya'da Gastronomi konusunda eğitim almış bir işletmeci olan Kut Tuncay'dan da bu beklenirdi.

LA FIESTA LATINO

Kendi mönüsü ile beraber dönem dönem değişik mutfaklara da yer verecek Pasis. İlk konuk mutfak Latin-İspanyol. Kılıç balığının Pepe salçası ile sunulduğu Marlin Steak con Salsa del Pepe ve değişik sebzelerle doldurulmuş Ahtapot tüpleri Pulpo Griglia, konuk Latin mutfağından sunulan örnekler. Bu arada Rioja Tinto ve Rioja Blancho gibi Madrid şaraplarını tatma fırsatı da var, bilginize... Daha sonra Nepal- Hint mutfağı, Japon mutfağı sırayla tadacaklarımız arasında, şimdiden duyurmak isterim.

Akdeniz'de kıyısı olan hemen tüm ülkelerin lezzetlerini tatmak mümkün. Baskların meşhur Torrijas'ından, Hırvat usulü kremalı balık çorbasına kadar. Roka salatası üzerinde, balsamik sirke ile tatlandırılmış Carpaccio con Rucolla kusursuz. Kuzu Rosto ve beraberinde sunulan Akdeniz salata ile devam ediyorum.

ZAR PİLAVINI TADIN

Burgundy soslu kuzu rostoya eşlik eden Zar pilavı başlıbaşına muhteşem, muhakkak tadılmalı... Makarnaseverler için Penne Alla Arabiata, kuzu kıyması ile hazırlanan meşhur Polonya mantısı Piroschka ve özellikle jülyen biftek ile sunulan Tagliatelle Alla Romano'yu mutlaka tatmanızı tavsiye ederim.

Tatlı aşamasındaki favorim çikolatalı sufle. Tam kıvamındaki sufle çok güzel... Ayrıca vanilyalı ve çikolatalı parfe, Pannacota gibi lezzetler menüde mevcut. Kişibaşı ortalama 15- 20 milyon lira, içki dahil, yemek ve sonrasında güzel bir gece geçirmek için hepimizin favorisi olacağa benzer Pasis...

Adres ve telefon

Adres: Pasis Restaurant, Fevzi Çakmak Cad, Antalya Ap, No:69/1, Antalya

& Telefon: 0.242.244 08 12

Reyhan BAŞAL

Tel: 0242/340 38 38

False