Tahta masalar, yüksek tavanlar, taş tezgâhlar, açık mutfaklar... Lokanta mimarisini ele geçiren modern stil, gürültüyü had safhaya çıkarıyor. Tesadüf değil, bu durum mekân sahiplerinin lehine. Ama biz müşteriler gürültünün zararlarının farkına varırsak bir baskı grubu oluşturabiliriz.
#Vedat MilorHürriyet Cumartesi yazarı Vedat Milor, bu haftaki köşesinde İstanbul Bebek'in efsaneleşmiş mekanlarından Lucca'yı yazdı. Lucca'nın üzerine yazı yazılması en zor mekanlardan biri olduğuna dikkat çeken Milor, "Kısacası uygar ve hoşgörülü bir ülkede sık sayıda görülen, son derece normal bir mekân. Batı’da olsa ‘alelade’ derim. Peki nasıl oluyor da bu kadar başarılı?" diye soruyor.
#Lucca