Bodrum tatilinde “İlk akşam burada yiyelim, sonra bakarız” derken üç gün boyunca Tuzz’dan çıkamadık. Humus, atom, deniz börülcesi, ahtapot ve kalamar ızgara... Sırayla tattıkça farkı anladık. Biraz çekingen ve güleryüzlü Nilay Lale, farklı restoranlarda tecrübe kazanmış başarılı bir şef...
#Restoranİstanbul, Ankara ve İzmir’de yaşıyorsanız hafta sonu biraz olsun kafa dinlemeye ihtiyacınız var demektir. Biz de uzmanlarımıza sıcak yaz günlerinden kurtulup sonbahara adım atmaya hazırlandığımız şu günlerde, bu üç şehre yakın nelere gitmeli, neler yapmalı diye sorduk. Günübirlik gidilecek ya da iki gün tatil yapılacak 12 adresi önerdiler.
#Hafta Sonu Tatil YerleriPatili dostlarınıza bir doğum günü partisi vermeye ne dersiniz? Hele de iştahla yiyecekleri ama daha da önemlisi, şeker ve koruyucu madde içermeyen bir pastayla, en sevdiği arkadaşlarıyla... Onlara özel; etli, sebzeli veya meyveli pastalar ve partiler hazırlayan mekânların sayısı gün geçtikçe artıyor. Birkaçına göz atalım...
#Doğum Günü PartisiAhududu faydalı meyveler grubunda yer alan bir meyve türüdür. Üzümgiller meyve olarak kabul edilmektedir. Ahududuyu doğal haliyle tüketebileceğiniz gibi reçel veya marmelat olarak ta tüketmeniz mümkün olacaktır. Ayrıca içeriğinde bulunan C vitamini sayesinde vücuda oldukça faydalıdır. Bu meyveyi yemek için ahududu fidanı alıp yetiştirmek mümkündür. İşte, merak edilen tüm detaylar.
Megayatlarla dolu marinası, Ferrari ve Bugatti’lerin turladığı rıhtım caddesiyle Fransız Rivierası’nın pırıltılı kenti yine hareketli bir yaza hazırlanıyor. Gelecek hafta başlayıp 26 Mayıs’a kadar sürecek Cannes Film Festivali sırasında şehir dünya sinemasının yıldızlarıyla dolacak. Fırsatı değerlendirip Le Suquet’te kentin geçmişini, Rue d’Antibes’te modadaki yeni gelişmeleri, restoranlarında lezzetleri, gece kulüplerinde Cannes usulü eğlenceyi keşfedebilirsiniz.
Porto, Portekiz’de şarabın ve romantizmin başkenti. Douro Nehri’yle okyanusa açılan kentin sloganı “Şaraplarımızı tatmıştınız, şimdi sıra şehrimizde.” Son birkaç yılda merkezdeki eski binaların yaratıcı sanat mekanlarına dönüşmesiyle şehrin şöhreti yemek sonrası içilen tatlı şarabının şöhretini gölgede bıraktı.
Sıcak bir yaz günü, vakit akşamüstü. Deniz kenarında oturuyorsunuz. Canınız bir şeyler yudumlamak istiyor. Ne içmek istersiniz? Tabii ki o saatte rakı veya viski değil. Tercihiniz hafif bir aperatif olmalı. Bardağı nemlenmiş köpüklü bir bira mı? Buzlu bir kokteyl mi? Yoksa Martini mi? Elbette, hepsi olur. Ama bu yaz bu sorunun yanıtı şarap olacak. Ancak kırmızı ya da beyaz değil, roze. Geçtiğimiz yıllarda Avrupa’da popülaritesi artmaya başlayan roze şarapların, bu yıl bizde tavan yapması bekleniyor. Mojito veya Martini’lerin pabucu dama atıldı. Ellerimizde, gül pembesi buz gibi roze şaraplarla dolu kadehler olacak.
Buğday Ekolojik Yaşamı Destekleme Derneği, Türkiye’de ekolojik tarımın yaygınlaşması ve sağlıklı bir ekolojik ürün pazarının kurulması için uzun zamandır çaba sarf ediyordu. Şişli Belediyesi ile ortaklaşa bir proje yarattılar. İlk yüzde 100 ekolojik halk pazarı yarın saat 10.00’da Şişli Feriköy’de açılıyor.
İçinizde ‘‘Salata da yemek mi altı üstü ot’’ diye düşünenler vardır şüphesiz. Eskiden öyleydi. Günümüz salatalarının yalnızca altında ot var, üstünde ise çeşit çeşit her şey. Tavuklu, bonfileli, kızarmış ekmekli, deniz ürünlü hatta marine edilmiş tarla buğdaylı salata bile var.