Ahtapot salatası MasterChef programı ile aranan tarifler arasında yer alıyor. Deniz mahsullerini sevenlerin favori listelerine ekleyebileceği ahtapot salatası tarifi, malzemeleri ve yapım aşamaları haberimizde...
#Ahtapot SalatasıEkranların sevilen yemek yarışmalarından MasterChef’in başlamasıyla birlikte, birbirinden lezzetli ve farklı tarifler yeniden gündeme gelmeye başladı. Bunlardan biri de 25 Temmuz Pazar akşamı yarışmacıların hazırladığı ahtapot salatası oldu. Deniz ürünleri arasında özellikle yaz aylarında popüler bir lezzet olan ahtapot salatası nasıl yapılır merak ediyorsanız, işte MasterChef ahtapot salatası tarifi ve kolay yapım aşamaları…
#Ahtapot Salatası TarifiAhtapot deniz ürünleri arasında en kıymetlilerden biridir. Genellikle sofralarımızda meze olarak karşımıza çıkan ahtapot, ana yemek olarak da yenebilir. Ancak evde ahtapot pişirmek biraz zor ve zahmetlidir. Çünkü ahtapotun ayıklanması ve temizlenmesi sürecinde dikkat edilmesi gereken birçok püf noktası bulunur. Peki ahtapot nasıl pişirilir? İşte temizliğinden sofraya gelişine, ahtapot pişirmenin incelikleri…
#Ahtapot Nasıl TemizlenirGastronomi, kültür, sanat ve eğlence dünyası geçen hafta sonu Kuşadası’nda buluştu. Kuşadası Sokak Festivali’ne gittik; yerel yemeklerin peşine düştük. İlçenin mutfağını anlatan şef Ozan Güngör: “Arapsaçı, ebegümeci ve tilkişen gibi otların yemeği çok seviliyor. Enginar, zeytinyağlı ve bol baklalı yeniyor.”
#GastronomiSon yılların gözdesi olmasında güzelliği kadar, lezzetli yemeklerinin de payı var. Kimi yıllara meydan okuyan tarifler, kimiyse yeni dokunuşlarla ortaya çıkmış lezzetler. Bu hafta Bozcaada’nın birbirinden güzel insanları ve onların ellerinde hayat bulan lezzetleri arasında gastronomik bir gezintiye çıkalım.
#YazarAntalya'da restoran işleten Mustafa Hazar (58), çam kozalağı, çıra, yumurta, hamsi, tropik meyveler, sarımsak ve ahtapot başta olmak üzere 239 çeşit turşu kuruyor. Hazar, sarımsak ve ahtapot turşusuna yoğun ilgi olduğunu, ahtapot turşusunun 10 litresini 200 TL'den sattığını söyledi.
#Ahtapot TurşusuÜç hafta önce Göcek’e gittiğimde, denizle son buluşmam olduğunu sanmıştım. Meğerse değilmiş. Geçen hafta da Bozburun’a gidip, lacivert sulara, cennet koylara bir kez daha “Merhaba” dedim. Aklınızda bulunsun: Bu mevsimde açık olan lokantalarda her şey daha lezzetli olur. Çünkü aşçıların yemek yetiştirme telaşları yoktur. Her tabağı özene bezene hazırlarlar. Bu zamanlarda sahil lokantaları damakları şenlendirir, ruhu keyiflendirir.
#Gezgin11 yıl önce gazeteciliğe paydos dedi Behzat Şahin. Belki de iyi yaptı. Çünkü bu sayede sadece Türkiye'de değil, dünyada bir nam salmış Cibalikapı Balıkçısı'nı açtı. En taze malzemelerle mevsimine göre sunduğu 200 çeşit mezenin tariflerini de 'Cibalikapı Balıkçısı'ndan' adlı kitabında topladı
Önceki hafta sonu bir koşu Selanik’e gittim geldim. Tabii ki bol bol yedim içtim. Etraftaki görüntüler o kadar tanıdıktı ki, sınır geçtiğime inanamadım. Bildik mezeleri yerken kendimi İzmir’in Kordonu’nda zannettim. Onun için Selanik’e İzmir’in küçük kardeşi dedim. Ayrıca Atina’yı ayağa kaldıran ekonomik krizin bu kente gelmediğini görüp şaşırdım.