Gazetelerin kitap yayını da yapmasının ilk örneklerinden biridir Vakit Kütüphanesi ya da Vakit Yayınları. Kurucuları Mehmed Asım Us ve Ahmet Emin Yalman’dı. İlk sayısı 22 Ekim 1917’de çıkan Vakit gazetesinin kitap yayıncılığı faaliyetinin yürütüldüğü bölümüdür. Kitaplarını sahaflarda bulabilirsiniz.
#Ahmet Emin Yalman26. Genelkurmay Başkanı emekli Orgeneral İlker Başbuğ, ‘Osmanlı’dan Cumhuriyet’e Güç Odaklarının Mücadelesi’ kitabının devamını yazarken bu kez 1923 ile 1961 arasındaki güç odaklarının izini sürdü. İlker Başbuğ ile “Aydınlarla halk arasında niçin bir türlü kültürel bağ oluşmadı? Türk devrimi felsefesi hangi düşünce üzerine kuruldu? Atatürk devrimlerinin gereğince anlatılamamasının nedeni milli burjuvazi eksiği mi? Şeyh Said İsyanı hangi devletin desteğiyle çıktı? 27 Mayıs darbe miydi, ihtilal mi?” sorularına yanıt aradık.
#GazetehaberleriMerkezi Paris ve Frankfurt’ta bulunan Dünya Gazeteler ve Haber Yayıncıları Birliği WAN-IFRA geçen yıl kurduğu ve sadece Avrupa Birliği üye ülkelerin büyük medya gruplarının CEO’larının bir araya gelip, önemli sorunları tartışıp, kararlar alabileceği ‘Nationals Club’a, Demirören Medya Grubu Başkanı ve Hürriyet Gazetesi İcra Kurulu Başkanı Mehmet Soysal 15’inci üye olarak davet edildi.
#GazetehaberleriTürkiye Gazeteciler Cemiyeti ,Tarih Vakfı işbirliğiyle Ankara Caddesi’ndeki Halil Lütfi Dördüncü İşhanı’ndaki Tan Evi’nde 4 Aralık Cuma günü saat 18.00’de ”Sertel Ailesi : Selânikten Sılaya “ başlıklı sergi açıldı. Sergi dolayısıyla ,” Basın Özgürlüğü ve Sertel Ailesi “ toplantısı düzenlendi. Tan Gazetesi’nin önemli sayıları bu Tan Evi’nde görülebiliyor.
#Tan GazetesiAnkara Altındağ'daki Ulucanlar müze cezaevinin karanlık koridorlarında yürüyerek, burada yatmış, idam edilmiş insanların öykülerini okuyarak; 1925-2006 yılları arasındaki sivil tarihimizin özünü de anlayabiliriz. Aydınlarını karanlık zindanlara mahkum eden bir ülkenin tarihi bu.