Sağlıklı yaşamak ve sağlıkla yaş almak herkesin hayali. Bu bağlamda yaşam tarzı özellikle de beslenme ve egzersiz alışkanlıkları en az genler ve çevresel faktörler kadar etkili. Sağlıklı yaşlanma konusunda uzman olan Dr. Michael Roizen, beslenme ve egzersiz tercihleriyle biyolojik yaşını 20 yıl geriye çektiğini söyledi. Peki ama nasıl? İşte Roizen'ın kendi hayatında uyguladığı yedi temel prensip...
#SağlıkAvrupa Halter Şampiyonası’nda 19 yaşındaki milli sporcumuz Cansu Bektaş, 72 kiloluk kaldırışıyla Avrupa gençler rekorunu kırarak altın madalya kazandı. Bektaş’ın hedefi her atlet gibi olimpiyat. Hırsını şu cümleleri özetliyor: “Bir sonraki olimpiyatı istiyorum, yetişirsem diğerini de istiyorum. Rekorlar kırmak istiyorum. Bir kere tadınca bırakasın gelmiyor, hep o duyguları yaşamak istiyorsun...”
#Cansu BektaşTek çocuk olarak kendini hep yapayalnız hissetti, tek dileği kardeşlerle dolu kocaman bir ailenin parçası olmaktı. Bu hayalini 1942'de evlendikten sonra gerçekleştirdi. Halihazırda 11 çocuğu, 56 torunu ve 101 torun çocuğu olan Marguerite Koller ile tanışın...
#Marguerite KollerGeçtiğimiz günlerde önemli bir bilimsel dergide, Science of the Total Environment dergisinde yayımlanan bir araştırma son 50 yılda hayatımızın neredeyse vazgeçilmezlerinden biri haline gelen “PLASTİK TEHDİDİ”nin akciğerlerimizin derinliklerine kadar ulaştığını gösterdi.
#PlastikEsneklik, kas ve eklem gruplarının yardımıyla, elleri ve ayakları daha geniş bir alanda hareket ettirebilmek demektir. Esnek olmak için düzenli egzersiz ve spor yapılmalı; ek olarak düzenli ve sağlıklı beslenmeye özen gösterilmelidir. Spordan önce esneme hareketleri yapmak, kasların zedelenmesini önler. Esnek olmak için neler yapılabileceğini ve esnek olmanın faydalarını ayrıntıları ile derledik.
#EsneklikMerdiven çıkmak çoğumuz için zordur ve gözümüzü korkutur. Birkaç basamak sonra yorulur ve nefes nefese kalırız. Merdiven inmek ise çıkmaktan daha kolay gelir. Bu nedenle en çok kas yapan ve sağlığa en fazla fayda sağlayan şeyin en zor olan merdiven çıkma kısmı olduğunu düşünüyoruz. Peki gerçek böyle mi?
#SağlıkMetro İstanbul Strongman Challenge 2. Tren Çekme Yarışması Metro İstanbul Alibeyköy Yerleşkesi'nde gerçekleşti. Yarışmada geçen yılın birincisi olan profesyonel sporcu Bora Güner bu yıl da birinci oldu. Metro İstanbul çalışanları arasında yapılan yarışmada ise birinciliği T1 Kabataş-Bağcılar Tramvay Hattı takımı göğüsledi.
#İstanbulCiltte nokta biçiminde kanamalarla damar dışına kan çıkması anlamına gelen peteşi nedenleri ve belirtileri halk arasında merak edilen cilt hastalıkları arasında yer alıyor. Peki peteşi nedir, neden olur? İşte, peteşi hastalığı belirtileri ve tedavisi.
#PeteşiSırt ve kanat egzersizleri arasında en çok merak edilen hareketlerden biri pulley row hareketidir. Pulley row nedir, ne işe yarar, nasıl yapılır konuları merak edilmektedir. Pulley row hareketinin çalıştırdığı kaslara, alternatif hareketlerine ve faydalarına dair tüm detayları derledik.
#Pulley RowDünyada yapılan araştırmalar insanların yüzde 80'inin hayatları boyunca en az bir kez bel ağrısı yaşadığını ortaya koyuyur. Bu sorunu yaşayan vatandaşlar ise bel ağrısına nelerin iyi geleceği konusunda internette araştırma yapıyor. Bel ağrısına evde bazı egzersiz ve hareketlerle de çözüm üretmek mümkün. Peki bel ağrısına ne iyi gelir? Şiddetli bel ağrısı nasıl geçer? Bel ağrısı neden olur? İşte evde bel ağrısına iyi gelen egzersizler ve hareketler
#Bel Ağrısına Ne İyi Gelir?Son zamanlarda, Bryan'ın Hipertrofiye Özgü Eğitim veya HST adlı yeni eğitim programı hakkında oldukça fazla arama ve araştırma yapılıyor. Konu, Avrupalı güç araştırmacıları ve koçlarının modası geçmiş ve yanlış uygulanmış araştırmalarına dayanıyor. Peki, Hipertrofi ve Hipertrofi eğitimi aslında nedir ve nasıl yapılır? İşte, merak edilen tüm detaylar.
#Hipertrofi Nedir?Kasık fıtıkları, karın duvarı fıtıklarının % 80’nini oluşturuyor ve erkeklerde 3 kat daha sık görülüyor. Uzun süre ayakta kalarak iş yapanlar ile bazı meslek gruplarında kasık fıtığının çok çabuk oluşabiliyor. Peki kasık fıtığı nedir, neden olur? Kasık fıtığı belirtileri ve tedavisi...
#Kasık Fıtığıİngilizcede Dambıll, pilates topu ve koşu bandı gibi ekipmanlara ''Sport Equipments'' adı verilir. ''Fitness'' kelimesi ''Formda olmak'' - ''Body Building'' ise ''Vücut Geliştirme'' demektir. 7. sınıfta okuyan öğrenciler için İngilizce Sport Equipments (Spor Ekipmanları) konusunu örnek kelimeler ve cümlelerle anlattık.
#7. Sınıf İngilizce Sport Equipments (Spor Ekipmanları) Konu AnlatımıPandemi dönemi, bağışıklık sistemimizin ne kadar önemli olduğunu bir kez daha ortaya koydu. Hücre, doku ve organlardan oluşan bu karmaşık ağ, vücudumuzun kendisini enfeksiyon ve hastalıklara karşı savunurken kullandığı en önemli silahı.
#Bağışıklık Sistemi NedirBoş zaman, okul ve iş saatleri dışında geçirilen zaman dilimidir. Boş zamanlarda en sık yapılan aktivelerin başında kitap okumak, televizyon izlemek, spor yapmak ve seyahat etmek geliyor. 4. sınıflar için ''4.Ünite Free Time - Boş Zaman'' konusunu örnek cümlelerle anlattık.
#4. Sınıf İngilizce 4. Ünite Free Time - Boş Zaman Konu AnlatımıPudendal sinir sıkışması, kronik pelvik ağrıları en önemli nedenlerindendir ve pudendal sinirin anatomik izlediği yol içinde sıkışmasından kaynaklanır. Tanısının konulması diğer rahatsızlıklara oranla daha zordur. Kadın ve Doğum Hastalıkları Uzmanı Doç. Dr. Taner Usta, sıklıkla merak edilen pudendal sinir sıkışması hakkında merak edilenleri yanıtlayarak, önemli bililer verdi.
#Pudendal Sinir SıkışmasıHürriyet Hafta Sonu ekibi bu hafta İstanbul sokaklarındaydı... Ebru Erke özlediği restoranlarına kavuştu: ‘Yeni normal’de kafelerin, kahvehanelerin, fine-dining restoranların son halini inceledi. Uygar Taylan, kentin sahillerinde dolaştı. İpek İzci, AVM’leri denetledi. Fırat Karadeniz spor salonlarına geri döndü. Melis Yılmaz uzun bir süre kapalı kalan kuaförlerdeki son durumu izledi.
#GazetehaberleriEgzersiz herkesin dilinde olan bir slogan. Gerçekte egzersizin ne gibi faydalı var bunun kanıtlanmış biyolojik ve fizyolojik faydalarının bilinmesinde yarar var. Fiziksel olarak aktif bir yaşam sürenlerin bağışıklık sistemleri de güçlü olmaktadır. Yaşın ilerlemesiyle bağışıklık sisteminde azalmalar görülür. Hastalıklara daha yatkın oluruz. Ağır olmayan egzersizler sayesinde eklemlerden, kaslardan kalkan sinyaller bağışıklık sistemimizi daha güçlü yapar ve hastalıklara daha az maruz kalırız. Hasta olduğumuzda ise çabucak iyileşme fırsatını yakalarız.
#Yürüyüş