Son zamanlarda kripto paralarda büyük bir hareketlilik ve çeşitlilik başladı. Bunlardan birisi de ONE coindir. ONE coin, aslında merkezi olmayan uygulamaların (DApps) kullanılmasını ve oluşturulmasını kolaylaştırmak için tasarlanmış olan bir blok zinciri platformudur. ONE coin, genellikle diğer pek çok coin gibi anlık olarak yükseliyor ve düşüyor. ONE coin nedir?, Hangi borsalardan alınır sizler için derledik.
#ONE CoinHer alanda olduğu gibi kamu hizmetlerinde de dijitalleşme son sürat devam ediyor. Ancak devlet kurumlarının web uygulamalarının şirketlere oranla az güvenliğe sahip olması, kamu kurumlarının siber güvenliğini de tartışır hale getiriyor. Uzmanlar, siber güvenliklerini geliştirmeleri için kamu kurumlarının uygulaması gereken 6 adımı sıralıyor.
#HackerKişisel verilerimiz, devletlerin sistemleri ve hatta otomobiller dahi siber korsanlığın hedefi olabiliyor. Bağlantılı ve otonom araçlara doğru giden mobilite sektörünün gelecek kaygısı siber güvenlik. Bir araç fiziksel müdahale gerektirmeksizin hareket ettirilebilirken otonom gelecekte bu, güvenlik açıklarına gebe.
#GazetehaberleriGelişen teknoloji değişen dünyayı da beraberinde getirmiştir. Her geçen yüzyılda farklı bir gelişme meydana gelerek bir önceki yüzyılı oldukça geride bırakmaktadır. 21. Yüzyıla gelindiğinde ise teknolojinin çok hızlı ilerlemesi ile birlikte birçok yeni gelişme insan hayatında yerini almaya başlamıştır. 7. Sınıf sosyal bilgiler e-ticaret konu anlatımı ile ilgili detayları derledik.
#7. Sınıf Sosyal Bilgiler E-Ticaret Konu AnlatımıTeknoloji hayatımızı kolaylaştırır ama aynı zamanda çok dikkat etmemiz gerekir. Başka birilerine herhangi bir bilgi vermemek için güvenliği ön planda tutmalıyız. Şimdi sanal ortamı nasıl güvenli kullanmamız gerekiyor ve nelere dikkat etmemiz önemli bunlara bakacağız. İşte 5. sınıf sosyal bilgiler sanal ortamı güvenli kullanma konu anlatımı.
#5. Sınıf Sosyal Bilgiler Sanal Ortamı Güvenli Kullanma Konu AnlatımıErkeklerin yüzde 60’ı, kadınların ise yüzde 50’si cep telefonu bağlantısını kaybetme korkusu olan ’nomofobi’ nedeniyle acı çekiyor. ’Telefonsuz kalma korkusu ya da cep telefonunda online olamama kaygısı’ olarak açıklanan fobide, kişiler telefonsuz kendini eksik hissedip, boşluk duygusu yaşıyor.
#Cep TelefonuTürkiye Bilişim Derneği (TBD) tarafından yürütülen ‘Siber Zorbalık ve Güvenli İnternet Projesi’ kapsamında, 8 ile 15 yaş arasındaki öğrencilere ve velilere internetin zararlı içeriklerinden nasıl korunabilecekleri öğretilecek.
#Türkiye Bilişim DerneğiÇocukların çoğunlukla dışarıda oynadığı ve sadece acıktıklarında eve geldikleri zamanlar geride kaldı. Günümüzde dışarı çıkmak yerine günde birkaç saatlerini internette, sosyal ağların sanal gerçekliğinde harcıyorlar. Teknoloji çağında yaşayıp teknoloji ile tanışmadan yaşamalarını istemek olası görünmüyor. Ancak sosyal ağ kullanımını daha güvenli hale getirmek mümkün. Global antivirüs yazılım kuruluşu ESET, aileniz için koruma sağlayacak bazı ipuçları öneriyor.
#EsetDeloitte’un raporuna göre Türkiye’deki kullanıcılar günde ortalama 70 kez, yani her 15 dakikada bir cep telefonu ekranına bakmaktan kendini alamıyor. Türkiye, sosyal medyada fotoğraf paylaşımında başı çekiyor; her iki kullanıcıdan biri sosyal medyada günlük fotoğraf paylaşımında bulunuyor. Bunun yanında her 5 kişiden biri de araba kullanırken ya da karşıdan karşıya geçerken telefonuna baktığını itiraf ediyor.
#TelefonAtlas Okyanusu'ndaki Kanarya Adaları'nda yaşayan denizcilerin, balıkçı ağlarına dolanan zor durumdaki bir balinayı kurtarma operasyonu kameraya yansıdı. Geçtiğimiz haftasonu, adaların açıklarında seyir halinde olan denizci Cesar Espino ve arkadaşı, teknelerinin altında, kullanımı yasak balıkçı ağlarına dolanmış halde 14 metre uzunluğunda bir Bryde balinası gördü. Balinayı kurtarmak isteyen Cesar Espino, bir saat boyunca defalarca tehlikeli dalışlar yaparak kuyruğa ve ağza dolanan demirli ağları kesmeyi başardı. Demirli ağlar yüzünden yaralanan balinanın dakikalar içinde hızlandığı ve derinliklere doğru kaybolduğu öğrenildi. Tropikal ve subtropikal sularda yaşayan Bryde balinalarının uzunlukları 25 metreye, ağırlıkları da 40 bin kilograma ulaşabiliyor. Yasadışı avlanma ve yasak ağ kullanımı yüzünden sayılarının azalmasından endişe ediliyor.
#BalıkçıMEB’in, 24 Kasım Öğretmenler Günü etkinlikleri kapsamında Ankara'da ağırlayacağı öğretmenler arasında, tarih derslerini laboratuvar, minyatür, drama ve fıkralarla destekleyip öğrencilerine sevdiren, ulusal ve uluslararası seçkin bilimsel dergilerde makaleleri yayınlanan başarılı öğretmenler yer alıyor.
#ÖğretmenTBMM Genel Kurulu’nda, Bakanlığının 2025 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu Teklifi sunumunu gerçekleştiren Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, "16 yaş altındaki çocuklarımızı sosyal medya zararlarından korumak için yasal düzenlemeler yapma ihtiyacı artık zorunlu hale gelmiştir" dedi.
#Abdulkadir UraloğluYapay zekâ teknolojileri hayatımızı kolaylaştırmanın yanında önyargı, yanlış bilgi ve duygusal bağımlılık gibi riskleri de beraberinde getiriyor. Öğrencileri bu teknolojilere hazırlamak ve onları etik bir çerçevede yönlendirmek ise hepimizin sorumluluğunda. Onları yapay zekâ ile sağlıklı bir ilişki kurmasına yönelik teknoloji geliştirici, eğitim kurumları, aile ve topluma düşen görevler vardır.
#Konuk Yazarİzmir’de beş küçük kardeşin anneleri yokken evlerindeki yangında ölümü yürekleri yakarken, ‘çocuk koruma sistemi’ de sorgulandı. En çok sorulan ise neden koruma altına alınmadıkları oldu. Akıllardaki soruları çocuk hakları uzmanı Prof. Dr. Tarık Tuncay’a sordum. İdeal çocuk koruma sistemi nasıl olmalı? Kötü koşullardaki çocuklar annenin itirazına rağmen korumaya alınabilir miydi?
#İzmirUluslararası iş dünyası 14-16 Ekim’de İstanbul’da buluşacak. Dünya Odalar Federasyonu’nun (WCF) Avrupa ve Asya Zirvesi’ne, 40’ı aşkın ülkeden 700’e yakın iş insanı katılacak. Organizasyonun ev sahipliğini yapacak olan WCF ve TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu, zirvede iklim değişikliği düzenlemeleri ve teknolojik yeniliklerle gelen yeni rekabet şartlarının ele alınacağını söyledi.
#Ekonomi