ONE coin nedir? Hangi borsalardan alınır? Harmony ONE ne zaman çıktı? Ne iş yapar?

Güncelleme Tarihi:

ONE coin nedir Hangi borsalardan alınır Harmony ONE ne zaman çıktı Ne iş yapar
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 19, 2022 18:54

Son zamanlarda kripto paralarda büyük bir hareketlilik ve çeşitlilik başladı. Bunlardan birisi de ONE coindir. ONE coin, aslında merkezi olmayan uygulamaların (DApps) kullanılmasını ve oluşturulmasını kolaylaştırmak için tasarlanmış olan bir blok zinciri platformudur. ONE coin, genellikle diğer pek çok coin gibi anlık olarak yükseliyor ve düşüyor. ONE coin nedir?, Hangi borsalardan alınır sizler için derledik.

Haberin Devamı

Harmony Coin, merkezi olmayan uygulamalar içinde yer alan açık ve hızlı bir blok zinciri sunmayı amaçlayan Harmony platformunun yerel kripto para birimidir.

ONE Coin Nedir?

Harmony coin, geleceğin merkezi olmayan ekonomisine önemli bir güç sağlamak için tasarlanmış olan düşük gecikmeli, yüksek verimli ve düşük ücretli bir konsensüs platformu oluşturmayı sağlar. En doğru şekilde ayarlanmış bir sistem sayesinde en iyi araştırma ve mühendislik uygulamalarını kullanarak diğer blockchain ekosistemlerinde karşılaşılan tüm sorunları ele almayı planlıyor.

Platformda yer alan açıklamalara göre Harmony, en iyi araştırmayı ve üretime getirerek bir çeşit blok zinciri üçlemesini aştı. Sharding’in, merkeziyetsizlikten ve güvenlikten ödün vermeden blok zincirlerini ölçeklendirdiği de kanıtlandı. Aynı zamanda Harmony, sadece ağ node’larını değil de, aynı zamanda blok zinciri durumlarını da işlemlerin, makinelerin ve depolamanın her üç yönünü de doğrusal bir şekilde ölçeklendirerek çeşitli parçalara ayırıyor.

Haberin Devamı

Tüm bunlara ek olarak Harmony coin, ağ ekonomisi ve güvenliği için yeni bir Proof-of-Stake (PoS) mekanizması da tasarladı. Effective Proof of Stake (EPoS) ise, merkezileştirmeyi önemli ölçüde azaltıyor ve ödülleri adil bir şekilde binlerce doğrulayıcıya dağıtmaya çalışıyor. Diğer yandan stake etme mekanizması olarak geliştirilen, ödül bileşimini ve yetkilendirmeyi de destekliyor. Aynı zamanda Harmony Economics Model ise, yıllık token piyasaya sürümünü ise, 441 milyon token ile sınırlandırmayı amaçlıyor. Bu model ise, doğrulayıcılara öngörülebilir ve basit bir geri dönüş sağlıyor. Tüm işlem ücretleri ise, sigortayı dengelemek için zaman zaman yakılıyor ve ağ kullanımı yükseldiği zaman doğal olarak sıfır enflasyon meydana geliyor.

One Coin Hangi Borsalardan Alınır?

19 Mayıs 2019 yılından itibaren Binance Launchpad’de token satışı da yapılan Harmony Coin, günümüzde ise, Binance platformunda yer alan kullanıcılar ile buluşuyor. Harmony Coin ise, işlem hacmi açısından dünyanın en büyük ve en önemli kripto para alım satım platformu olan Binance aracılığı ile hızlı ve güvenli bir şekilde alınabilir.

Haberin Devamı

Harmony ONE Ne Zaman Çıktı?

Harmony'nin kurucusu ve CEO'su Stephen Tse'dİr. Doktora derecesi olan Tse, Pennsylvania Üniversitesi'nden, tip teorisi ve kriptografik protokoller konusunda uzmanlaşmıştır. Dr. Tse, derecesini tamamlarken aynı zamanda da Microsoft'ta araştırma stajyeri oldu. Google'da 2006 yılında kıdemli bir mühendis olarak da görev yapmaya başladı ve şirkette dört yıl geçirdi. 2011 yılında ise, Apple'ın daha sonra satın aldığı başarılı bir arama motoru olarak da bilinen Spotsetter'ı kurdu. 2014 yılında Dr. Tse ise, Apple'ın baş mühendisi olarak göreve başladı.

One Coin Ne İş Yapar?

Doğrulamaya ve işlem hızına odaklanan Harmony ana ağı, blok oluşturma konusunda büyük bir devrim yaratmayı amaçlıyor. Şirket, parçalama sürecini de tanıtarak düğüm doğrulama sürelerini büyük ölçüde azalttı. Projenin teknik odak noktası ise, merkezi olmayan rastgelelik ve “resharding” ile güvenli bir staking üzerine olduğu bilinir. Harmony aynı zamanda hızlı blok yayılımı ve cross-shard yönlendirme uygular. Harmony ise, doğrulama sürecini güvence altına almak ve düğümlerin korunmasını sağlamak için öngörülemeyen ve tarafsız parça üyeliği için Doğrulanabilir Rastgele İşlevi (VRF) de tanıttı. Bu, doğrulayıcıların ve düğümlerin rastgele bir şekilde atandığı anlamına gelir.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!