Gastronomi alanında Türkiye’nin prestijli organizasyonlarından ‘İncili Gastronomi Rehberi’ne giren mekânlar geçen hafta açıklandı. İnciler görkemli bir törenle dağıtıldı. Bu yıl 8 kenti kapsayan rehberde İstanbul dışı mekân sayısı da yükseldi...
#GastronomiÖğrencilik yıllarında rehberlik de yapan tarihçi-yazarımız Prof. Dr. İlber Ortaylı’nın son kitabı ‘Gel Dünyayı Keşfedelim-Gezgin Bir Tarihçinin Seyahat Defteri’ çıktı. İlber Ortaylı mevcut ekonomik şartlarda da seyahat etmenin mümkün olduğunu söylüyor: “Zaten tayyareyle giderek, lüks otelde kalarak öğrenilmez bir memleket.”
#İlber OrtaylıBir yıllık emeği bir yazıda anlatmak kolay değil. Özellikle de yaptığınız işin her şeyiyle mükemmel olması, en azından bir önceki yılın önüne geçmesi beklentisi içindeyseniz... İlk yıldan beri söylediğim gibi yarışımız kendimizle, çabamız her yıl daha iyi olmak. Ama aldığımız geri dönüşlerden anlıyorum galiba bu kez de başardık.
#Müge AkgünBir yılı aşkın süredir titizlik ve şeffaflıkla yürütülen değerlendirmeler sonucunda hazırlanan ‘İncili Gastronomi Rehberi’, görkemli bir ödül töreniyle gastronomi dünyasını bir araya getirdi. Hürriyet Gazetesi, Karaca ve Jumbo iş birliğiyle Conrad İstanbul Bosphorus’ta hayata geçen törende, 4 ve 5 ‘İnci’ alan restoranlara ödülleri takdim edildi. Rehbere ilk kez eklenen Unilever Food Solutions tarafından belirlenen ‘Geleceğin Menüleri Ödülleri’ ve ‘Proje Ekibi Özel Ödülleri’ de sahiplerini buldu.
#İncili Gastronomi RehberiAdana Valiliği, Adana Büyükşehir Belediyesi, dört merkez ilçe belediyesi ve oda başkanlarının katkılarıyla 17-20 Ekim tarihleri arasında düzenlenen 8. Uluslararası Adana Lezzet Festivali’ni 800 binin üzerinde misafir ziyaret ederek yeni bir rekor kırıldı. Bu yıl “Kökleriyle Adana” temasıyla kapılarını açan 8. Uluslararası Adana Lezzet Festivali, binlerce kişiye dört gün boyunca muhteşem bir lezzet şöleni yaşattı.
#AdanaEylülün gelişiyle kültür-sanat dünyası yeniden canlanıyor. Şehir, birbirinden etkileyici sergiler, heyecan verici konserler ve yaratıcı tiyatro oyunlarıyla, festivallerle dolup taşacak. Okumaya doyamayacağımız kitaplar, yepyeni ya da sezonu açan mekânlar, harika filmler de cabası... Özetle yeni sezon, kaçırılmaması gereken eşsiz deneyimlerle dolu. Biz de bu şölende öne çıkanları alanında uzman isimlere sorduk. Ajandanızda bol bol yer açın.
#Uygar Taylanİklim değişikliğinin en büyük belirtilerinden biri olan sıcaklık artışlarından bunalmış olsak da hafta sonlarıyla birleşen, yarın başlayan Kurban Bayramı ister seyahate çıkalım ister evde olalım hepimizin içini ferahlatıyor. Mutlu ve huzurlu bir bayram olsun.
#İncili Gastronomi RehberiYaklaşık bir yıl önce 6 Şubat’ta, saatler 4.17’yi gösterdiğinde yaşanan büyük deprem nedeniyle o sabah kimse yaşamına olağan rutininde başlayamadı. Kahramanmaraş merkezli 7.8 büyüklüğündeki sarsıcı ilk deprem 11 ili etkiledi. Peşinden gelen 7,5 büyüklüğündeki bir diğer yıkıcı depremle de en çok hasarı Hatay gördü. 53 bin 537 kişiyi aramızdan alan bu depremler, anne-babaları çocuksuz, çocukları yetim ve öksüz bıraktı. Bazı aileler hep birlikte göçüp gitti… Sevdalar yarım kaldı, gençlik hayalleri söndü.... Herkes bir yerinden yaralarını sarmaya çalışsa da her acı zamanla geçmiyor, giden geri dönmüyor. Bu acı hepimizin. O kâbus gecenin yıldönümüne sayılı günler kala renklerinden geriye sadece grisi kalmış Hatay’ı gezdik. Antakyalıların elini tuttuk, gözüne baktık ve bir kez daha sorduk: “Nasılsınız?” İyi değiller. Ama Hatay’ı yeniden kurmak için içlerinde her gün yeniden yeşeren bir umut var, tıpkı Antakya merkezde yıkık bir binanın önündeki ağaçta her acıya rağmen büyüyen ve adeta “Hayat devam ediyor” diye bağıran turunçlar gibi…
#HatayYıllardır mekânlarıyla gece hayatının ve yeme-içme sektörünün en önemli isimlerinden biri. Son dönemde yönetmenliği de çok konuşuluyor. Üçüncü sinema filmi ‘Annesinin Kuzusu’ festival yolculuğuna devam ederken Boğaziçi, Altın Koza ve Ankara film festivallerinden ödüllerle döndü. Bir yandan işleri kadar kendisi, özel hayatı da merak ediliyor. Umut Evirgen’le buluşuyoruz; yeni filmini, yönetmenlik yolculuğunu, açtığı mekânları ve oyuncu Alina Boz’la evliliğini konuşuyoruz: “Ürettikçe var olduğumuzu düşünüyorum. Özgün oldukça, ilham oldukça tatmin olma duygusuyla karşılaşıyoruz.”
#Umut EvirgenKuşların melodilerine rüzgârın şarkısı eşlik ediyor artık... Güneş kendini sakınsa da doğa bizi kucaklamak üzere bekliyor. Bugünlerde bir kamp macerası yaşamak için en iyi adresleri jürimiz oyladı. Yedigöller’in ilk sırayı aldığı listede Antalya’dan Niğde’ye çok güzel önerilerimiz var.
#Pınar TAHİRLERHer yıl kasım ayının 3’üncü haftası tüm dünyada aynı anda İtalyan Mutfağı Haftası olarak kutlanıyor. Bizde de 13 Kasım’da başlayacak etkinlikler vesilesiyle Eataly’nin baş şefi Claudio Chinali ile buluştuk. Chinali’yle genelde pizza, makarna ve tiramisudan ileri gitmeyen İtalyan mutfağı algımızı ve bunu nasıl değiştirebileceğimizi konuştuk...
#İtalyan Mutfağı HaftasıBazen insan yaptığı işe, yazdığı yazılara yabancılaşıyor. İnsanlık suçları işlenirken, tek günahı o bölgede doğup yaşamak olan binlerce insan terör saldırılarıyla veya bombalar altında yaşamını yitirip, yüz binlercesi evinden yurdundan kaçarken, aç susuz kalırken yeme-içme ve seyahat yazmalı mıyım diye düşünüyor.
#Müge Akgün2005’ten beri sizinle bu köşede buluşuyoruz. Türkiye’nin her yerinden yüzlerce gece kulübü, restoran, bar, kafe, parti, festival, beach, semt, sokak... Şimdi artık Hiperaktif’i genç arkadaşım Melis Yılmaz’a devrediyorum. Gözüm arkada değil, göreceksiniz boynuz kulağı geçecek. Ve bu 18 yılda sürçü lisan ettiysek affola.
#Savaş ÖzbeyTürkiye’nin farklı lokasyonlarından incili restoranları ve yüzlerce lezzet noktasını buluşturan İncili Gastronomi Rehberi 2023, düzenlenen muhteşem bir etkinlik ile tanıtılarak raflardaki yerini aldı! Bu özel gecede, 2023’ün incileri de ödül töreni ile sahiplerini buldu. Peki, bu yıl inci kazanan restoranlar hangileri oldu? İncili Gastronomi Rehberi’ne bu yıl, geçen yıldan farklı olarak hangi yenilikler eklendi? İşte detaylar…
#Sponsorlu İçerikBir yılı aşkın süredir titizlik ve şeffaflıkla yapılan değerlendirmeler sonucu hazırlanan ‘İncili Gastronomi Rehberi’ ödül töreni gerçekleştirildi. 4 ve 5 İnci alan restoranlara ödüllerinin verildiği törende gastronomi dünyası buluştu. Gecede ayrıca Jumbo’nun katkılarıyla ‘Asırlık Mekanlar’a da ödülleri takdim edildi.
#Sponsorlu İçerikBir yılı aşkın süredir titizlik ve şeffaflıkla yapılan değerlendirmeler sonucu hazırlanan, ‘İncili Gastronomi Rehberi’ ödül töreni gerçekleştirildi. Hürriyet Gazetesi ve Karaca iş birliğiyle hayata geçen, 4 ve 5 inci alan restoranlara ödüllerinin verildiği törende gastronomi dünyası buluştu. Gecede ayrıca Jumbo’nun katkılarıyla ‘Asırlık Mekanlar’a da ödülleri takdim edildi.
#İncili Gastronomi Rehberi