Açık Büfe haberleri sayfasında Açık Büfe hakkında son dakika haberler ve güncel bilgiler bulunmaktadır. Toplam 2298 Açık Büfe haberi, videosu, fotoğrafı ve yazar yazısı yer almaktadır. Geçmişte ve bugün yeni yayımlanan son durum gelişmeleri ile pek çok haber sayfamızdan takip edilebilir.
Yaz tatilinde otellerin vazgeçilmezi, açık büfe ve sınırsız yemek. Ancak, bu yiyecekler ölümcül et yiyen bakteriden tutun listeria bakterisine kadar birçok bakteriyi içerebilir ve ölüme kadar götürebilir. Uzmanlar özellikle de iyi pişmemiş etler, süt ürünleri ile çiğ kabuklu deniz ürünlerine dikkat çekiyor.
#Yaz TatiliDışarıda yaptığımız serpme kahvaltılarda yediğimiz önümüzde yemediğimiz arkamızda. Sofralara onlarca tabak geliyor ama çoğu yiyemediğimiz için çöpe gidiyor. Mekanlar ne düşünüyor? Müşteriler buna nasıl bakıyor? Serpme kahvaltıları mercek altına aldık
#Serpme KahvaltıHeyecanla beklenen yaz tatili sezonunda otellerin sunduğu bol alternatifli yemekler dolayısıyla yeme düzeninde değişikler meydana gelebileceğini belirten Beslenme ve Diyet Uzmanı Dyt. Nilşah Karakurt, tatil süresince kolaylıkla uygulanabilecek açık büfe tercihleri konusunda bilgiler paylaştı.
#Açık BüfeGıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba’nın “posiyonları küçültün” uyarısına bir destek de bilim dünyasından geldi… Hakan Çelik ile Hafta Sonu programına konuk olan, çevreci yaklaşımları ile tanınan Prof. Dr. Orhan Kural ve halk sağlığı uzmanı Doç. Dr. Oğuz Özyaral, özellikle açık büfe yemeklerin çok büyük bir zarar olduğuna değindi. İnsanların normalde açık büfe yemek yemediğini ve o kadar büyük porsiyonlar tüketmediğini söyleyen Doç. Dr. Oğuz Özyaral, “insanlar tatilde de bunu yapmasınlar” dedi.
#HtvhaberHakkında neler dediler neler. İnsanın içinden gitmek gelmiyordu. THY İstanbul’dan direkt uçuşa başlayınca ben de gittim. Ve gördüm ki dünyanın en güzel şehirlerinden biriymiş Santiago. İftiraya uğramış. Anlatılanların çoğu yalanmış. Sakin ve yavaş şehir. Binalar ve yeşillikler dostça yerlerini almış. Temiz, çok temiz. Yaşanılası bir yer. Hayran kalarak döndüm.
#SantiagoYazarlarımızın gündeminde okula giden çocuklarının beslenmesi var. Gizem ve Gülay kızlarının sağlıklı gelişimi için nelere dikkat ettiklerini paylaşırken beslenme uzmanı ve diyetisyen İrem Aksoy’a da beslenme çantası hazırlamanın altın kurallarını sordular.
#Gülay Barbaros AltanTatil beldelerinde sokaklardaki kalabalık yerini sakinliğe bıraktı ama eğlence yerli yerinde duruyor. Sonbaharda rotasını sahillere çevireceklere, en popüler mekânlardan yeme-içme duraklarına bir liste hazırladım. İçinde vur patlasın çal oynasın adresler de var, yıllardır kalitesini bozmadan sadık müşterilerini ağırlamaya devam eden klasikler de… Ayrıca gitmişken nerede kalabilirsiniz diye de birkaç adres paylaştım.
#TatilBoksun efsanesi Mike Tyson ile Youtuber Jake Paul’ün 80 milyon dolarlık randevusu 16 Kasım’da. Dallas’ta 80 bin kişilik AT&T Stadı’nda ring kenarındaki biletler 10-50 bin dolardan satışa çıkarken şu ana kadar 9 milyon dolar gelir elde edildi. Boks tarihinin en pahalı bileti de bu mücadele için piyasaya sürüldü.
#Mike TysonPikniklerin olmazsa olmazı, kahvaltının ve öğle yemeğinin kurtarıcısı, uzun yol seyahatlerinin pratik eşlikçisi... Taptaze ekmeği, arasına konan her malzemeyle daha da iştah açıcı olur. Yarın Dünya Sandviç Günü. Biz de bu vesileyle ‘içine sevgisini de katarak’ en doyurucu sandviçleri hazırlayan lezzet duraklarını uzman isimlerden oluşan jürimize sorduk.
#SandviççiYerli ve yabancı birçok sette bunlara çok şahit oldum. O hengame içinde kimsenin kimsenin yemeğiyle, çay-kahvesiyle uğraşacak hali olmuyor. Setler çoğu zaman şehir dışında, abidik gubidik yerlerde olduğu için paranızla bile kendi konforunuzu sağlayamıyorsunuz. Anlı şanlı oyuncular, kâğıt bardakta çay için termos kuyruğunda bekliyor.
#Savaş ÖzbeyYaz tatilinde otellerin vazgeçilmezi, açık büfe ve sınırsız yemek. Ancak, bu yiyecekler ölümcül et yiyen bakteriden tutun listeria bakterisine kadar birçok bakteriyi içerebilir ve ölüme kadar götürebilir. Uzmanlar özellikle de iyi pişmemiş etler, süt ürünleri ile çiğ kabuklu deniz ürünlerine dikkat çekiyor.
#Yaz TatiliAçık büfe hizmeti sunan tatillerde verdiğiniz paranın hakkını çıkarmak için kontrolü bırakıp sınırsız yeme düşüncesiyle midenize gereğinden fazla yüklenirseniz dönüşte tartıda gördüğünüz rakamlar canınızı sıkılabilir. İşte tatilde açık büfe tuzağına düşmenizi engelleyecek basit ama etkili öneriler...
#YemeKavurucu sıcaklarla birlikte gündemimize giren sağlık sorunlarından biri de yaz ishalleri. Hijyenik olmayan havuz suyunun yutulması, sıcakta bekleyip bozulan gıdalar ve seyahatler sırasında bilmediğimiz yerlerde yediğimiz içtiğimiz besinler, yaz ishallerinin oluşmasına zemin hazırlıyor. Özellikle çocuklar ve yaşlılar için hayati riski de beraberinde getiren yaz ishallerine karşı önlem almak şart.
#Buğra BuyrukçuEtiler’deki bir ara sokakta iki katlı, şirin mi şirin bir villa... Beca’nın gecesi ayrı, gündüzü ayrı hareketli. Mekân şu sıralar şehirdeki ikinci yılını doldururken yenilenen menüsünü de servis etmeye başladı.
#Melis YılmazBodrum Akyarlar’da, muhteşem bir koyun yanı başında misafirlerini bekleyen Kefaluka Resort, unutulmaz bir tatilin kapılarını aralıyor. Yeşilliklerle dolu bir tepede, denize sıfır konumda bulunan tesis; eşsiz manzarası, metrelerce uzunluktaki özel plajı, konforlu odaları, çeşitli etkinlik imkanları ve çok daha fazlasıyla sizi bekliyor. Her anı keyif dolu geçecek bir tatil hayal ediyorsanız Kefaluka Resort’a davetlisiniz!
#Sponsorlu İçerik23-24 Mart 2024 tarihleri arasında Kuşadası Atlantique Holiday Club’de düzenlenecek ALSANCAK TEAM SERIES, yarışmacıların iki gün boyunca çeşitli antrenmanlar ile fitness seviyelerinin test edildiği bir Fonksiyonel Fitness takım yarışması organizasyonudur.
#123-24 Mart 2024 tarihleri arasında Kuşadası Atlantique Holiday Club’de düzenlenecek ALSANCAK TEAM SERIES, yarışmacıların iki gün boyunca çeşitli antrenmanlar ile fitness seviyelerinin test edildiği bir Fonksiyonel Fitness takım yarışması organizasyonudur.
#1İlk iftarlar yapıldı. Oteller, restoranlar ve lokantaların iftar mönülerine bakıldığında oldukça geniş bir fiyat makası olduğu görülüyor. Hürriyet bu makasın her iki ucunu da araştırdı. Geçen yıla göre iftar mönüsü fiyatları yüzde 100 ila 150 arasında artmış durumda. En uygun iftar yemeğini 249 TL’ye veren lokanta da var, kişi başı 4 bin TL’yi aşan fiks mönüsü olan Boğaz manzaralı restoran da...
#İftar