Ciddi ritim bozukluğuna yol açarak kalbi aniden durduran "Brugada sendromu" nedeniyle "şoklu kalp piliyle" yaşayan ve 17 yılda 150 kez kalbi duran 37 yaşındaki Alper Ayaz, "radyofrekans ablasyon" tedavisiyle kalbinin düzensiz çalışmasından ve sıklıkla elektroşok etkisine maruz kalmaktan kurtuldu. Ayaz, "Bazen ritim düzene girmediğinde kalp çıldırırcasına atıyor, pil hemen devreye giriyor. Bir günde 12 şok aldığımı hatırlıyorum. Sonrasında acile gittim, nabzım çok yüksekti, hemen hastaneye yatırdılar. Yine ağır olarak 6-7 şok aldım. Bir de bu ablasyon işlemini yaptırmadan önce evdeyken 7-8 şok birden aldım. Ablasyonla inşallah o günleri geride bırakacağım, daha güzel günlere erişeceğim" diye konuştu.
#Brugada SendromuCiddi ritim bozukluğuna yol açarak kalbi aniden durduran "Brugada sendromu" nedeniyle "şoklu kalp piliyle" yaşayan ve 17 yılda 150 kez kalbi duran 37 yaşındaki Alper Ayaz, "radyofrekans ablasyon" tedavisiyle kalbinin düzensiz çalışmasından ve sıklıkla elektroşok etkisine maruz kalmaktan kurtuldu. Ayaz, "Bazen ritim düzene girmediğinde kalp çıldırırcasına atıyor, pil hemen devreye giriyor. Bir günde 12 şok aldığımı hatırlıyorum. Sonrasında acile gittim, nabzım çok yüksekti, hemen hastaneye yatırdılar. Yine ağır olarak 6-7 şok aldım. Bir de bu ablasyon işlemini yaptırmadan önce evdeyken 7-8 şok birden aldım. Ablasyonla inşallah o günleri geride bırakacağım, daha güzel günlere erişeceğim" diye konuştu.
#Brugada SendromuSevgili Hürriyet okurları... Bu hafta, ‘bel ağrısının bilinmeyen nedeni, sakroiliak eklem ve kuyruk sokumu ağrısı (pöçük ağrısı)’ konularını TOBB ETÜ Tıp Fakültesi Hastanesi doktorlarından Algoloji (ağrı) Uzmanı Dr. Dostali Aliyev’le konuştuk...
#Şenol KalyoncuMODERN çağın hastalığı diyabetin, ayak komplikasyonları nedeniyle dünyada her 30 saniyede bir ayak kaybı yaşandığını belirten Doç. Dr. Enes Duman, diyabetli hastaların yüzde 25'inde diyabetik ayak yarası geliştiğini, bu hastaların yaklaşık yarısının ayaklarını kaybettiğini söyledi.
#Doç. Dr. Enes DumanTeknoloji şirketi Lenovo, tıbbi görüntüleme şirketi TechsoMed iş birliği ile doktorların kanseri daha önce benzeri görülmemiş bir hassasiyetle tespitine olanak sağlayan yeni teknolojiler sunuyor. Lenovo’nun sunduğu daha akıllı teknoloji çözümleri belirli tümörlerin tedavisi için önemli bir adım.
#LenovoPediatrik Doğumsal Kardiyoloji Uzmanı Prof. Dr. Alpay Çeliker, “Çocuklarda taşikardiye, yani kalp hızının normal düzeylerin çok üzerinde seyrettiği durumlara, erişkinlere göre daha az rastlanıyor. Ancak 5-6 yaşından sonra devam eden ve tedavi edilmeyen taşikardiler ileride bireyin yaşamında ciddi sorunlar doğurabiliyor” dedi. Çeliker, çocuklarda taşikardi ile ilgili uygulanması gereken teşhis ve tedavi sürecini anlattı.
#ÇocukTürkiye’de 800 bin kişi, çarpıntı, bayılma, halsizlik, yorgunluk ile kendisini gösteren aritminin (kalp atışında düzensizlik) en yaygın türü olan atriyal fibrilasyon hastası. Ancak çok sayıda hasta, 60 yaş üzeri her 4 kişiden birinde görülmesine rağmen teşhis edilemeyen hastalığından habersiz yaşıyor. Bu da inme ve ölüm riskini artırıyor.
#KalpTürkiye'de 800 bin kişi, çarpıntı, bayılma, halsizlik, yorgunluk ile kendisini gösteren aritminin (kalp atışında düzensizlik) en yaygın türü olan atriyal fibrilasyon hastası. Ancak çok sayıda hasta, 60 yaş üzeri her 4 kişiden birinde görülmesine rağmen teşhis edilemeyen hastalığından habersiz yaşıyor. Bu da inme ve ölüm riskini artırıyor. Prof. Dr. İlyas Atar, "Binlerce insan, hastalığından habersiz olarak yaşamına devam ediyor" dedi.
#Atriyal Fibrilasyon BelirtileriHacettepe Üniversitesi kardiyoloji bölümünden Prof. Dr. Kudret Aytemir ani ölüme neden olan Brugada sendromunu kalp piline gerek kalmadan, kalp kasına radyo dalgası vererek tedavi etti. Şoklama özelliği olan kalp pilleri bazı komplikasyonlara neden olabiliyor.
#Kalp HastalığıKARACİĞER, pankreas ve safra kanalı tümörlerine ilişkin bilgi veren İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Medical Point Hastanesi Genel Cerrahi Uzmanı Prof. Dr. Murat Zeytünlü, anahtarın “erken tespit” olduğunu söyledi. Zeytünlü, bu hastalıklardan tamamen korunmanın genetik ve çevresel faktörler sebebiyle garantisi olmamakla birlikte, risk faktörlerini azaltmak için alınabilecek önlemler bulunduğunu da kaydetti.
#1Varis hastalığının dünya genelinde yetişkin nüfusun yüzde 20 ileyüzde 40 gibi büyük bir bölümünüetkilediğini belirten Kalp Damar Cerrahisi Uzmanı Doç. Dr. Tevfik Güneş,“Varis, yaşam kalitesini düşürenşikayetlere neden olması yanısıra akciğer embolisi dediğimiz(pulmomer emboli) riskiyleölümcül olabilen hastalıklardan biri” dedi,tedavisi hakkındabilgiler verdi.
#1Ülkemizdeki erkeklerde cilt kanserinin yanı sıra en yaygın görülen kanser türü Prostat kanseridir. 2018 yılından bu yana Kanser araştırmalarında 164.690 erkeğe prostat kanseri teşhisi konmuştur. Peki, prostat kanseri nedir, neden olur? İşte, merak edilen tüm detaylar.