Güçlü rüzgarları arkanıza alın

Bugün sürpriz değişim rüzgarları sert esebilir ve son derece etkileyici olabilir. Ancak bütün bu değişim etkilerini son derece yapıcı ve yükseltici bir biçimde kullanmak mümkün. Bunun için sabırlı davranmak ve duygularınızda değişiklik yapmanız gerekiyor.

Özellikle Yay, İkizler, Başak ve Balık burçlarının ilk on günlük devresinde doğanlar bugün son derece yoğun duygular içine girecekler. Bilinçaltının derinlerinden yükselen değişim arzuları sizi zorluyor ve içsel olarak farklı yerlerde bulunmak veya daha başka işler yapmak istiyorsunuz. Şayet içinizden yükselen istekler doğrultusunda harekete geçerseniz ve olaylar sizi zorlamadan kendinizle ilgili değişiklikleri yapmayı başarabilirseniz, bu güçlü esen rüzgarı arkanıza almış olacak ve yükseleceksiniz.

Nasıl yürüyeceksiniz (2)

Yürümek; hem kolay, hem de son derece etkili bir meditasyon yöntemidir. Tabii bu yürüyüş çarşı, pazar dolaşmak veya spor olsun diye yürüyüşe çıkmak şeklinde yapılan bir yürüyüş değildir. Dikkatiniz adımlarınızda olmalı ve dış dünyanın dikkati dağıtan bütün etkilerine kendinizi kapatmış bulunmalısınız. Yani bütün dikkatinizi bedeninize odaklamalısınız.

Bedeniniz, dış dünya ile iç dünyanın arasındaki köprüdür. Bedeniniz aracılığı ile dış dünyanın bilgilerini içselleştirirken, iç dünyanızdan yükselen bilgileri de şuur seviyesine taşıyarak gelişirsiniz. Yürümek, bedeninize dikkatinizi yoğunlaştırmanın en kolay yoludur. Tüm dikkatinizi adımlarınıza yönelteceksiniz. Adımlarınızı sayın. Ayrıca sayılar çok önemlidir. Adımlarınızı sayarken aldığınız soluğa dikkatinizi yöneltin.

Adım atarken bacaklarınızı, yürüyüşünüzün nasıl olduğunu hissedeceksiniz ve aynı anda nefesinizin adımlarınızla ahenk içinde bulunmasını sağlayacaksınız. Sadece soluklarınızı izleyin. Tıpkı yürüdüğümüzün farkında olmadan yürümek gibi soluklarımızın da farkında değiliz. Bu çalışma sizin farkındalığınızı yükseltirken, bilincinizin de yükselmesini sağlayacak. Sadece nasıl soluk aldığınızı bileceksiniz. Kısa veya uzun nefesler, derin soluklar, yumuşak ve hafif nefesler mi, alıyorsunuz? Nefeslerinizi adımlarınıza uydurun. Adımlarınızı ve soluklarınızı sayın. Soluk alırken iki adım atıyor ve soluk verirken üç adım atıyor olabilirsiniz. Soluk alış sayınız ile veriş arasında farklılık olabilir. Soluklarınızı değiştirmeyin, sadece bilin. Şimdi bundan sonraki adıma geçebilirsiniz. (Yarın devam edecek)

Çok farklı bir deneyim

Zorlayıcı bir yapınız var. Aslında duygusal, hassasiyeti yüksek, aşık olma yeteneği olan birisiniz. Ve sözünü ettiğiniz kişiye çok aşık olduğunuzu, onun da önceleri size aşık olduğunu belirtmişsiniz. Fakat sonra sizi terk etmiş, tekrar birlikte olup olamayacağınızı soruyorsunuz. Siz ilişkinizi kendiniz çok güzel sorgulamış ve büyük ölçüde anlamışsınız. Doğum anında mutluluk evinde duran Uranüs, hem nasıl mutlu olacağını bilen biri olduğunuzu, hem de mutluluk anlayışınızı değiştirebilme potansiyeline sahip olduğunuzu gösteriyor. Tabii aşk anlayışınızı da. Değişim ihtiyacı duyan birisiniz. Şu anda kendinizi mutsuz hissediyorsunuz ama bu duyguya çok fazla kapılmayın. Fakat bu durum kendinizi keşfetmenize yardımcı oluyor. İlişkiye bakış açınız ve evliliğiniz sırasında ortaya koyduğunuz davranışlar onu fazlasıyla yormuş. İkinizin doğum haritasında yıldırım aşkını işaret eden etkiler var. Ancak bu aşk her ikinize de çok fazla şey öğretmiş ve misyonunu tamamlamış. Bu ilişkinin yeniden başlaması için zorlamayın. Çünkü sorduğunuz kişi şu sıralarda değişim süreci içinde bulunuyor ve sizin tanıdığınız kişiden daha farklı biri olacak.

RUMUZ: MUTLULUK ZOR
Yazarın Tüm Yazıları