Sorunlar fırsatlara dönüşecek

Bugün Jüpiter Başak burcundaki geri gitme hareketini durduruyor ve sonra ilerlemeye başlayacak.

Fakat bugün duruyor olması, Jüpiter’in sembolize etmiş olduğu tüm özelliklerin görünür hale gelmesine neden olacak. Jüpiter, gezegenlerin en büyüğü. Astronomide dev gezegen olarak anılırken astrolojik açıdan büyüteç özelliklerini sembolize ediyor. Üstelik Başak burcunun özelliklerini büyütüyor ve bugün bu özelliklerin en fazla açığa çıktığı gün. Seçici Başak, sistem ve hizmet sektörünü sembolize ediyor. Jüpiter, Başak burcunun özelliklerini büyütürken, hizmet sektöründe sorunların ortaya çıkmasına ve sistemle ilgili bazı karışıklıkların büyümesine neden olabilir. Fakat Satürn’ün uyumlu etkisi, disiplin ve sabır göstererek, bütün sorunların aşılarak fırsata dönüşmesini sağlayacak.

Yürüyüş meditasyonu (2)

Bu arkadaşım reklam sektöründe çalışan bir metin yazarı. İdi desem daha iyi olacak. Zira kariyerinin üst noktasında istifa edip Marmaris’e yerleşti. Evet, Melek Sarı aynen şöyle diyor; ‘Bir metin yazacağım zaman yerimde oturamam. Oturursam yazamam. Hemen çalıştığım yerden çıkıp yürümeye başlarım. Kaç kilometre yürüdüğümün hiç önemi yoktur. Zaten o sırada adımlarımı saymaktan başka bir şey düşünmem. Sonra yürürken enerjim yükselmeye ve zihnim müthiş bir biçimde çalışmaya başlar. İyice yükseldiği anda hemen kalem kağıdı çıkartır ve oracıkta aklımdan geçenleri yazmaya başlarım.’’ Yürüyüş meditasyonunu farkında olmadan pek çok insan uyguluyor. Açık havada yürümek birikmiş elektriğin boşalmasına yardımcı olur. Fakat zihinsel olarak bir konuya takıldığınız zaman veya bir çözüm arayışı içinde bulunduğunuz zaman, dışarı çıkabilecek durumunuz yoksa bulunduğunuz yerde, eviniz veya iş yerinizde adımlarınızı sayarak yürürsünüz. Bunun en tipik örneğini mahkumlar sergiler. ‘Volta atmak’’ şeklinde tabir edilen yürüyüşü yaparlar. Yürüyerek bilincinizi en yüksek düzeye getirebilirsiniz. Tüm dikkatinizi adımlarınıza ve ayağınızın altındaki yere odaklamalısınız. Bacaklarınızı ve ayaklarınızı hissetmelisiniz. Bastığınız yerin titreşimlerini hissedecek kadar yoğunlaşmalısınız. Bu yürüyüş için mekan pek önemli değildir. Önemli olan sizin bilincinizin uyanıklık içine girmesi için yeterli istek ve dikkate sahip olmanızdır. İsteğiniz yüksek olduğu zaman bir noktaya odaklanmak daha kolaydır. (Yarın: Nasıl yürüyeceksiniz)

Mektuplar

Adana’dan Fatma Manaşırlı gördüğü ilginç rüyayı soruyor. Öncelikle rüyalarda görülen semboller büyük oranda kişiye özeldir. Rüyanın anlamı, genellikle gören kişi tarafından bilinir. Bu bilme hali rüyadan uyandığınız anda içinizde duygu olarak uyanır. Fakat daha sonra unutursunuz. Şimdi rüyanın ardından içinizde uyanan duyguyu hatırlamaya çalışın. Ayrıca içine doğduğunuz kültürün sembolleri de sadece o kültürü yaşayan kişiler için anlamlıdır. Özellikle gördüğünüz karga motifi çok önemli. Önce kaynın ve komşunuz karga tarafından kovalanmış, daha sonra siz içeri girdiğiniz zaman size saldırmış. Karga, çok uzun ömürlü olduğu için bilgeliği ve bilgiyi sembolize ediyor. Kaynınız ve komşunuz öğrendiklerinden rahatsız olacaklar fakat siz gizlice oraya gittiğiniz için aslında öğrenmeniz gerekmeyen şeyler öğrenebilir ve bundan zarar görebilirsiniz. Her şeyi öğrenmeye ve sizinle ilgisi olmayan bilgilere ulaşmaya çalışmayın. Nişanlınızın o sırada bulunmaması haberdar olmayacağını gösteriyor.
Yazarın Tüm Yazıları