Yasemin Boran

Yeni başlangıçlar yeni projeler

14 Nisan 2004
Bugün Merkür geri gitmeye devam ediyor ve Koç burcunun son derecelerine giriyor. Yani Nisan başından beri Boğa burcu etkisinden çıkıp şimdi Koç özellikleriyle bütünleşiyor. Bugünden itibaren ay sonuna kadar Koç burcunda gerilemeye devam edecek. Koç burcu başlangıçları sembolize ediyor. Akıl ve iletişimi sembolize eden Merkür, yeni başlangıçlar yapmak için derin düşünceler içine girmemize neden olacak. Tabii derinleşen düşüncelerin ortaya çıkıp bir şeyi başlatabilmesi pek kolay değil. Fakat yine de yeni başlangıçlar yapmak için proje geliştirebilirsiniz. Ay sonuna kadar yapacağınız derin araştırmalar ve oluşturduğunuz projelerle ilgili çalışmaları haziranda büyük bir hızla başlatabilirsiniz.

Bedeninizle iletişim kurabilirsiniz (2)

Ayağınızın altından başınıza kadar tüm adelelerinizi, kemiklerinizi, damarlarınızı hatta cildinizi hissedecek kadar dikkatinizi yoğunlaştırmanız gerekiyor. İlk uygulamalarda kendinizi fazla zorlamayın. Bacağınızı yere dik gelecek derecede kaldıramayabilirsiniz. Kolay yorulabilirsiniz. Yorulduğunuz anda bırakın. Tabii yavaşça.

Bu yöntemin en önemli tarafı hareketlerin çok yavaş yapılmasıdır. Bu sırada dikkatiniz tamamen bedeninize yönelmiş olmalı ve en ufak titreme, kasılma veya bedeninizin işaretlerini anlayacak duruma gelmelisiniz. Başlangıç olarak sırt üstü yatıp gözlerinizi kapatın ve zihninizin içinde ayaklarınızdan başlayarak başınıza kadar bütün bedeninizi görmeye çalışın. Sonra ayak parmaklarınızdan başlayıp bacağınızın birini bükmeden çok yavaş kaldırın. Sonra diğer bacağınıza aynı işlemi uygulayın. Bir hafta boyunca düzenli olarak bu çalışmayı yaptıktan sonra bacak çalışmasının ardından bu kez kollarınız üzerinde uygulayacaksınız. Önce ellerinizi hissedin. Elinizin parmaklarını gevşek bir biçimde yavaşça yumruk yapacak şekilde bükmeye başlayın. Sonra avucunuzu yavaşça açın. Bu hareket parmak uçlarınızdaki sinirleri, hatta avucunuzun içindeki noktaları bile hissedecek duruma gelmenizi sağlar. Şimdi kollarınızı yavaş yavaş kaldırın. Tabii her bir kolunuzu tek tek kaldıracaksınız. Bütün bu işlemleri uygularken gözleriniz kapalı olsun ve bütün dikkatiniz kolunuza yönelmiş olsun. Böylece elleriniz ve kollarınızla birlikte bedeninizin diğer bölgelerini de hissedersiniz. (Yarın devam edecek)

İsimler ve kelimeler

Yazdıklarımı uzun yıllardır takip ettiğini söyleyen ‘Kader,’ ‘Kelimelerin sırrı’ başlıklı bu yazıyla ilgili daha ayrıntılı bilgi almak istemiş. Kendi adının yaşadığı zor ve ilginç olaylara ne derece etkisi olduğunu soruyor. Adını bilmediğimiz şey, bizim için yok demektir. Etrafımızda gördüğümüz her şeyin titreştiğini biliyoruz. Özellikle katı maddenin titreşimlerini ölçebildiğimiz gibi kelimeler de titreşiyor. Harflerin yanyana diziliminden oluşan her bir kelimenin dalga boyu farklı. Kulağımızın hassasiyetine göre farklı tınıları yakalayabiliyoruz. Bazıları sert bir duygu uyandırıyor, bazıları içimizi okşuyor.

Kişi, adıyla anılıyor ve ismi ne ise aynı dalga boyu ile bütünleşiyor. Şayet adınızla bütünleşemediyseniz, o zaman sorunlar yaşamaya başlıyorsunuz. Eskiler bunu çok iyi biliyorlar. Bir çocuk sürekli hastalanıyor veya çok huysuzlanıyor ve ağlıyor ise, aile meclisi toplanıp adını değiştiriyorlar. Bu bilgiler çok önemli.
Yazının Devamını Oku

Rüyalarda cevapları bulabilirsiniz

13 Nisan 2004
Son derece hareketli bir gün. Özellikle duyguların büyük bir hızla değişeceğini söyleyebilirim. Tabii bu durum kararsızlık gibi görünebilir. Değişen durumlar karşısında hızla değişen duygular büyük bir uyum içinde bulunacak. Aynı zamanda hava yolu ve ulaşım trafiğinin hareketli olacağı bir gün. Yaratıcılık gerektiren çalışmalar artıyor. Hayal enerjisini tetikleyen Ay, Mars ile uyumlu etkileşim içinde bulunacak ve yaratıcılığınızı açığa çıkarmayı başaracaksınız. Ayrıca bugün göreceğiniz düşler sanki gerçekmiş duygusu uyandırabilir. Hatta mesaj veren rüyalar görebilirsiniz. Mesela merak ettiğiniz bir konuyu kendinize sorarak yatın. Rüyanızda sorunuzun cevabıyla karşılaşabilirsiniz. Fakat uyanır uyanmaz hemen yazın. Yoksa unutabilirsiniz.

Bedeninizle iletişim kurabilirsiniz

Bütün hareketlerimizi otomatik yaptığımızı önceki yazılarımda anlatmıştım. Bedenimize önce ne yapacağını öğretiyoruz. Sonra bedenimiz otomatik olarak uygulamaya başlıyor. Mesela araba kullanmak veya dans etmek gibi. Dans ederken düşünmezsiniz, bedeniniz ne yapacağını bilir. Yürümeye başladığımız zamanları hatırlamıyoruz ama hiç de kolay olmadı. Fakat şimdi nasıl yürüdüğümüzü bile bilmiyoruz. Yani düşünmüyoruz. Halbuki bedenimizi taşıyan bacaklarımız çok önemli.

Bugün dikkatimizi bacaklarımıza yönelterek kaslarımızı, ayak parmaklarımızı, hatta derimizi hissedeceğimiz bir yöntem anlatacağım. Bu yöntemi akşamları yatmadan önce uygularsanız hem günün yorgunluğunu üzerinizden atmış olursunuz, hem de şuur düzeyinizi yükseltebilirsiniz. Çünkü bu çalışmayı düzenli yaparsanız, farkındalığınız kendiliğinden gelişir. Üzerinize vücudunuzu sıkmayan rahat bir şey giyin. Akşam uyumadan önce rahat bir şekilde yere uzanın. (Yatağınızda da yapabilirsiniz fakat yer daha iyidir) Dikkatinizi bedeninize yöneltin ve gevşeyin. Daha önce anlattığım nefes tekniğini uygulayarak kolayca gevşeyebilirsiniz. Şimdi dikkatinizi ayak parmaklarınıza yöneltin ve çok yavaş hareketlerle parmaklarınızı içeri ve dışarı doğru bükün. Bu sırada parmaklarınızı oynatan adeleleri hissedin. Sonra bacağınızı yavaşça havaya kaldırmaya başlayın. Fakat bu hareketiniz o kadar yavaş olmalı ki, bütün kaslarınızı, kalçanızdan ayak parmaklarınıza, hatta beliniz ve omurganız, boynunuz ve başınıza kadar bütün adelelerinizin hareket ettiğini hissedecek kadar yavaş olmalı. Sonra aynı yavaşlıkta yere doğru indirin. Bir süre öylece kalın ve sonra diğer bacağınızla aynı işlemi tekrarlayın. (Yarın devam edecek)

Geri giden Merkür’ün marifetleri

Gelen mektupların arasında birkaç gündür garip dalgınlıklar yaptığından, tuhaf rastlantılardan söz edenler çoğaldı. Geri giden Merkür’ün suçu mu, diye soruyorlar. Geri giden Merkür, düşüncelerin derinleşmesine neden oluyor. Tabii bunun sonucunda pek çok karışıklık ortaya çıkıyor. Üstelik uyumlu etkiler bile komik dalgınlıklara neden olabiliyor. Mesela son derece dikkatli olan kızım bir ayağına başka, diğer ayağına başka bir ayakkabı giyip dışarı çıkmış. Spor ayakkabı olduğu için de fark etmemiş. Onun böyle bir dalgınlık yapması çok zor. Fakat geri giden Merkür, onun doğum haritasındaki Merkür’ü etkiliyor. Üstelik bu etki uyumlu olduğu halde aynı gün içinde sayısız hata yapıyor. Neyse ki, bunlar düzeltilir cinsten. Çünkü etki, uyumlu. Geçen gün bu köşede ‘Bitkilerin iyileştirici güçleri’ başlığı yerine ‘Ruh çağırma seanslarına dikkat’ adlı eski bir başlık giriyor. Nasıl olduğu anlaşılamayan dalgınlıklar meydana gelebilir. Bunlar geri giden Merkür’ün marifetleri.
Yazının Devamını Oku

Yine geçmiş projeleri hatırlayacaksınız

12 Nisan 2004
Yaşam tarzında değişiklik yapmak isteyenler için olaylar harekete geçiyor. Güneş ile Pluton arasındaki uyumlu etkileşim daha fazla kazanmak için kuvvetli duygular uyandıracak. Oğlak burcundaki Ay’ın zorlayıcı etkisi duygusal bir yoğunluk içine girmenize neden olabilir. Fakat aynı zamanda isteklerinizi kamçılayacak. Bugün eski bilgileriniz uyanabilir ve köklerinizi araştırabilirsiniz. Ayrıca geçmişte bıraktığınız veya unuttuğunuz eski projelerinizi hatırlayabilir ve tekrar üzerinde çalışmaya başlayabilirsiniz. İçinde bulunduğumuz dönem yeni girişimlerde bulunmak ve harekete geçmek için pek uygun değil. Fakat yeni başlayacağınız konularla ilgili araştırmalar yapmak için son derece uygun bir devre.


İlginç şifacılık deneyleri


Ruhsal şifacılık hiçbir aracı madde kullanmadan kişinin iyileştirici enerjisiyle hastayı tedavi edebilmesidir. Kanada M. Gill Üniversitesinde çalışan Dr. Bernard Grad, kobay olarak seçilen 48 farenin hepsinin sırtından aynı büyüklükte deri parçası almış ve fareleri teker teker tartmış. Yaralarının boyutları ölçülmüş. Ameliyattan sonra fareler üç ayrı kafese konulmuş. Kafeslerden birinde bulunan bir grup fare ‘Oscar Estabany’ isimli şifacının tedavisine bırakılmış. Estabany, kafesin dışından bir eliyle altından, diğer eliyle üstünden tutarak tedaviye başlamış. Elleriyle farelere dokunmamış. İkinci kafeste bulunan fareler kontrol grubunu oluşturmaktaymış. Bu grubun ısı ve beslenme koşulları şifacının tedavisindeki farelerle aynıymış. Ancak, bunun dışında yalnız bırakılmışlar. Üçüncü grupta bulunanlar ise aynı bakımı görmekle birlikte kafesleri şifacı Estabany’nin ellerinin sıcaklığı derecesinde ısıtılmışlardır. Nedeni, sıcaklığın yaraların tedavisinde rolü olup olmadığını araştırmak içinmiş. Sırtlarında eşit yaralar açılmış farelerin 20 gün sonunda iyileşme dereceleri farklılık göstermiş. Estabany’nin tedavi ettiği farelerin hemen hepsinin yara izleri kalem ucu kadar kalmasına karşılık, diğer gruplarda bulunan farelerin büyük bir çoğunluğunun yara izleri büyükmüş. Şifacılık özelliğine sahip kişilerin hastalıkları iyileştirebilmelerinin sırrı çözülebilmiş değil. Bu tip şifacılığın insanların telkin yoluyla ve inançlarını yükselterek tedavi edildiği iddia edilir. Hayvanların iyileşeceklerine ikna edilmeleri söz konusu olmadığına göre şifacının iyileştirme gücünün varlığı kesin olarak ortaya çıkmaktadır.


Astrolojik ilişkiler


ŞEHNAZ GÜZEL rumuzu ile gelen mektupta burcunuzun Boğa yükselen burcunuzun ise Yengeç olduğunu, sevdiğinizin ise burcunun Aslan olduğunu bildirmişsiniz. Doğum zamanlarınızı yazmamışsınız. Bu nedenle ayrıntılı bir inceleme yapamadım. Ama karar vermek için uygun zaman değil. İlişkinizin hangi yönde gelişeceği konusunda verdiğiniz bilgiler noksan olduğu için bir şey söyleyemiyorum.

BALIK-YENGEÇ doğum saatinizi bildirmemişsiniz. 4- 5 yıldır duyduğunuz aşkı henüz söylediğinizi, onun sizi sevdiğini iyi bildiğinizi fakat onun bazen sevgisini çok fazla gösterirken bazen de sevmediğini söylediğini yazmışsınız. Şu sıralarda onun Venüs’ünün üzerine gelen Satürn duygularının derinleşmesine neden oluyor. Bu durum korkulara da neden olur. Üstelik o bir Yengeç olduğu için güvene ihtiyacı var ve bu ihtiyacı artmış bulunuyor. Güven ihtiyacına uygun davranmalı, kararlılığınızı göstermelisiniz. Mars etkisiyle son derece gergin olmalı. Daha sıcak ve ilgili davranın. Duygusal ve alıngan biri. Siz de öylesiniz ve birbirinizi derin duygularınızla anlıyorsunuz. Fakat anladığınızı belli etmelisiniz.
Yazının Devamını Oku

Karar vermek için uygun gün değil

8 Nisan 2004
Bugün sürprizler hem son derece heyecan verici, hem de sarsıcı olabilir. Özellikle öğleden sonra duygularınızın kabardığını, yoğunlaştığınızı ve içinizde bir şeylerin kıpırdandığını hissedeceksiniz. Böyle bir durumda olaylar ve karşılaştığınız durumlar her zaman olduğundan daha etkileyici gelebilir. Hemen değerlendirme yapmayın ve karar vermeyin. Bugün karar vermek için pek uygun bir gün değil. En iyisi açık havada yürüyüşler yapın ve canlanan doğanın ışıltılı renklerine yoğunlaşarak duygularınızı değiştirin. Hatta gül kokusu ile duygularınızı dengeleyebilirsiniz. Özellikle karmaşık ve kötümser duygular içinde bulunduğunuz zaman gül kokusu, içinizdeki sevgi duygusunu canlandırıp daha iyimser olmanıza yardımcı olur.

Ruh çağırma seanslarına dikkat

Bitkilerin iyileştirici güçleri ve özellikle kokuları hakkında gelen sorular üzerine bugün karabiber ve papatya var. KARABİBER tıpkı fesleğen gibi Mars özellikleri gösteren bir etkiye sahip. Kan dolaşımını hızlandırır, yağ yakıcı etkisi bulunur, kabızlığı azaltır ve iştahı dengeler. Genel bir tonik etkisi yaratır ve uykusuzluğu azaltır. Canlandırıcı etkisi mental alertlik (uyanıklık)meydana getirir ve fiziksel enerjiyi arttırırken aynı zamanda cesaret verir. Vücudu enerjik yapma ve ayık tutma özelliği sayesinde gece araba kullanan kişiler tarafından ayık kalmak için kullanılır. Cesareti artırıcı özelliği sayesinde toplantı, önemli bir telefon konuşması veya gerginlik yaratabilecek bir konuşma ortamında karabiberin koklanması tavsiye edilir bu cesareti artırır.PAPATYA ise venüs etkisi meydana getiren bir özelliğe sahip. Savunma sistemini güçlendirir, karaciğer ve dalağı regule eder, kan basıncını düşürür, hazmı kolaylaştırır, iltihabı azaltır, yaraların iyileşmesini hızlandırır, kas ağrıları ve tutulmaları dindiricidir, baş ağrısını azaltır. Kokusunun rahatlatıcı etkisi sakinlik ve dinginlik verir. Özellikle uyku problemi olanlara papatya tavsiye edilebilir. Meditasyon yaparken veya derin düşünce ihtiyacı duyduğunuz zaman papatya yağını kullanabilirsiniz. Gün içinde papatyayı koklayarak kendinize sukunete çağırabilirsiniz veya doğrudan stresi azaltmak için kullanabilirsiniz.

Merak ettikleriniz

SELEN EKER Yükselen burcunuzu doğru biliyorsunuz. Balık ve kendisiyle barışık bir yapınız var. Fakat bilinçaltınızın dürtüleri ile aklınızın faaliyeti farklı çalışıyor. Bir taraftan emniyet ve güven ihtiyacından kaynaklanan tedbirlilik, diğer yandan özgür olma ihtiyacı arasında bocalıyorsunuz. Tabii bu durum sizin yaşantınızı zorlaştırıyor. Biraz rahat olun ve hayatın size sunduklarını anlamaya çalışın. Çok zorlayıcı bir süreçten geliyorsunuz. Ancak şimdi sürprizler zamanı. Fakat fırsatları kullanabilmek için harekete geçmelisiniz. Mayıs ayından itibaren daha enerjik olacaksınız.

HUZUR rumuzyla gönderilen mektubun sahibi şu ara Pluton etkisi altında bulunuyor ve radikal değişiklikler için zorlanıyor. Bu etki geçen sene başlamış ve özellikle Mayıs ayında duygusal ve maddi açıdan sizi zorlayacak. Olayları ve kendinizi çok fazla zorladığınız ve mevcut olan koşulları değiştirmek istemediğiniz için sözünü ettiğiniz ölçüde huzursuzluk duyuyorsunuz. Biraz hayatın size sunduklarını anlamaya çalışın. Şayet olayların akışı içinde kendinizi serbest bırakmayı başarabilirseniz, o zaman hayatın size zorladığı şeylerin birer hediye olduğunu anlayacak ve yükseleceksiniz.
Yazının Devamını Oku

Gereksiz harcamalar yapmayın

7 Nisan 2004
Bugün Ay Akrep burcunda dolaşıyor. Önce Jüpiter ve Kuzey Ay düğümüne uyumlu açı yapacak ve sonra öğle saatlerinde Neptün ile sert bir etkileşim içine girecek. Sabah saatlerinde ilginç kişilerle tanışabilir, neredeyse unuttuğunuz eski dostlarınızla karşılaşabilirsiniz. Bu karşılaşmalar yeni ümitler ve hoş fırsatlar vaadediyor. İlginç teklifler alabilir, yepyeni projeler üzerinde çalışmak için harekete geçebilirsiniz. Öğle saatlerinde bilinçaltınızın derinliklerini tetikleyen durumlarla karşılaşabilirsiniz. Aslında bu durum yaratıcılığınızı harekete geçirecek. Fakat aynı zamanda endişe ve kuruntulara da neden olabilir. Gereksiz harcama yapmayın ve hayal gücünüzü yaratıcılık gerektiren konulara yöneltin.

Bugün doğanlar

‘Bugün doğanlar’ köşesinin her gün yayınlanması gerekmez mi? şeklinde pek çok mektup geliyor. Ben her gün ‘Bugün neler olacak’ başlığının hemen yanında günlük gökyüzü değişikliklerini yorumluyorum. Doğum gününüze denk gelen gün ile ilgili nasıl bir yorumla karşılaşırsanız, sizin için bu yılın öyle bir potansiyelle dolu geçeceğini bilmelisiniz. Şayet bebeğiniz bugün doğduysa, sahip olduğu potansiyeller genel olarak günlük yorumun içinde bulunuyor. Bu nedenle ‘bugün doğanlar’ başlığı altında ayrıca kişisel yorum yapmak gerekmiyor. Fakat yeni bir açılış veya bir şirketin kuruluş günü ise, o zaman buna uygun bir yorum yapmak gerekir. Yani bir bilgisayar şirketi ile, bir moda evini yöneten gezegenler farklı olduğu için şirketin ürününe bağlı olarak bugünün neler getireceği ve nasıl bir yıl geçireceği üzerine bu köşede bilgiler verebilirim. Bunun için bir şirketin kuruluş, açılış veya doğum günü olduğunu bildiren bir mektup yazması ve önceden bana bildirmesi gerekiyor. Tabii doğum zamanını ve ne ürettiğini de açıklamalı.

BUGÜN DOĞAN ŞİRKET ile ilgili gelen mektup adının yayınlanmasını istemediği için burada belirtmiyorum. Kendisine özel olarak mail göndermem mümkün değil. Şirketin kuruluş günü olarak zorlayıcı bir anı seçmişsiniz. Özellikle birlikte iş yaptığınız kişilerle iletişimlerinizde tedbirli olmalısınız. Ortaklar arasında bazı anlaşmazlıklar çıkabilir ve bunun nedeni daha çok yanlış anlamalardan kaynaklanır. Fakat sabırlı ve kararlı davranarak karşılaştığınız sorunlarla başa çıkabilirsiniz. Yurt dışı ile bağlantılı farklı bir alanda yapacağınız çalışmalar verimli sonuçlar verecek. Fakat sonuç almak için sabırsızlık göstermemeniz gerekiyor. Ağır gelişen işlerin sonucu kazançlı olacak.

Astrolojik ilişkiler

DERYA HALİL KAYA baba-oğul arasındaki ilişkiyi soruyor. Daha iyi bir baba olmak için oğlunuzun yeteneklerini ve potansiyellerini bilmeli ve bu yeteneklerini açığa çıkarmasına yardım etmelisiniz. Oğlunuz enerjisi yüksek bir çocuk. İçsel derinliği var fakat bunu göstermekten hoşlanmıyor. Ona karşı duyarlı davranmalısınız. Çünkü algılaması yüksek. Zihin faaliyeti matematik çalışıyor. Ona bir şeyi yapmaması gerektiğini söylerken çok mantıklı açıklamalar getirmelisiniz. Fakat sizin duyarlılığınız da yüksek. Onu anlayabiliyorsunuz. Zihin faaliyetiniz farklı çalışıyor fakat onun beklediği tarz yaklaşım içindesiniz. Fazla kritik eden bir yapınız var bu nedenle onu fazla eleştirmekten kaçının. Yoksa sizden uzaklaşacak ve fikirlerini anlatmaktan vazgeçecektir. Oğlunuz iyi duyguları olan son derece iyimser bir çocuk. Bu onun hayatta başarılı olmasına yardımcı olacak. Yani şanslı bir çocuk. Sizin sistemli ve disiplinli yapınız onun dağılan duygularını toparlamasına ve zorlayıcı yapısını dengelemesine yardımcı olurken o da sizin düşünce sisteminizin değişmesine yardımcı olacak.
Yazının Devamını Oku

Alım-satım ve yatırımlarda tedbirli olun

6 Nisan 2004
Bugün Merkür henüz girdiği Boğa burcunda geri gitmeye başlıyor. İletişim ve haberleşmeleri sembolize eden Merkür’ün bu konumu alınacak kararların ve iletilecek haberlerin ağırlaşmasına neden olacak. Boğa burcu tedbir ve güven ihtiyacını sembolize eder. Düşünceler zihnin derinliklerine ineceği için karar vermek zorlaşır. Özellikle emlak işleri, alım, satım ve yatırıma yönelik çalışmalar yaparken ortaya çıkabilecek karışıklıklara karşı tedbirli olunması gereken bir döneme giriyoruz. Ayrıca iş arkadaşlarınız, çocuklar ve kuzenlerle hatta komşularınızla aranızda iletişim sorunları veya yanlış anlamalar meydana gelebilir. Bu dönem araştırma yapmak için çok uygun.

Uyarıcı kokuları kullanabilirsiniz

Hemen her türlü maddenin kendine özel bir kokusu var. Hatta kentlerin ve sokakların bile. Yoğun olan kokuların farkına varıyoruz ve etkilendiğimizi hissediyoruz. Fakat halimiz, duygularımız değişiyor. Kendiliğinden meydana gelen bu durum isteklerimizi ve davranışlarımızı bile etkiliyor. Bunun farkına vardığınız zaman kendinize en uygun olan kokuyu belirleyebilir ve isteksizlik, heyecan, gerilim gibi duygularınızı değiştirmeyi başarabilirsiniz. Bugün güçlü bir uyarıcı olan fesleğeni tanıtacağım. Şayet kendinizi isteksiz ve yorgun hissediyorsanız, fesleğen kokusu ile canlanabilirsiniz.

Fesleğen Mars gezegeni ile bütünleşen bir bitki. Tıpkı Mars gibi fizik enerjinizi harekete geçiriyor ve gücünüzü içinizde hissetmenize neden oluyor. Uyarıcı, enerji verici, hafızayı ve konsantreyi güçlendirici. Özellikle zihinsel faaliyet gerektiren durumlarda bir parça fesleğeni odada yakarak tütsüleyebilirsiniz. Böylece dikkatin uzun süre belirli bir konuya odaklanmasını sağlar. Aynı zamanda sinirleri yatıştırıcıdır, baş ağrısını dindirir, soğuk algınlığına karşı korur, sinirler üzerinde tonik etkisi yaratır ayrıca depresyonu azaltır. Fesleğenin gizli özellikleri: Uyanık zihin, mutluluk, sükunet, para.

Fesleğen karar vermeyi netleştirici özellik taşır, bu etkisi zihni berraklaştırır. Bu nedenle karar verilmesi gereken durumlarda taze bir fesleğen yaprağını elinizle ezip koklıyın. İş esnasında dikkat kaybolunca aynı işlemi uygulayabilir veya fesleğen yağını koklamak, bu yağı tonikle inceltip hafiçe burun ve boynunuza sürerek kuvvetli konsantrasyonunuza kavuşabilirsiniz.

Astrolojik ilişkiler

Adının yayınlanmasını istemeyen bir okurum ise kendisine faks çekmemi istemiş. Ne yazık ki, böyle bir çalışma yapabilmem mümkün değil. Fakat maddi sıkıntınız ve yardıma ihtiyacınız olduğu için buradan cevaplayacağım. Yay burcundan olan eşiniz aslında 2001 yılında zorlayıcı bir sürece girmiş ve köklü değişimler başlamış. Şu anda önemli bir aşama yapma zamanına gelmiş. Siz ise geçiş yapan Uranüs’ten etkilenmeye başlamışsınız ve içsel olarak büyük bir gerilim duyuyorsunuz. Doğum saatlerinizi bildirmediğiniz için hassas bir inceleme yapamıyorum fakat genel olarak bu senenin başlarından itibaren eşinizle ortak bir sıkıntı yaşıyorsunuz. Bu durum bir süre daha devam edecek. Fakat iki yıldır bir türlü satamadığınız mülkle ilgili şimdi girişimde bulunabilir ve bu ay yaptığınız çalışmaların sonucunu Mayıs-Haziran döneminde alabilirsiniz. Sizin için yaşantınızda önemli değişiklikler yapma zamanı gelmiş.
Yazının Devamını Oku

Eski sevgililerin hatırlanması mümkün

5 Nisan 2004
Sanat, yaratıcılık, sezgiler ve rüyalar. Hayal gezegeni Neptün ile bilinçaltını sembolize eden Ay arasında kuvvetli bir etkileşim meydana geliyor ve bilinçaltının derinliklerinden biriktirdiklerinizi açığa çıkarıyor. Bu durum sanatsal faaliyetler ve yepyeni tasarımlar için mükemmel bir gün yaratacak. Bugün ilham gerektiren alanlarda son derece yaratıcı çalışmalar yapılabilir. İlginç projeler geliştirebilir ve unuttuğunuz eski projelerinizi hatırlayabilirsiniz. Ve eski sevgililerin, eski dostların hatırlanması da mümkün.

Kokular hayatımızı yönetiyor

İnsanoğlunda koku alma mekanizması diğer duyulara oranla pek anlaşılmış değil. Çünkü havaya dağılan kokuyu ölçmek pek mümkün olamıyor. Aroma terapi uzmanı Aynur Gedik ise, ‘Koku duyusunun diğer duyularda olmayan en önemli özelliği, olfactory (koku ile ilgili) sinirler direkt olarak beyine bağlanmıştır’ diyor. Yani koklamak beyni hemen etkiliyor. Bilimsel araştırmalarda kokunun beyinde hipotalamusta kaldığı gözlemlenmiş. Bilindiği gibi hipotalamus vücudun önemli aktivitelerini regule eden merkezdir. Endokrin sistemi de bu merkez tarafından kontrol edilir. Endokrin ise, hormonları ve istem dışı aktiviteleri kontrol altında tutar (kalp, vücut ısısı, açlık hissi vs. gibi) Kuvvetli kokusu olan bitkilerden elde edilen aroma yağları vücutta yarattıkları iyileştirici etkilerle zihinsel ve hatta duygusal değişikliklere neden olabildikleri biliniyor. Hem zihinsel, hem duygusal, hem de fiziksel şifa aracı olarak kullanılan bitkisel yağları bedeninize masaj yaparak sürebilir, bir iki damla tonik veya sıcak suya karıştırıp içebilirsiniz. Tabii kullanmadan önce bir uzmana danışmalısınız. Bunun dışında benim için en ilginç gelen tarafı koklamak. Beyni en hızlı etkileme yöntemi burun yoluyla oluyor ve kokladıktan hemen sonra zihinsel ve duygusal bir değişim yaşayabiliyorsunuz. İki yıl kadar süren kokulara ilişkin çalışmamdan sonra kokuların endişe, korku, gerilim gibi duyguları büyük bir hızla değiştirdiğini gözlemlemiştim. Tabii bütün bunları kendi üzerimde denedikten sonra çevremdeki insanlar üzerinde de uygulamıştım. (Yarın fesleğen ve karabiberin etkileri)

Geçiş anında doğanlar

TÜLAY DEMİREL,
yükselen burcunuzun 15 dakikayla değiştiğini, Terazi mi yoksa Akrep mi, olduğunuzu veya her ikisi birden mi, diye soruyorsunuz. Böyle bir durumda dakikasına kadar tam olarak doğum anınızı bilmek çok önemli. Çünkü yükselen burcunuz hem Terazi, hem Akrep olamaz. 15 dakikalık bir fark ile yükselen burcunuz tamamen değişebilir. Güneş veya Yükselen burcu geçiş sırasında doğmuş kişiler diğer insanlardan farklı bir özellik gösterirler. Çevrelerinden sıyrılırlar. Siz ise geçiş anında doğanlardan değilsiniz. Doğum saatiniz 15 dakika sonra olsa bile yükselen burcunuz Terazi. Geçen dönem sizin için çok zorlayıcı olmuş. Şimdi dikkatinizi kendinize yöneltme zamanı. Yaşantınızda büyük değişiklikler yapacaksınız. Aşama yapacaksınız. Kendinizi kaptırmayın ve anlamaya çalışın. Eski alışkanlıklarınızı, şartları değiştirecek ve kendinizi yenileyeceksiniz. Değişim ihtiyacı duyanlardansınız. 2005 yılından itibaren yükselişe geçiyorsunuz.
Yazının Devamını Oku

Enerjinizi yaratıcılıkta kullanın

2 Nisan 2004
Bugün öğle saatlerine doğru Başak burcuna giren Ay, Boğa’daki Merkür ile uyumlu bir etkileşim içine girecek. Bu sırada duyulan haberler, duygusal zekayı harekete geçirecek. Öğle saatleri ve sonrasında sürprizler açığa çıkabilir. Yaratıcı çalışmalar yapmak için uygun bir gün. Ancak büyük beklentilerin yaratacağı gerilimli duygular, sabırsızlık ve tahammülsüzlük biçiminde ortaya çıkacak olursa, yıkıcı sonuçlar doğurabilir. Yıkıcı olmak yerine yapıcı olursanız ve açığa çıkan büyük enerjiyi yaratıcılık alanında kullanabilirseniz, sürpriz atılımlar yapabilirsiniz.

Adana’da UFO görüldü

Adana Vali Yardımcısı Caner Yıldız, gökyüzünde çok ilginç bir yıldızın parladığını görünce dikkatle izlemeye başlar. Giderek büyüdüğünü ve yaklaştığını şaşkınlıkla izlerken hemen kamerasını alıp bu görüntüyü merakla kaydeder. 50 dakika boyunca izlediği parlak cismin ne olduğunu anlayamaz. Çünkü daireler çizerek hareket eden, hızla hareket ederken durup dönmeye başlayan garip cismin şimdiye kadar tarif edilen ve belgesellerde izlediği UFO görüntülerine benzemediğini söylemektedir. Garip cismi portakala benzeten Caner Yıldız, ‘Portakalın içinden sanki antenler uzanıyordu, turuncu ışıklar saçıyordu, çok şaşırdım ve merak ettim. Bu cismin ne olduğunu öğrenmek istiyorum’ diyerek rasathaneye kaydettiği görüntüleri yollar. Doğrusu ben de çok merak ediyorum. Rasathane bu garip cismi nasıl tanımlayacak ve hakkında ne tür açıklamalar yapacak. Her zaman yapılan ‘uydu’ açıklamasıyla geçiştirecekler mi, yoksa daha derin incelemeler yapacaklar mı? Biliyorsunuz Uranüs Balık burcuna geçti. Ve bilinenin ötesini keşfetme zamanı geldi. Yani insanların bilinç düzeyi yükseliyor ve geliştirmiş olduğumuz sistemin ötesini araştırıp anlayabilecek hale geliyoruz. Adana’daki cisim Uranüs’ün sembolize ettiği sürprizlerin ilk işaretlerinden biri. Yaşadığımız dünyanın bir yerlerinde bizim bilmediğimiz gizli çalışmalar yapılıyor olabilir ve belki de Yıldız bununla karşılaşmış olabilir. Kimbilir belki de zamanda yolculuk yapabilen bir araçtır ve gelecekten geliyordur. İçinde yaşadığımız çağı küçümsemeyelim. Şu anda suyu ışınlamayı başardılar. Bunu açıkladıkları için biliyoruz. Peki, ya bilmediklerimiz... Bilgi yoksa, yorum da yok.

Ayaklardaki sağlığı anlatan kitap

Refloksoloji adıyla bilinen bu şifa yönteminde üstünde çalışılan ve bütün bedene şifayı dağıtan organ, ayaklar. Bedenimizi taşıyan ayaklarımızın çok önemli olduğunu biliyoruz. Fakat ayaklarımızın altında bulunan her bir noktanın vücudumuzdaki hayati önem taşıyan organlarla bağlantısı olduğunu, daha da ötesi bu noktalara dokulunularak başımızdan böbreklerimize kadar şifa dağıtabileceğini bilmiyorduk. Aslında kadim medeniyetlerin bilgileri çağımızda alternatif yöntemler olarak karşımıza çıkıyor. Refloksoloji de bunlardan biri. M.Ö. 2500-2300 yıllarında Mısırda bir hekimin mezarında bulunan piktograf, el ve ayak masajının tedavi olarak uygulandığını gösteriyor.

Dharma Yayınları’nın ‘Adım Adım Sağlık’ serisinden çıkan Refloksoloji adlı kitabın yazarı Zeynep Aksel Wilhelm. Bu kitabı okuduktan sonra ayaklarınızın ne derece önemli olduğunu anlamaya başlayacaksınız.
Yazının Devamını Oku