Bugün neler olacak

Merkür ile Venüs arasındaki uyumlu ilişkiler, düşüncelerin güzel ifade edileceği, son derece hareketli ve enerjik görüşmelerle dolu bir gün olacağını işaret ediyor.

Mars’ın güçlü etkileri fikir akışının hızlı olacağını ve çok çeşitli konulara kolay uyum gösterileceğini işaret ederken aynı zamanda bugün değişen duyguların farkına varabilir, geleceğe yönelik isteklerinizi uygun biçimde değiştirebilirsiniz. Terazi burcundaki Ay, Merkür, Venüs, Mars ve Pluto’yu uyumlu etkiliyor ve bu gezegenlerin özelliklerinin açığa çıkacağını gösteriyor. Uyum, ahenk ve dengenin sağlanması için alınan kararlar ve isteklerde değişiklikler yapılabilir.

Yürüyüş meditasyonu

Sahip olduğumuz tüm yetenekler gibi yürüme yeteneğimizi de farkındalığımızı yükseltmek, beden, zihin ve dünya bağlantısını gerçekleştirebilmek için kullanabiliriz. Doğanın canlandığı böyle bir dönemde yürüyüş meditasyonunu uygulamak için parklara çıkabiliriz. Ancak, yürüyüş meditasyonu yaparken dikkatinizi doğaya, çevrenize değil, kendinize yönelteceksiniz. Yani adımlarınıza...

Kaç kişi, yürürken yürüdüğünün farkına varır? Ancak, engebeli bir yolda düşme tehlikesi varsa, adımlarınıza dikkat edersiniz, o kadar... Bunun dışında ne adımlarınız, ne bacaklarınız, ne de bedeninizi hissetmezsiniz bile. Halbuki farkındalık, önce zihinsel olarak bedeninizin farkına varmakla başlar. Sonra bedeninizle birlikte çevrenizin de farkına varabilmelisiniz. Ve bütün bunları yapmak anlatıldığı kadar kolay değildir. Farkındalığı yükseltip bilinç kapılarını açabilmek için kişinin belirli bir metodu uygulaması gerekir.

Ne yazık ki, günümüz insanı, doğal yeteneklerini öğrendiği kurallar ve şartlanmalar duvarının arkasına gömdüğü için artık bu yeteneklerini bazı metodları uygulayarak uyandırabiliyor.

Şimdi, ‘bunun ne çeşit bir faydası var’ diyebilirsiniz. Hemen aklıma gelen bir arkadaşımın farkında olmadan yürüyüş meditasyonunu nasıl yaptığı aklıma geldi. Üstelik tamamen içsel bir itilimle uyguladığı yöntemi yarın anlatacağım. (Yarın yürüyüş yöntemi)

Astrolojik ilişkiler

SİBEL SÖNMEZ Çok zor bir dönemden geçtiğinizi yazmışsınız. Astrolojik açıdan sizi değişime zorlayan etkiler zaten görülüyor. Ayrıca eşinizin doğum haritasında da güçlü etkiler almış olduğu anlaşılıyor. Aslında bu bir değişim süreci fakat siz hem kendisini, hem de eşini zorlayan bir yapıya sahip, sezgileri kuvvetli, son derece kararlı ve disiplinli birisiniz. Fakat hayatı yönetirken, hayatın sizi yönetebileceğini öğrenmek sizi çok fazla zorlamış olmalı. Aslında güzel düşünen ve düşündüklerini güzel ifade eden birisiniz. Fakat bir süredir endişe ve kuruntulu düşünceler içine girmiş olmalısınız. Neptün düşüncelerinizi ve hayallerinizi tetiklemiş. Aslında bu enerjiyi ilham ve yaratıcılık şeklinde kullanabilirsiniz, içinde bulunduğunuz zorlayıcı şartlardan sıyrılacaksınız. Ayrıca bir türlü konsantre olamayış nedeniniz de dikkatinizin kendi içinize yönelmiş olmasından kaynaklanıyor. Aslında şu sıralarda sürpriz fırsatlar döneminde bulunuyorsunuz. İyi düşüncelerinizi yükseltin ve şimdiye kadar yaşadıklarınızın anlamını bulmaya çalışın. Çünkü hiçbir şey boşuna ve anlamsız değildir. Üstelik sizin anlayabilme düzeyiniz yüksek. Fakat kendinizi endişelere kaptırmış olduğunuz için zorlanıyorsunuz. Bu sene sizin için yenilenme ve çıkış dönemi olacak. Dikkatinizi kendi içinizden dışarı yöneltin. Böylece fırsatları da görebileceksiniz.
Yazarın Tüm Yazıları