MALZEMELER
* 1 adet hazır yufka
İç harcı için:
* 1 adet tavuk göğsü
* 1 su bardağı haşlanmış nohut
* 1 adet iri boy kuru soğan
* 1 tatlı kaşığı biber salçası
* 1 yemek kaşığı tereyağı
MALZEMELER
-1 su bardağı yoğurt
-1 su bardağı tozşeker
-3 adet yumurta
-1 paket kabartma tozu
-1’er çay kaşığı toz kişniş, kakule, toz rezene, zerdeçal
-Yarım su bardağı eritilmiş tereyağı + yarım su bardağı zeytinyağı
-1 su bardağı hindistancevizi tozu
Kendine has yemekleriyle zengin bir yapıya sahip Kilis mutfağı ve bu, şehri Güneydoğu’nun gastronomi destinasyonlarından biri haline getirmeye yetiyor. Geleneksel Türk mutfağından lezzetlerin yanı sıra Halep özelliklerini de yansıtması burayı farklı kılan başlıca nedenlerden biri... Yemekleri et ve bulgur ağırlıklı olsa da sebze yemekleri de ayrı birer başyapıt niteliğinde...
Zeytinyağı da Kilis’te önemli bir yere sahip. Baharatı ve bol etli yemekleri kadar zeytinyağlı çeşitleri de yörenin vazgeçilmez tatları... Civarda yetişen zeytinlerden elde edilen zeytinyağının bu yemeklere çok özel bir tat kattığını düşünüyorum. Özetle, malzeme çeşitliliği, göze hitap eden sunumları ve farklı kültürlerin harmanlanmasıyla sonuçlanan köklü geçmişiyle bu mutfak benim için çok özel. Bu hafta, şehre özgü, iftar ve davet sofralarınıza yakışacak 3 önerim var.
FİRİKLİ MÜCEDDERE PİLAVI
(4-6 kişilik)
NE LAZIM?
* 1 çay bardağı firik buğdayı
*
MALZEMELER
- 2 su bardağı basmati pirinç
- 1 adet tavuk göğüs eti (minik küp doğranmış)
- 100 gr tereyağı
- 1 adet orta boy kuru soğan (çok minik doğranmış)
- 1 adet havuç (minik küp doğranmış)
- 1 su bardağı haşlanmış bezelye
- 2 çay kaşığı tuz, karabiber, zerdeçal
MALZEMELER
- 5 adet enginar
- ½ çay bardağı zeytinyağı
- 1 adet iri boy soğan
- 1 adet iri boy havuç
- 1 adet normal boy ayva
- 1 adet iri limonun suyu
- 1 su bardağı haşlanmış bezelye
MALZEMELER
* 1 su bardağı kırık yarma
* 1 kg yoğurt
* 2 tepeleme yemek kaşığı un
* 2 çay kaşı tuz
* 2 adet orta boy kuru soğan
* 25 gr tereyağı
* 3-4 dal pezük
MALZEMELER
* 2 adet hazır yufka
* 3 yemek kaşığı zeytinyağı
* 2 adet tavuk but
* 1 adet tavukgöğsü
* 1 adet kuru soğan
* 2 su bardağı iri çekilmiş ceviz içi
* 1 çay kaşığı tuz, karabiber
MALZEMELER
* 2-3 adet dana incik
* 1 adet kuru soğan
* 2 adet defne yaprağı
* 2 adet orta boy patates
* 3 diş sarmısak
* 2 adet orta boy havuç
* 1 çay kaşığı tuz, karabiber