MALZEMELER
* Yarım su bardağı arpa şehriye
* (3 bardak suda haşlayıp süzün)
* 2 adet orta boy havuç
* 1 adet orta boy kereviz
* 3 yemek kaşığı zeytinyağı
* 1 çay kaşığı tuz, karabiber
Sosu için:
SAPANCA BÖREĞİ(6-8 kişilik)
NE LAZIM?
İç harcı için:
Sos için:
Üzeri için:
NASIL YAPARIM?
MERCİMEKLİ VE NOHUTLU YAPRAK SARMASI(6 kişilik)
MALZEMELER
* 1 çay bardağı yeşil mercimek
* 1 adet kuru soğan
* Yarım adet ufak boy kereviz
* 2 adet pırasa
* 1 adet havuç
* 3-4 yaprak pazı veya 4-6 adet ıspanak
* 1 adet yeşil kabak
MALZEMELER
* 4-5 adet haşlanmış katı yumurta
* 1 adet iri boy haşlanmış havuç
* 2 adet iri boy haşlanmış patates
ALZEMELER
500 gr tavuk kuşbaşı (kesmeşeker gibi minik doğratın)
1 adet orta boy kuru soğan (ince yarım ay doğrayın)
4 yemek kaşığı zeytinyağı
MALZEMELER
* ½ su bardağı zeytinyağı
* ½ su bardağı yoğurt
* ½ su bardağı eritilmiş tereyağı (100 gr kadar)
* 1 çay kaşığı tuz
* 1 paket kabartma tozu
* 1 paket vanilya
* 1-1.5 su bardağı çok ince çekilmiş ceviz
MALZEMELER
Sosu için:
* 3 adet yumurta
* 1.5 kg süzme yoğurt
* 1 paket vanilyalı puding
* 1 paket vanilya
* 1 su bardağı tozşeker
* 3 yemek kaşığı irmik
MALZEMELER
* 1 demet pazı
* 1 adet kuru soğan (yemeklik doğranmış)
* 2 yemek kaşığı mısır unu (köyden, çifte kavrulmuş)
* 1 çay kaşığı tuz, karabiber, pul biber
* 4 adet yumurta
Ayrıca: