Tavuklu Kandilli Mantı

Tavuk etini 5 bardak soğuk suyla haşlanmaya bırakın.

Haberin Devamı

MALZEMELER

* 1 adet hazır yufka

İç harcı için:
* 1 adet tavuk göğsü

* 1 su bardağı haşlanmış nohut

* 1 adet iri boy kuru soğan

* 1 tatlı kaşığı biber salçası

* 1 yemek kaşığı tereyağı

* 1 çay kaşığı tuz, karabiber, pul biber

* Yarım demet maydanoz

Ayrıca:
* 500 gr yoğurt

* 1,5 su bardağı tavuk suyu

Tavuklu Kandilli Mantı

YAPILIŞI

* Tavuk etini 5 bardak soğuk suyla haşlanmaya bırakın. İçine defne yaprağı ve 2-3 tane top karabiber ekleyebilirsiniz. Yumuşayan eti ocaktan alın ve süzüp bir kesme tahtası üzerinde incecik doğrayın. Bir tavaya tereyağı, salça ve yemeklik ince doğranmış soğanı koyun. Orta ateşte sürekli karıştırarak 2-3 dakika kavurun. Minik doğranmış tavukları ve ince doğranmış maydanozu ekleyip tuzla baharatları katın. 2-3 dakika daha pişirip ocaktan alın ve soğumaya bırakın.

Haberin Devamı

* Yufkayı tezgâha serip soğuyan iç harcı üzerine dağıtarak yayın. Yufkayı 3 eşit parçaya bölüp ucundan başlayarak rulo şeklinde sarın. Yağlanmış 30 cm çapındaki kalıbın ortasına 1. yufkayı gül şeklinde sarıp etrafına dolayın. Isınmış 200 dereceli fırında 35 dakika pişirin.

* Çıkarın, sıcakken tavuk suyunu dökün, iyice çeksin. Yoğurtla servise sunun. Üzerine pul biberli yağ gezdirebilirsiniz.

 

Yazarın Tüm Yazıları