Paylaş
MALZEMELER
* 1 adet hazır yufka
İç harcı için:
* 1 adet tavuk göğsü
* 1 su bardağı haşlanmış nohut
* 1 adet iri boy kuru soğan
* 1 tatlı kaşığı biber salçası
* 1 yemek kaşığı tereyağı
* 1 çay kaşığı tuz, karabiber, pul biber
* Yarım demet maydanoz
Ayrıca:
* 500 gr yoğurt
* 1,5 su bardağı tavuk suyu
YAPILIŞI
* Tavuk etini 5 bardak soğuk suyla haşlanmaya bırakın. İçine defne yaprağı ve 2-3 tane top karabiber ekleyebilirsiniz. Yumuşayan eti ocaktan alın ve süzüp bir kesme tahtası üzerinde incecik doğrayın. Bir tavaya tereyağı, salça ve yemeklik ince doğranmış soğanı koyun. Orta ateşte sürekli karıştırarak 2-3 dakika kavurun. Minik doğranmış tavukları ve ince doğranmış maydanozu ekleyip tuzla baharatları katın. 2-3 dakika daha pişirip ocaktan alın ve soğumaya bırakın.
* Yufkayı tezgâha serip soğuyan iç harcı üzerine dağıtarak yayın. Yufkayı 3 eşit parçaya bölüp ucundan başlayarak rulo şeklinde sarın. Yağlanmış 30 cm çapındaki kalıbın ortasına 1. yufkayı gül şeklinde sarıp etrafına dolayın. Isınmış 200 dereceli fırında 35 dakika pişirin.
* Çıkarın, sıcakken tavuk suyunu dökün, iyice çeksin. Yoğurtla servise sunun. Üzerine pul biberli yağ gezdirebilirsiniz.
Paylaş