Hindistancevizli ovma çörek

*

Haberin Devamı

MALZEMELER

-1 su bardağı yoğurt

-1 su bardağı tozşeker

-3 adet yumurta

-1 paket kabartma tozu

-1’er çay kaşığı toz kişniş, kakule, toz rezene, zerdeçal

-Yarım su bardağı eritilmiş tereyağı + yarım su bardağı zeytinyağı

-1 su bardağı hindistancevizi tozu

-Yaklaşık 4 su bardağı un

Üzeri için:

-3 yemek kaşığı irmik

-2 yemek kaşığı çörekotu + susam

Hindistancevizli ovma çörek

YAPILIŞI

Derin bir kapta tüm malzemeleri tel çırpıcıyla karıştırın. Kulak memesinden daha yumuşak, hafifçe ele yapışan bir hamur elde edeceksiniz. Elinizi zeytinyağına batırıp hamuru alın ve altı yağlanmış yaklaşık 35-40 cm uzunluğundaki bir fırın kabına yayıp elinizle yerleştirin. Çatalla üzerine şekil verin. En sonunda irmik ve küncüyle karışık çörekotunu hamurun üzerine serpin. Isınmış 180 dereceli fırında 45-55 dakika, üzeri kızarıncaya dek pişirin. Çıkarın, iyice ılınınca dilimleyerek servise sunun.

Yazarın Tüm Yazıları