Çevresel faktörler ve yoğun iş hayatı içerisinde aksatılan düzenli ve dengeli beslenme göz sağlığı için de tehdit oluşturuyor. Sadece beden sağlığı için değil, göz sağlığımız için de yediklerimize dikkat etmemiz gerekiyor.
Gıda takviyeleri son dönemde sağlıkla ilgili tartışmaların bir numaralı konusu. Vücudumuzda ve beslenmemizde yetersiz kalan çeşitli vitamin ve minerallerin yerini doldurmak için alınan bu takviyeler arasında şu an en popüleri magnezyum. Özellikle sosyal medyada herkesin mutlaka magnezyum takviyesi alması gerektiğine dair paylaşımlar öne çıkıyor. Ama gerçekten böyle bir ihtiyaç var mı? Daha da önemlisi magnezyum takviyeleri iddia edildiği gibi her derdin devası olabilir mi?
İstanbul’da son bir buçuk ayda sahte içkiden zehirlenerek hayatını kaybedenlerin sayısı 37’ye yükseldi. Yurt genelinde de son 10 günde yapılan sahte içki operasyonlarında 85 şüpheli yakalandı. Sahte içki vakalarının yanı sıra, yasadışı tütün ürünlerinin yaygınlaşması da toplum sağlığını ciddi şekilde tehdit ediyor. Peki sahte içki ve kaçak tütün hangi sağlık sorunlarına neden oluyor? Özellikle içkinin sahte olduğu nasıl anlaşılıyor? Hangi maddeler kullanılıyor? Bunun gibi pek çok soruyu konunun uzmanına sorduk ve aldığımız cevaplar hayati tehlikenin boyutlarını tüm çıplaklığı ile gözler önüne serdi...
Kış aylarında sofralarımıza renk katarken, sağlığımıza da büyük fayda sağlayan balkabağını, özellikle bazı besinlerle birlikte tükettiğimizde etkisinin çok daha fazla olduğunu biliyor muydunuz? Beslenme ve Diyet Uzmanı Edagül Kopuz “Günümüzde birçok ülkede anti-inflamatuar, antioksidan, antiviral ve antidiyabetik özellikleri nedeniyle ilaç olarak kullanılmakta olan balkabağı, besleyici içeriği ve sağlık üzerindeki olumlu etkileri sayesinde diyetimizde mutlaka yer alması gereken bir besindir.
Psikiyatri Uzmanı Dr. Özge Selçukoğlu Kilimci, kış depresyonu hakkında önemli uyarılarda bulundu.
Halluks valgus, ayak başparmağının yana doğru eğilerek diğer parmaklara yaklaşması ve eklemde şekil bozukluğu oluşturması durumudur. Bu deformite genellikle ayak başparmağı ekleminin dış tarafında bir kemik çıkıntısı (bunyon) ile karakterizedir. Kadınlarda daha sık görülen bu patoloji, estetik kaygılara neden olmanın yanı sıra ağrı ve günlük yaşamda zorluklara yol açar.
20’li yaşlarından beri ekranda. İşlerinin yanı sıra evliliğiyle ve çocuklarıyla da hep gündemde. Şimdilerde “Keşke bu kafaya daha önce sahip olsaydım” dediği bir dönemini yaşıyor. Pelin Akil’le yeni oyunu ‘Rota Yeniden Oluşturuldu’ için buluşuyoruz; hayatının yeni rotalarını, oyunculuğu, anneliği, oyuncu Anıl Altan’la olan evliliğini ve haklarında çıkan boşanma haberlerini konuşuyoruz: “Anıl’la ‘Yine birileri mutlu olamadı’ dedik.”
İnci kolyeler, tüvit ceketler, kısa topuklu, sivri burunlu ayakkabılar... Moda dünyası bu sezon içimizdeki leydiyi açığa çıkarıyor. 1960’ların Jackie Kennedy görünümlerinden ilham alan bu trendin kodlarını çözüyoruz.
‘Esrarengiz İstanbul’ okuru eski İstanbul’un karanlık sokaklarında, ‘Akıl Hastanesinde 5 Yıl’ ise Elazığ’da bir akıl hastanesinin koridorlarında dolaştırıyor. ‘Belki Yaz Erken Gelir’ ve ‘Ateşli Silahlar ve Bilardo’ bu hafta edebiyat dünyasından seçtiğimiz diğer eserler.
6 Şubat depremleri 11 ilin altını üstüne getirdi. Bir anda milyonlarca insan ihtiyaç sahibi durumuna geçti. İlk andan itibaren bölgeye yardımlar yağdı. Yardım çoktu ama kaynaklarla ihtiyaç sahipleri özellikle ilk günlerde doğru şekilde bir araya gelemedi. Peki, bunu yapmak çok mu zor? Kolay değil elbette ama imkânsız da değil. İnsani yardım ve tedarik zincirleri konusunda çalışan Özyeğin Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Burcu Balçık dijital imkânları ve yardım lojistiği ilkelerini kullanarak neler yapabileceğimizi anlattı.
Sosyal girişimler Bongo Art Project ve Hadi İşaret, Ankara Resim ve Heykel Müzesi’ndeki 50 eseri işaret diline çevirdi. Amaç, müzeleri engelliler için erişilebilir hale getirmek. Müze Sanat Sözlüğü de 10 Mayıs’ta sosyal medyada erişime açılacak.
Yeteneği, güzelliği ve samimi haliyle son dönemde adını Türkiye’nin en iyi oyuncuları arasına yazdırdı. Farklı işleri denemekten çekinmiyor, her defasında adeta kendisine meydan okuyor. Pınar Deniz’le buluşuyoruz; bu hafta vizyona giren ‘Karanlık Gece’yi, ‘Yargı’yı, yeni projelerini, Kaan Yıldırım’la olan ilişkisini ve bilinmeyenlerini konuşuyoruz… “Oh be, kendim oldum diyebilmek harika bir his” diyen Pınar Deniz: “Ben de insanım ya, dilim sürçebilir, heyecandan doğru cümleler kuramayabilirim. Varsın sonucunda linç yiyelim, n’apalım...”
Öğrencilik yıllarında rehberlik de yapan tarihçi-yazarımız Prof. Dr. İlber Ortaylı’nın son kitabı ‘Gel Dünyayı Keşfedelim-Gezgin Bir Tarihçinin Seyahat Defteri’ çıktı. İlber Ortaylı mevcut ekonomik şartlarda da seyahat etmenin mümkün olduğunu söylüyor: “Zaten tayyareyle giderek, lüks otelde kalarak öğrenilmez bir memleket.”
Etkileyici tarihi binalarda hizmet veren üç ayrı restoranda üç farklı gastronomi deneyimi yaşamak için Floransa’dayız. İlhamını Michelangelo’nun eserlerinden alan La Loggia ilk durağımız. Ardından şehrin göbeğindeki ikonik yapılardan birinde hizmet veren Four Seasons Hotel Firenze’deki Il Palagio’ya geçiyoruz. Son durağımızsa tarih kokan ambiyansıyla sizi hemen etkisi altına alan Locale Firenze.
Yazın kavurucu sıcaklıkları yerini sonbaharın serin ve huzur dolu havasına bıraktı. Bisiklet tutkunlarının heyecanla beklediği ‘yılın pedallamaya en uygun zamanı’ geldi! Şimdi, efil efil esen rüzgâr eşliğinde uzun yollar kat etmek ve sonbaharın büyüleyici renklerini bisiklet üzerinde keşfetmek için ideal bir dönem. Bisikletli gezginlerden hem yurtiçi hem yurtdışından öneriler, yeni başlayacaklar için de önemli tavsiyeler aldık…
Balık sevenlerin damağında iz bırakan, müstesna bir lezzet lakerda. Özenle temizlenip tuzla marine edilen taze balıktan yapılan bu usta işi mezesiyle klasikleşen birçok mekân var. Jürimiz en iyi lakerdayı yapan yerleri oyladı; Reşat Balık’ın ilk sırayı aldığı listede İstanbul’dan pek çok adres var.
Yeni yıl öncesi ‘erken kutlama partileri’ yapmayı severim. Birkaç hafta içinde birden çok davet için iyi bir planlama yapılmalıdır. Daha çok lokmalık atıştırmalıklarla hazırlanmış büyük tabaklar ve ince uzun bardakların içine yerleştirilmiş çubuk galetaların yanındaki rengârenk bandırmalıklar davetlilerin çok hoşuna gider.
Yeme-içme dünyasından en son haberler...
11-12 Aralık tarihlerinde Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı, Türkiye Cumhuriyeti Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ve Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı Yatırım Ofisi yürütücülüğünde İstanbul Fuar Merkezi’nde düzenlenen ve dünyanın birçok yerinden girişimcilik ekosisteminin en önemli bileşenlerini bir araya getiren Take Off Girişim Zirvesi, iki gün süren görüşmelerin ve ilham verici etkinliklerin ardından görkemli bir kapanış töreniyle sona erdi.
Teknoloji ve Etki merkezlerinden beşincisi Kordsa tarafından Kocaeli Üniversitesi kampüsü içerisinde açıldı. Gençlerin ve akademisyenlerin malzeme teknolojileri alanındaki çalışmalarına ışık tutacak merkez ile online ve yüz yüze eğitimler sayesinde ilk yılda 1.500 öğrenciye ulaşılması hedefleniyor.
Türkiye’nin teknolojiye meraklı iş profesyonelleri için tasarlanan TECNO PHANTOM V Fold2 5G, şıklık, performans ve yenilikçi özellikleri bir araya getirerek iş yaşamında yeni bir dönemin kapılarını açıyor. Katlanabilir telefon trendini iş dünyasına taşıyan TECNO, ikinci nesil katlanabilir akıllı telefonuyla hem teknoloji tutkunlarını hem de üretkenliğini artırmak isteyen profesyonelleri hedefliyor.
Kış sezonu ile birlikte erkek modasında da yeni trendler, karşımıza çıkmaya başladı. Şıklığın ve rahatlığın bu yıl da erkek modasına yön vermesi, farklı ve sıra dışı giyinmeyi sevenlerin işini oldukça kolaylaştırıyor.
Modanın nabzını tutan, en yeni trendleri keşfetmek isteyenler için hazırlanan yeni format izleyicileriyle buluşuyor. Moda Editörü Gülden Bayram’ın sunumuyla ‘Sil Baştan’ programı ekranlarda.