GeriSeyahat Ramazan Konya’da bir başka güzel
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi
Ramazan Konya’da bir başka güzel

Ramazan Konya’da bir başka güzel

Sizlere Ramazan ayında seyahat edilebilecek, hem yakın hem de harika bir yer tavsiye etmek istiyorum. Geçmişteki yaşanmışlıklarıyla, tarihiyle zengin, yöresel lezzetleriyle herkesin mutlaka görmesi ve hissetmesi gereken bir şehir olan Konya... Özellikle Ramazan ayında Konya’ya gitmeyi düşünürseniz İslamiyeti her adımında hissedeceğiniz bu güzel yerde ruhunuz huzura erecektir. İşte size Konya gezi rehberi…

İslam âlimi Mevlana Celaleddin Rumi'nin yaşadığı şehri yakından görmek ve tanımak isteyenler Ramazan ayı harika bir fırsat. Kışları çok soğuk yazları ise çok sıcak olan bir iklime sahip Konya… Şu sıralar gidildiğinde rahatlıkla gezebileceğiniz bir iklimde olacaktır.

Ramazan Konya’da bir başka güzel

Mevlana Celaleddin Rumi Türbesi

Gezilecek yerler arasında Mevlana Celaleddin Rumi'nin türbesi ve Mevlana Müzesi benim için ilk sırada. Son yıllarda değeri yeni yeni fark edilen, Büyük Selçuklu Devleti'nden bile daha öncelerine dayanan Sille köyünü görmenizi mutlaka öneririm. Fakat bu köyü gezmek için bir gününüzü ayırmanız gerekebilir.

Ramazan Konya’da bir başka güzel

Selimiye Camii

Şehzade Selim tarafından yaptırılan Selimiye Camii beni çok etkilemişti. Her dokunuşunda Mimar Sinan'ın izleri vardı adeta. Mevlana müzesine ise yürüyüş mesefasinde…

Ramazan Konya’da bir başka güzel


Şehrin en merkezi yerlerinden birinde olan Alaaddin Tepesi, Sultan Alaaddin tarafından halktan vergi yerine toprak istemesiyle oluşan yığının eseriymiş ve tepe olarak kalmış. Şimdilerde ise çay bahçeleri ve parklar mevcut.

Ramazan Konya’da bir başka güzel

Alaaddin Tepesi

Bu tepenin hikâyesi de oldukça ilginç. Seyahate çıkmadan önce mutlaka ön araştırma yapmalısınız. Tarih konusunda oldukça zengin bir şehir Konya…




Dünya'daki ilk yerleşim yeri

İnsanlığın gelişiminde önemli bir evre olan yerleşik toplumsal hayata geçişle birlikte, tarımın başlangıcı ve avcılık gibi önemli sosyal değişim ve gelişmelere tanıklık eden Çatalhöyük Neolitik Kenti, Güney Anadolu Platosu’nda yaklaşık 14 hektarlık bir alan üzerinde yer alıyor. İki höyükten oluşan Çatalhöyük Neolitik Kenti’nin daha uzun olan Doğu Höyüğü, MÖ 7400 ve 6200 yılları arasına tarihlenen 18 Neolitik yerleşim katmanından oluşmakta.

Ramazan Konya’da bir başka güzel


Söz konusu katmanlarda, sosyal örgütlenmeyi ve yerleşik hayata geçişi simgeleyen duvar resimleri, rölyefler, heykeller ve diğer sanatsal öğeler yer alıyor. Çatalhöyük Antik Kenti’ni mutlaka keşfetmelisiniz. Buraya ulaşmak biraz zor. O yüzden özel aracınızın olması size konfor sağlar.  Ayrıca burası dünyadaki il yerleşim yeri…



Peki Ramazan’da Konya’da hangi lezzetleri tatmalı?

Özellikle İftar için de tercih edebileceğiniz yöresel yemeklerden bahsetmek istiyorum. Başlangıç olarak bamya ve yoğurt çorbası harika olacaktır.

Ramazan Konya’da bir başka güzel

Yoğurt çorbası

Ana yemek içinse meşhur etli ekmek, benim favorim etli topalak, tandır böreği, düğün pilavı, Mevlana böreği ve batırık en güzel seçimler.

Ramazan Konya’da bir başka güzel

Etli ekmek

Tatlılar da bir o kadar zengin

Dilber dudağı baklavası, höşmerim tatlısı, kaygana ve un helvası… Mutlaka tatmalısınız. Eğer bahsettiğim yerleri gezip, tavsiye ettiğim yemekleri tadabilirseniz Konya'ya gelmek ile ne kadar doğru bir karar vermiş olduğunuzu göreceksiniz. Herkese hayırlı Ramazanlar…

Ramazan Konya’da bir başka güzel

Dilber dudağı baklavası

 



False