Zeytinyağlı yaprak sarma tarifi
Osmanlı mutfağının en sevilen lezzetlerinden yaprak sarma, özel günlerde sofraların vazgeçilmezleri arasında yer alıyor. Etli ve etsiz olarak pirinç ya da bulgurla yapılan yaprak sarma tarifleri tüm sofralara çok yakışıyor. Peki, zeytinyağlı yaprak sarma nasıl yapılır? İşte sofralarınız için hazırlayabileceğiniz, lezzetli ve kolay yaprak sarma tarifi.
Yapımı için malzemeler
- 250 gram taze yaprak
- 2 adet orta boy kuru soğan
- 1 çay bardağı pirinç
- 1 kaşık domates biber karışık salça
- Yarım demet maydanoz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay bardağı zeytinyağı
- 2 çay kaşığı tuz
Servis için:
- Yoğurt
Zeytinyağlı yaprak sarma tarifi Nasıl yapılır?
Pirinci sıcak suda ıslattın 30 dakika kadar bekleyin ve süzün.
Soğanı ve maydanozu yemeklik doğrayın.
Pirinç, soğan, salça, tuz ve baharatları geniş ve derin bir kaba alın ve harmanlayın
Asma yapraklarını tuzlu kaynar suda sararıncaya kadar haşlayıp süzgece alın.
Bir tepsinin içinde yaprakları tek tek açarak hazırladığınız iç malzemeden ortalarına ekleyip rulo şeklinde sarın.
Tencereye dizip, üzerine bir tabak kapatın.
2 su bardağı ılık su ilave edip, ağır ateşte suyunu çekene kadar pişirin.
Kapağı kapalı olarak soğumaya bırakın.