GeriZeytinyağlı Tarifleri Zeytinyağlı taze bakla tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Zeytinyağlı taze bakla tarifi

Zeytinyağlı taze bakla tarifi

Bakla geleneksel İzmir mutfağında sevilerek tüketilen gıdalardan biridir. İlkbahar aylarında tazesini diğer aylarda da kuru halini kullanarak zeytinyağlı leziz yemekler hazırlayabilirsiniz. Sebze ağırlıklı beslenmeyi tercih ediyorsanız bu tarifimiz tam size göre! İşte zeytinyağlı baklanın malzemeleri ve yapılışı... Şimdiden afiyet olsun...

  • Ocakta
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 1 kilogram bakla
  • 1 limon (yarısı yemek diğer yarısı ise baklaları bekleteceğiniz su için)
  • 3 - 4 dal ince kıyılmış taze soğan
  • 1 adet soğan
  • 8 çorba kaşığı zeytinyağı
  • 1 çorba kaşığı un
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker
  • 1,5 su bardağı sıcak su
  • Bir demet ince kıyılmış dereotu
  • Tuz

Zeytinyağlı taze bakla tarifi Nasıl yapılır?

Baklaları yıkayıp ayıklayın ve büyüklüğüne göre ikiye ya da üçe parçaya ayırın.

Kararmaması için yarım limon suyu ve bir çorba kaşığı un ilave edilmiş suda bekletin.

Tencerede ısıttığınız zeytinyağına soğanları ekleyip pembeleşinceye kavurun.

Daha sonra baklaları da üzerine ekleyin.

Kısık ateşte 5 dakika kadar pişirin.

Toz şeker, tuz, sıcak su ve limon suyu ilave edip baklalar yumuşayana kadar pişirmeye devam edin.

Yemeğinizin altını kapattıktan sonra ince kıyılmış dere dereotunu ilave edip soğumaya bırakın.

Dilerseniz yoğurt eşliğinde servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun...