GeriZeytinyağlı Tarifleri Zeytinyağlı portakallı rezene tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Zeytinyağlı portakallı rezene tarifi

Zeytinyağlı portakallı rezene tarifi

Rezene genellikle sofralarımızda baharat olarak et ve balık yemeklerinin lezzetlendirilmesinde kullanılır. Ancak taze rezeneyle de enfes yemekler yapabilirsiniz. Örneğin hem çok sağlıklı hem de çok lezzetli portakallı rezene! Kış aylarında favori sebze yemeklerinizden biri haline gelecek bu yemeği mutlaka denemelisiniz. Şimdiden afiyet olsun!

  • Ocakta
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 1 kilogram rezene
  • 1 çay kaşığı un
  • 1 adet limon suyu
  • 1 çay kaşığı toz şeker
  • 1 çay kaşığı zeytinyağı
  • 1 adet büyük boy portakal
  • 100 gram arpacık soğan
  • Tuz

Zeytinyağlı portakallı rezene tarifi Nasıl yapılır?

Rezenelerin baş kısımlarını ayıklayıp yıkayın ve dörde bölün. Arpacık soğanlarını zeytinyağında kavurun. Üzerine rezeneleri ilave edin ve biraz daha kavurmaya devam edin. Un ve limon suyu ekleyin. Sıcak su döküp tencerenin kapağını kapatın ve biraz pişirin. Portakalın kabuklarını ve çekirdeklerini çıkarın, dilim dilim kıyın. Pişmeye yakın tuzu, şekeri ve portakalı ekleyip bir miktar daha pişirmeye devam edin. Soğuk servis edin.