GeriZeytinyağlı Tarifleri Zeytinyağlı incir dolması tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Zeytinyağlı incir dolması tarifi

Zeytinyağlı incir dolması tarifi

Akşam yemeği için farklı tatlar arıyorsanız, zeytinyağlı incir dolmasına bir şans verebilirsiniz. Yazın sevilen meyvelerinden incirin kurusu her mevsim farkı tariflerle tüketilebiliyor. Zeytinyağlı incir dolması da bunlardan biri. Peki zeytinyağlı incir dolması nasıl yapılır? İşte zeytinyağlı incir dolması tarifi ve malzeme listesi...

  • Fırında
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 500 gram kuru incir
  • 1 adet kuru soğan
  • 100 gram pirinç
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
  • 2 yemek kaşığı dolmalık fıstık
  • Karabiber
  • Tarçın
  • Yenibahar
  • Limon
  • Tuz

Zeytinyağlı incir dolması tarifi Nasıl yapılır?

Kuru incirleri sıcak suda yumuşatın.

Soğanları yemeklik doğrayın.

Zeytinyağı ve sıvı yağı tavada kızdırın.

Soğanları ekleyip kavurmaya başlayın.

Pirinç, fıstık ve baharatları da ekleyip karıştırın.

Sıcak suyu da pirinçlere ilave edin ve kapağı kapalı halde pirinçler kabarana kadar pişirin.

Pirinçler suyunu çekince ocaktan alın ve dinlenmesi için kenarda bekletin.

İncirlerin alt kısmına hafif bir şekilde bıçakla X biçiminde kesin ve pirinçli harcı doldurun.

İncir dolmalarını servis tabağına alın ve limon eşliğinde servis edin.

Afiyet olsun...