GeriZeytinyağlı Tarifleri Zeytinyağlı iç bakla yemeği tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Zeytinyağlı iç bakla yemeği tarifi

Zeytinyağlı iç bakla yemeği tarifi

İlkbaharın habercilerinden taze bakla, yaz geldi mi taneleniyor ve yerini iç baklaya bırakıyor. İç baklanın da zeytinyağlı yemeğine asla doyum olmuyor. Sıcak günlerde ağzınıza layık, besleyici, protein deposu bir yemek ararsanız zeytinyağlı iç bakla yemeğini mutlaka denemelisiniz. Şimdiden elinize sağlık diyor tarifimize geçiyoruz…

  • Ocakta
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 600 gram iç bakla
  • 2 adet orta kuru soğan
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 2 diş sarımsak
  • 2 tatlı kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1,5 su bardağı su

Servis için:

  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • Yarım demet dereotu

Zeytinyağlı iç bakla yemeği tarifi Nasıl yapılır?

Soğanı ve sarımsağı yemeklik doğrayın.

Zeytinyağını tencerede kızdırıp önce soğanları ardından sarımsakları ekleyerek güzelce kavurun.

Baklaları da ekleyip birkaç dakika daha kavurduktan sonra tuz, şeker ve su ekleyip kapağını kapatın.

Yarım saat kadar pişirdiğiniz yemeği oda sıcaklığında ılınana kadar bekletin.

Ardından üzerine ince kıydığınız dereotunu serpin ve zeytinyağını gezdirin.

Yemeğiniz servise hazırdır. Ilık ya da soğuk tüketebilirsiniz. Afiyet olsun…