GeriSebze Yemeği Tarifleri Zeytinyağlı bamya tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Zeytinyağlı bamya tarifi

Zeytinyağlı bamya tarifi

Bamya, lezzetli olmasının yanı sıra sağlıklı bir sebze. Zeytinyağlı bamya da oldukça hafif bir yemek. Ayrıca sıcak sıcakt üketebileceğiniz gibi dinlendirdikten sonra da yiyebilirsiniz. Üstelik yapılışı da çok pratik. Peki zeytinyağlı bamya nasıl yapılır? Eğer denemek isterseniz, zeytinyağlı bamya tarifi hemen aşağıda. Şimdiden afiyet olsun...

  • Ocakta
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 500 gram bamya
  • 1 adet kuru soğan
  • 3 adet domates
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 2 diş sarımsak
  • 1 su bardağı sıcak su
  • 1 adet limonun suyu
  • 2 adet kesme şeker
  • Zeytinyağı

Zeytinyağlı bamya tarifi Nasıl yapılır?

Bamyaların uçlarını oval bir şekilde kesip yıkayın.

Soğan ve sarımsağı küçük küçük doğrayıp zeytinyağında pembeleşene kadar kavurun.

Üzerine salçayı da ilave edip birkaç dakika daha kavurun.

Domateslerin kabuğunu kabuğunu soyup küp küp doğrayın.

Bamya ve domatesleri de tencereye ekleyin.

En son üzerine kesme şeker, su ve tuzu da ilave edip kısık ateşte 25 dakika kadar pişirin.

Afiyet olsun...