GeriBalık Tarifleri Zencefilli levrek tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Zencefilli levrek tarifi

Zencefilli levrek tarifi

Pek yağlı bir balık olmayan levreği pişirirken yanına sebzeler çok yakışıyor. Bu lezzetli balık bir de sağlık deposu zencefil sosla hazırlanınca yemeye doyum olmuyor. Tam da klasik tariflerden sıkılanlara uygun olan zencefilli levrek nasıl yapılır? Üstelik fırında yapacağınız için hem kokusu olmayacak hem de ızgara tadında olacak. Tarifi ve malzemeleri aşağıda…

  • Fırında
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 4 adet fileto levrek
  • 12 adet arpacık soğan

Sosu için:

  • 1 adet kök zencefil
  • 4 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 3 diş sarımsak
  • 1 adet limon
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı tuz

Zencefilli levrek tarifi Nasıl yapılır?

Zencefilin kabuğunu soyun.

Kabuğunu soyduğunuz taze zencefil ve limonun kabuğunu, derin bir kaseye rendeleyin.

Zeytinyağı, dövülmüş sarımsak, karabiber ve tuzu kattıktan sonra sos malzemelerini karıştırın.

Levrek filetolarını sos kasesine alıp her tarafını sosa bulayın.

Sos kasesinin üzerini kapatıp buzdolabında 30 dakika kadar bekletin.

Fırın tepsisine yağlı kağıt serin.

Sosun içinden çıkardığınız levrek filetoları ve kabuklarını soyduğunuz arpacık soğanları tepsiye alın.

Kalan sosu kaşıkla balıkların üzerine paylaştırın.

Balıkların üzerini de yağlı kağıtla kaplayın ve kenarları sıkıştırarak bir paket görüntüsü verin.

Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 30 dakika kadar pişirin.

Afiyet olsun.