GeriKahvaltılık Tarifleri Yumurtalı kabak tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Yumurtalı kabak tarifi

Yumurtalı kabak tarifi
Yumurta ve kabağın binbir çeşit faydası ve muhteşem lezzeti bu tarifte!

Yumurta ve kabağın binbir çeşit faydası ve muhteşem lezzeti bu tarifte!

  • Ocakta
  • 6+ Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 8 adet kabak
  • 4 adet yumurta
  • 4 adet kuru soğan
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 yemek kaşığı margarin
  • Yarım demet dereotu
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 tutam tuz

Yumurtalı kabak tarifi Nasıl yapılır?

Kabağın üstünü kazıyıp kuşbaşı şeklinde doğrayın. Küp küp doğranmış soğanı pembeleşene kadar kavurun. Yumurtayı çırpıp soğanın üstüne dökün. Devamlı karıştırarak soğanlı yumurtayı pişirin. Doğradığınız kabak, salça, karabiber ve tuzu ekleyip 3-4 dakika soteleyin. 1 bardak su ve doğranmış dereotu koyup 20 dakika pişirin. Sıcak servis yapın.