GeriSalata Tarifleri Yosun salatası tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Yosun salatası tarifi

Yosun salatası tarifi

Daha çok suşi ile ön plana çıkan Japon mutfağı, farklı lezzetler denemek için güzel bir seçenek olabilir. Hatta, yosun salatası da bu mutfakla tanışmak için oldukça ideal. Yapılışı kolay olan bu renkli salatayı siz de deneyebilirsiniz. Menünüze yepyeni bir tat eklemek isterseniz, işte yosun salatası tarifi... Denemeden geçmeyin. Afiyet olsun...

  • Çiğ
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 200 gram deniz yosunu
  • 1 adet mor soğan
  • 3 dal taze soğan
  • 1 adet havuç
  • 1 adet salatalık
  • 1 adet acı kırmızı biber
  • 1 tatlı kaşığı rendelenmiş taze zencefil
  • 1 demet kişniş
  • 3 yemek kaşığı susam yağı
  • 1-2 yemek kaşığı susam taneleri
  • 100 mililitre biber sosu
  • 1 adet misket limonunun suyu
  • Karabiber
  • Tuz

Yosun salatası tarifi Nasıl yapılır?

İlk olarak yumuşaması için deniz yosununu suya koyup 10 dakika kadar bekletin.

Havuç ve yarım salatalığı kibrit çöpü kalınlığında olacak şekilde doğrayın.

Acı kırmızı biber, kişniş, mor soğan, yeşil soğanı da ince ince kıyın.

Bütün malzemeleri derin bir kaseye alın.

Üzerine zencefil, susam yağı, susam, biber sosu, limon suyu, karabiber ve tuz ekleyin.

Salatayı güzelce harmanlayıp servis edin.

Afiyet olsun...