GeriÇorba Tarifleri Yoğurtlu şehriye çorbası tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Yoğurtlu şehriye çorbası tarifi

Yoğurtlu şehriye çorbası tarifi

Yoğurtlu çorbalar hem lezzet hem de sağlık deposu oldukları için mutfaklarımızın favorileri arasında hep ön sıralarda. Yazın soğuk tercih edilen yoğurtlu çorbalar kışın da sıcacık sıcacık tüketiliyor ve içimizi ısıtıyor. Bu tarifimiz de enfes bir yoğurtlu çorba. Ancak yoğurtlu çorba denince genelde akla gelenin aksine bu çorba pirinç değil arpa şehriye ile yapılıyor. Peki yoğurtlu şehriye çorbası nasıl yapılır? İşte tarifi…

  • Ocakta
  • 6+ Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • Yarım su bardağı arpa şehriye
  • 1 litre su
  • 3 kepçe yoğurt
  • 2 yemek kaşığı un
  • 1 adet yumurta
  • Tuz

Üzeri için:

  • Kuru nane
  • Tereyağı

Yoğurtlu şehriye çorbası tarifi Nasıl yapılır?

Suyu kaynatıp içine şehriyeleri ilave edin ve yumuşayana kadar pişirin. (Kaynarken su azalırsa sonradan ek yapabilirsiniz.)

Ayrı bir kasede un, yoğurt, yumurta ve tuzu güzelce çırparak bir terbiye elde edin.

Şehriyeler pişip yumuşayınca tenceredeki sıcak sudan kepçeyle alıp yoğurtlu terbiyeyi ılıştırın.

Ilınan yoğurtlu terbiyeyi tencereye azar azar ilave edin.

Orta ateşte kaynayana kadar karıştırarak pişirdiğiniz çorbanız un kokusu çıkınca servise hazırdır.

Tereyağını tavada kızdırıp içinde kuru nane yakarak çorbanın üzerine gezdirin.

Sıcak servis yapın, afiyet olsun…