GeriKek Tarifleri Yoğurtlu kek tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Yoğurtlu kek tarifi

Yoğurtlu kek tarifi

Yoğurtlu kek, evde yapabileceğiniz en pratik ve lezzetli keklerden. Muhteşem vanilya kokusuyla kahveyle de çayla da çok yakışan yoğurtlu kek, herkesin mutfak dağarcığında mutlaka bulunmalı. Zor zamanlarda her evde bulunan az sayıda malzemeyle yapabileceğiniz yoğurtlu kekin tarifi aşağıda. Afiyet olsun...

  • Fırında
  • 6+ Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 3 adet yumurta
  • 3 su bardağı un

Yoğurtlu kek tarifi Nasıl yapılır?

Keki hazırlamaya başlamadan önce kullanacağınız bütün malzemelerin oda sıcaklığında olmasına dikkat edin.

Yumurtaları derin bir karıştırma kabının içine kırın.

Üzerlerine toz şekeri ekleyin.

Karıştırma kabını tel çırpıcı kullanarak iyice çırpın.

Bu karışıma sıvı yağ, yoğurt ve vanilyayı ekleyerek çırpmaya devam edin.

Daha sonra un ve kabartma tozunu eleyerek kabın içine aktarın.

Spatula yardımıyla harcı güzelce karıştırın.

Unu karışıma tamamen yedirdikten sonra yağlanmış bir kek kalıbına dökün.

Önceden 180 derece ısıtılmış fırında yaklaşık 45 dakika kadar pişirin.

Keki fırından almadan önce içinin iyice piştiğine emin olun.

Pişmiş keki fırından çıkarın ve oda sıcaklığında biraz dinlendirin.

Yoğurtlu kekiniz hazır. Dilimleyip hemen servis edebilirsiniz, afiyet olsun.