GeriPasta Tarifleri Yoğurtlu kalp cheesecake tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Yoğurtlu kalp cheesecake tarifi

Yoğurtlu kalp cheesecake tarifi

Sevgililer Günü'nü evde geçirecekler için elleriyle yaptıkları nefis yemeklerden oluşan güzel bir sofra kadar değerli bir hediye daha yok. Siz de aynı fikirdeyseniz, 'Yıldızlı Tarifler' kitabıyla tanınan köşe yazarımız Yıldız Öz Samaha'nın sizin için özel hazırladığı bir tarifimiz var. Masaya getirdiğinizde sevgilinizin gözlerinden kalpler çıkmasını sağlayacak yoğurtlu kalp cheesecake'in malzemeleri ve yapılış aşamaları aşağıda. Afiyet olsun...

  • Fırında
  • 6+ Kişilik
  • 60+ dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

Alt taban için:

  • 250 gram tam buğdaylı bisküvi
  • 50 gram tereyağı

Sos için:

  • 100 gram çilek
  • 10 gram şeker
  • 1 tatlı kaşığı limon suyu

İçi için:

  • 400 gram krem peynir
  • 80 gram şeker
  • 150 gram yoğurt
  • 1 tatlı kaşığı limon suyu
  • 10 gram toz jelatin yoksa 4 adet jelatin

Üzeri için:

  • 500 gram sıcak su
  • 100 gram bitkisel jel (çilek aromalı)
  • 100 gram nar taneleri

Yoğurtlu kalp cheesecake tarifi Nasıl yapılır?

Bisküvileri elinizle ya da robotla ezerek ufak parçalar haline getirin.

Üzerine eritilen tereyağını ekleyin.

Kalp şeklindeki kalıbın içine tereyağıyla karışmış bisküvileri üstüne bastırarak yerleştirin.

Kalıp halini alması için buzdolabında beklemeye bırakın.

Bir tencerenin içine çilekleri küp küp doğrayın ve üzerine şekerini koyun.

Sos kıvamına gelene kadar pişirin.

Eğer çilekler sularını salmazsa üzerine biraz su ekleyin.

Son olarak limon suyunu da ekleyerek altını kapatın.

Bir süzgeç yardımıyla bütün suyunu süzün ve bir kabın içine alın.

Krem peyniri ayrı bir kabın içine koyun ve yoğurdu da ekleyerek çırpın.

Çırpma işlemi esnasında şekerini de azar azar ekleyerek güzelce karıştırın.

Limon suyunu da karışıma koyduktan sonra, jelatini eriterek malzemelerle karıştırın.

Son olarak çilek sosunu da bir kaşık yardımıyla ekleyerek, dolapta bekleyen bisküvilerin üzerine dökün.

Streç film yardımıyla üzerini kapatın ve yaklaşık 4 saat kadar daha buzdolabında beklemeye bırakın.

Bir kabın içine sıcak suyu koyun ve içine toz bitkisel jeli eriyene kadar karıştırın.

Eriyen jeli soğuması için bir kenara alın.

Dolapta bekleyen cheescake’i çıkarıp, üzerine nar tanelerini ekleyin.

Ilımış olan bitkisel jeli üzerine dökün.

Soğuması için tekrar buzdolabına kaldırarak 2 saat kadar bekletin.

Kalan narları cheescake’in üzerine ekleyerek süsleyin.