Fotoğraf: Alamy
Son Güncelleme:
Yoğurtlu enginar salatası tarifi
İlkbahar demek, enginar demek. Bu güzel mevsimde yoğurtlu enginar salatası yapmadan olmaz. En az dolması ve zeytinyağlısı kadar lezzetli bu güzel tarife bayılacaksınız. Hem doyurucu hem de çok hafif yoğurtlu enginar salatasını mutlaka denemelisiniz. İşte yapılışı... Şimdiden afiyet olsun...
Yapımı için malzemeler
- 4 adet enginar
- 1 su bardağı yoğurt
- 1 tutam dereotu
- 1 diş sarımsak
- 3 yemek kaşığı zeytinyağı
- Kırmızı toz biber
- Tuz
Yoğurtlu enginar salatası tarifi Nasıl yapılır?
Enginarları tencereye alın ve üzerini geçecek kadar su ekleyin.
Limon suyu da ekleyip yumuşayana kadar haşlayın.
Ardından suyunu süzüp soğuması için kenara alın.
Enginarlar soğuduktan sonra küçük küpler halinde doğrayıp bir kaseye alın.
Dereotu, yoğurt, rendelenmiş sarımsak ve tuzu da ekleyip karıştırın.
Salatayı servis tabağına alın.
Zeytinyağı ve kırmızı toz biberi de kızdırıp salatanızın üzerine gezdirin.
Afiyet olsun...