GeriTatlı Tarifleri Yoğurt tatlısı tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Yoğurt tatlısı tarifi

Yoğurt tatlısı tarifi

Tadına doyulmaz bu şerbetli tatlıyı yediniz mi, lezzetine doyamayacaksınız. Üstelik yapılışı çok kolay ve pratik olduğu için de sıkışık zamanlarda hemen başvurulacaklar listenizin baş sıralarında yer alacak. Her evde bulunan standart malzemeler dışında başka bir şey de gerektirmeyen yoğurt tatlısının tarifi için sizi böyle alalım.

  • Fırında
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 3 adet yumurta
  • 3 çay bardağı yoğurt
  • 3 çay bardağı un
  • 3 çay bardağı irmik
  • 1 çay bardağı şeker
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 paket kabartma tozu
  • 2 paket vanilya

Şerbet malzemeleri:

  • 4 su bardağı şeker
  • 4 su bardağı su
  • Çeyrek limon suyu

Yoğurt tatlısı tarifi Nasıl yapılır?

Yumurtaları çırpma kabında şeker ile birlikte köpürene kadar çırpın. Yoğurdu ve sıvı yağı ilave edin. Unu, irmiği, kabartma tozunu ve vanilyayı ekleyip mikser ile karıştırın. Hafifçe yağlanmış ve biraz şeker serpiştirilmiş tepsiye hamuru boşaltın.

Önceden ısıttığınız 200 derece fırında tatlı hamurunu altı üstü pembeleşinceye kadar pişirin. Piştikten sonra hazırladığınız ve iyice soğuttuğunuz şerbeti tepsiye dökerek tepsinin üzerini örtün.