Yılbaşı hindisi tarifi (Fırında)
Yeni yıla sayılı zaman kala yılbaşı sofralarının en çok aranan yemeği yılbaşı hindisi tarifi için araştırmalar hız kazandı. Aşçılık Programı Öğr. Gör. Birsel Erbaş bu arayış içinde olanlara nefis bir yılbaşı hindisi tarifi hazırladı. İşte kestaneli pilavıyla yılbaşı hindisi malzemeleri ve yapılış aşamaları...
Yapımı için malzemeler
- 1 adet bütün hindi
Hindi sosu için:
- 100 mililitre sıvı yağ
- 100 gram tereyağı
- 2 tatlı kaşığı toz kırmızıbiber
- 3 diş sarımsak
- 1 tatlı kaşığı kuru fesleğen
- 1 tatlı kaşığı kekik
- 1 tatlı kaşığı karabiber
- Taze biberiye ve taze kekik dalları
- Tuz
- 1 adet limon
- 1 adet portakal
Yılbaşı hindisi tarifi (Fırında) Nasıl yapılır?
Hindiyi bütün bir şekilde tepsiye alın.
Sosu için derin bir kase içinde sıvı yağ, tereyağı, rendelediğiniz sarımsak ve baharatları karıştırın.
Bir fırça yardımıyla tüm sosu hindinin içine ve dışına sürün.
Limon ve portakalı kabuklarıyla dilimleyip, taze baharatlarla hindinin içine yerleştirin.
Hindi eti genellikle sert ve kuru pişmeye meyilli bir yapısı vardır. Bu sebepten fırınınız buharlı ise buharlı pişirmede veya üzeri kapatılmış bir şekilde pişirebilirsiniz.
KESTANELİ PİLAV TARİFİ İÇİN TIKLAYIN
Ayrıca hindiyi fırın poşetine alıp ve poşeti kapatıp üzerine bıçakla delik açıp, 180 önceden ısıtılmış fırında hindiniz büyük ise yaklaşık 2 saate yakın normal boylarda ise 1,5 saat kadar pişirebilirsiniz. Afiyet olsun.