Yılbaşı ağacı tatlısı tarifi
Yılbaşında hazırlayabileceğiniz lezzetli tariflerden olan yılbaşı ağacı tatlısı, kolay yapımı ve malzemeleriyle sofralarınızı renklendiriyor. Milföy hamuru ve çikolatanın eşsiz buluşması olan yılbaşı ağacı tatlısı tarifi, malzemeleri ve yapım aşamaları hemen aşağıda...
Yapımı için malzemeler
- 1 paket milföy hamuru
- 5 yemek kaşığı sürülebilir fındıklı çikolata
- 1 yumurtanın sarısı
Üzeri için;
- Pudra şekeri
Yılbaşı ağacı tatlısı tarifi Nasıl yapılır?
İlk olarak milföy hamurunu buzluktan çıkarıp çok fazla yumuşatmadan tarife başlayalım.
Hamurları unladığınız tezgaha alın ve ikiye bölün.
Milföyün her iki parçasını merdane yardımıyla dikdörtgen şeklinde açın.
İlk hamura bir bıçak yardımıyla büyük üçgen şeklinde kesik atın.
Üçgenin tamamına fındıklı ve sütlü krem çikolatayı sürün.
Ardından ikinci parça milföy hamurunu üzerine kapatın.
Çikolatanın bittiği yere kadar hamuru işaretli yerlerden üçgen şeklinde kesin.
Tabanına ağacın gövdesini oluşturacak şekilde uzun bir dikdörtgen kesik atın.
Ağacın gövdesinin yanında dallarını oluşturmak için de her iki taraftan üçgenin karşılıklı kenarlarına 1 santim aralıklarla şeritler atın.
Elde ettiğiniz şeritleri aynı yönde 2-3 defa kıvırın.
Üzerine bir fırça yardımıyla yumurta sarısı sürün.
Önceden ısıtılmış 190 derece fırında 12-15 dakika üzeri kızarana kadar pişirin.
Fırından çıkardığınız tatlıyı ılındıktan sonra üzerine çay süzgeci yardımıyla pudra şekeri serpip dilimleyerek servis edin.
Mutlu yıllar!