Fotoğraf: iStock
Son Güncelleme:
Yeşil domates tuzlusu kavurması tarifi
Ekşi severlerin bayılacağı yeşil domates tuzlusunu bir de bol soğanla kavurunca yemeye doyum olmuyor. Giresun mutfağına özgü sayısız turşu sayabiliriz. Her turşunun kavurması olduğu gibi domates tuzlusunun da lezzetli kavurması yapılabilir. Beş çaylarınıza lezzetli bir alternatif arıyorsanız bu tarifi mutlaka denemelisiniz. Peki yeşil domates tuzlusu kavurması nasıl yapılır? İşte tarifi…
Yapımı için malzemeler
- Yeşil domates tuzlusu
- 2 adet kuru soğan
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
Yeşil domates tuzlusu kavurması tarifi Nasıl yapılır?
- Tuzlu domates bol su içinde birkaç saat bekletin.
- Suda bekleyip tuzu çıktıktan sonra istediğiniz büyüklükte doğrayın.
- Orta boy bir tencere yağı eritin.
- Ardından soğanları ince ince doğrayın.
- Eritilen yağda soğanları kavurun.
- Kavrulan soğanların üzerine yeşil domatesleri de ilave edin.
- Tencerenin kapağını kapatın ve ocağın altını kısın.
- Kısık ateşte 5-10 dakika pişirdikten sonra servis edebilirsiniz.
- Afiyet olsun.